Najoriginálnejší svadobný dar - vlastný svadobný ohňostroj

23. mar 2017

Čierno-čierna tma, hostia nastúpení von. Niekto do tmy zakričí desať, deväť, osem... to sa už pridávajú svadobčania, hoci takmer nikto nevie o čo ide. "...štyri, tri.." už rátajú všetci vaši hostia. A o pár sekúnd sa to celé začína.
Úchvatné divadlo na nočnej oblohe, ktoré je nezabudnuteľným okamihom každej oslavy - svadobný ohňostroj presne na mieru. 

Práve pre takéto "korenie" svojej svadobnej hostiny sa rozhoduje stále viac a viac mladomanželov, svadobných rodičov či svadobných hostí.
Svadobný ohňostroj môžu darovať tak mladí pre svojich svadobných hostí, ako aj hostia či svadobný rodičia vo forme svadobného daru. Je to lacnejšie a jednoduchšie ako by ste čakali.
Profesionáli z firmy MEDVEĎ ohňostroje už pripravili stovky ohňostrojov po celom Slovensku aj v zahraničí. Presne podľa požiadaviek zákazníka. Cena ohňostroja začína na pár stovkách eur.

Objednať si na svadbu ohňostroj nie je náročné. Vyžaduje len niekoľko základných faktov. 
Ako prvé je potrebné poznať miesto konania oslavy. To často určuje charakter a veľkosť ohňostroja. Ohľad treba brať napríklad na stromy či elektrické vedenie. Radosť robiť ohňostroj je na miestach ako lúky, ihriská či parkoviská. Či ale máte dostatok miesta alebo nie, profesionálny pyrotechnici si vedia poradiť. Dostatok miesta znamená veľa širokých a bohatých efektov. Menej miesta zas dovoľuje vyniknúť efektom, ktoré strieľajú vysoko a tak ohurujú divákov.  

Druhá dôležitá informácia je rozpočet. Tu väčšina ľudí očakáva obrovské sumy, ktoré si nemôže dovoliť. Opak je však pravdou. Ohňostári z MEDVEĎ ohňostroje sa snažia dopriať radosť z iskrivého divadla každej neveste či ženíchovi. Aj preto začínajú ceny ohňostrojných balíkov na hranici dvoch - troch stovák eur. Pri kompletnom riešení vrátane vybavenia povolení a odpálenia profesionálnymi odpaľovačmi je to o stopäťdesiat eur viac. Povolenie by pritom na Slovensku mal mať každý jeden ohňostroj a to od majiteľa pozemku, príslušnej obce či mesta a následne je potrebné oznámiť jeho konanie na príslušný banský úrad, políciu a hasičom. Profesionálna firma však všetky tieto povolenia vybaví sama. A sama nesie aj zodpovednosť za celý ohňostroj.
Tretím krokom k dokonalosti je správne určiť čas odpalu ohňostroja. Tu má vyplv viacero drobností, predovšetkým nočný kľud. Ten začína o desiatej večer a práve čas pár minút predtým si spravidla zvolia za čas ohňostroja. Ohňostroj je zážitkom pri prvom tanci, pri rozkrojení torty ako aj počas prestávky medzi tanečnými kolami. Dôvod vyvetrať sa na čerstvom vzduchu s pohárom šampanského a štrngnúť si na zdravie mladomanželom je skrátka vhodný kedykoľvek. Časté sú aj požiadavky spraviť ohňostroj o polnoci. Navrhujeme zvážiť. Jednak kvoli nočnému kľudu ale aj spoločenskou únavou samotných hostí.

Špecialitou svadobného ohňostroja sú srdcia na oblohe, ktoré podľa možností pridávajú odpaľovači z MEDVEĎ ohňostroje do choreografií svadobných ohňostrojov. Áno, skutočne je to možné. Červené srdcia priamo nad vami. Pri šikovnom kameramanovi alebo fotografovi majú takto spomienku na svoje "srdce" na oblohe mladomanželia po celý život.

Nechajte teda taniere, príbory či žehličky na výber nevesty. Darujte niečo viac ako len vec. Darujte zážitok, okamih, pocit, že práve vaša dcéra, sestra, kamarátka či nastávajúca manželka je najdôležitejšia na svete. Každá jedna iskrička svadobného ohňostroja bude očarujúca a nezabudnuteľná. 

www.vasohnostroj.sk