Plánovanie svadby: s týmito mobilnými aplikáciami to bude hračka

2. okt 2023

Tak a je to tu. Zásnubný prsteň sa leskne na prstenníku. Do hry vstupuje nekonečný zoznam úloh. Príprava dokonalého svadobného dňa si vyžaduje starostlivú organizáciu a doladenie mnohých detailov. Pri plánovaní svadby sa neobmedzujte len na papierové diáre a plány uložené len v hlave. Majte všetko pod kontrolou v inteligentnej mobilnej aplikácii.

Zdroj: Pixabay.com

Ako začať s plánovaním svadby? Nepremýšľajte nad vecami a použite niektorú z moderných plánovacích aplikácií. Navrhnú vám, čo treba urobiť, a pomôžu udržať všetko dôležité na jednom mieste. Od zoznamu hostí cez inšpiratívne nápady až po prehľad rozpočtu. Plánujte kedykoľvek a kdekoľvek a majte plánovanie svadby pevne v rukách.

Svadobné plánovanie krok za krokom s aplikáciami pre iOS a Android

Nečakaným spojencom na ceste za naplnením vašich svadobných predstáv sa stane váš mobilný telefón. Mať všetky svoje predstavy, želania a plány prehľadne len na jednom mieste je pre pokoj budúcej nevesty nevyhnutnosťou. Spoľahlivý mobilný telefón a jedna z nasledujúcich svadobných aplikácií sú nevyhnutné.

1.     MyWed Wedding Planner

Bijúce srdce v aplikácii MyWed Wedding Planner odpočítava čas do vášho vysnívaného dňa, zatiaľ čo jednoduché ikony vás vedú k jeho vyplneniu. Aplikácia obsahuje interaktívny kalendár, v ktorom si zaznačíte všetky dôležité dátumy. Priebežne si odškrtávate jednotlivé úlohy, napríklad výber svadobných šiat alebo zabezpečenie svadobného DJ. Tabuľka prehľadne zobrazuje splnené úlohy a koľko ich ešte zostáva.

Samotná aplikácia vás upozorňuje na nadchádzajúce stretnutia a povinnosti. Pod jednu z ikon si uložíte svoj "tím snov", od floristu cez vizážistu až po svadobného fotografa. V neposlednom rade aplikácia MyWed poskytuje prehľad o vašom svadobnom rozpočte. Mať svoje výdavky pod kontrolou sa hodí. Všetky grafy a úlohy sa dajú synchronizovať medzi zariadeniami.

Výhody:

·         Pre prihlásenie sa nevyžaduje žiadne heslo ani registrácia

·         Veľmi intuitívna aplikácia

Nevýhody:

·         Aplikácia zatiaľ nemá podporu pre slovenský jazyk

·         Môže sa synchronizovať s iným zariadením len vo verzii Premium za približne 30 €/rok

·         V neplatenej verzii obmedzenie počtu úloh a prístupu k niektorým funkciám

Zdroj: Screenshot z aplikácie MyWed

Aplikácia MyWed je kompletne v angličtine.

2. Wedding Planner by Wedsly

Ak pre vás angličtina nie je prekážkou, Wedding Planner by Wedsly vám podá pomocnú ruku pri plánovaní svadobného dňa. Nevynecháte žiadny detail. Vytvorte si zoznam úloh a skontrolujte stav. Sledujte skúšku účesu, prípravu svadobnej tabule alebo zoznam položiek, ktoré treba kúpiť, prehľadne v kalendári. Minimalizujte stres týkajúci sa financií pomocou funkcie Rozpočtu a sledujte svoj svadobný rozpočet.

Spravujte zoznam hostí, zaznamenávajte odpovede na pozvánky a sledujte, kto bude na vašej svadbe prítomný. Vytvorte si zoznam želaní a inšpirujte svojich hostí tipmi na svadobné dary.

Výhody:

·         Všetky informácie priamo na hlavnej stránke

·         Predpripravené vzorové šablóny rozpočtu

·         Možnosť uložiť inšpiráciu z Pinterestu alebo Instagramu priamo do aplikácie

Nevýhody:

·         Aplikácia zatiaľ nemá podporu pre slovenský jazyk

Zdroj: Screenshot z aplikácie Wedding Planner by Wedsly

S aplikáciou Wedding Planner by Wedsly budete mať dokonalý prehľad o plánovaní svadby.

3. WeddingHappy

S WeddingHappy si vytvoríte svadobný deň na mieru. Aplikácia automaticky vygeneruje plán s dôležitými úlohami, o ktoré sa musíte postarať pred svadbou. Znalosť angličtiny je podmienkou, WeddingHappy nepodporuje slovenčinu. V aplikácii máte k dispozícii prehľadný kalendár, v ktorom sa zobrazujú všetky súvisiace udalosti. Poznačte si stretnutie so svadobným fotografom alebo predpokladané výdavky na kvetinovú výzdobu.

V plánovači úloh použite svadobné odpočítavanie s percentuálnym ukazovateľom splnených úloh. Pomôže vám sledovať termíny a náklady, čo znamená menej stresu a viac radosti z plánovania svadby.

Výhody:

·         V prípade, že sa svadba koná v súlade s pravidlami, môžete si vybrať z viacerých možností:

·         Všetky informácie, ktoré potrebujete, získate jedným kliknutím.

·         Upozornenia na nadchádzajúce úlohy

·         Veľmi intuitívne ovládanie

Nevýhody:

·         Bezplatná verzia pre jedného používateľa, 199 Kč za zdieľanie s 1 osobou

·         Len v angličtine

Zdroj: Screenshot z aplikácie WeddingHappy.

Majte svoje svadobné plánovanie pod kontrolou s WeddingHappy.

4. Moja svadba

Svadobné prípravy môžu byť vzrušujúce aj stresujúce zároveň. Existuje nespočetné množstvo detailov, ktoré musíte doladiť, od výberu ideálneho miesta až po dokonalú svadobnú tortu. Našťastie, svadobný portál Moja Svadba je tu, aby vám pomohol v tomto dôležitom období vášho.

Prispôsobenie pre mobilné zariadenia: Všetko, čo potrebujete, vo vašich rukách

Jedno z najnovších vylepšení, ktorým sa portál môže pochváliť, je úplné prispôsobenie pre mobilné zariadenia. V dnešnej dobe, keď väčšina z nás trávi čas na smartfónoch a tabletoch, je toto vylepšenie viac než vítané. Teraz si môžete ľahko prezerať články, inšpiratívne fotogalérie a užitočné diskusie vo Fóre priamo z vášho mobilu alebo tabletu, bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.

Tipy a inšpirácie pre každú nevestu

Či už ste snívali o tradičnej svadbe alebo o niečom jedinečnom a nezvyčajnom, Moja Svadba je plná nápadov a inšpirácií, ktoré vás očaria. S pravidelnými príspevkami od skúsených neviest a svadobných Profesionálov, je tento portál skutočným pokladom pre každú nevestu. Od rôznych štýlov svadobných šiat, až po tipy na svadobnú výzdobu, na Mojej svadbe nájdete všetko pre váš dokonalý svadobný deň.

Plánovanie svadby online

Uvedené aplikácie nie sú jedinými užitočnými nástrojmi na plánovanie svadby. Môžete siahnuť aj po takých, ktoré možno poznáte zo svojho pracovného života. Ak máte v malíčku Excel, rozpočet, zoznam hostí a rozdelenie úloh môžete efektívne robiť v ňom. Spojte silu Excelu so službou Google Drive. V zdieľaných dokumentoch si vaši snúbenci môžu zapisovať nápady a odškrtávať splnené úlohy.

Svadba je jedným zo životných projektov a Trello je na ne skvelý nástroj. Páči sa nám jeho nástenka a systém kariet, kde si vizuálne kontrolujete zoznam úloh a prideľujete termíny. Napriek tomu, že Trello je nástroj na riadenie práce, veľmi dobre sa hodí aj na plánovanie svadby od A po Z.

Eva Muchová
Copywriter

Copywriterka s ohľadom na SEO, ktorá sa tvorbou obsahu živí od roku 2017. Potreby klienta sú pre ňu kľúčové, čo sa odráža v jej hlbokých a zmysluplných textoch. Niektoré z jej textov nájdete na stránke produktvdetaile.sk.