Vyberáš svadobné oznámenia? Tieto trendy si zamiluješ!

18. jún 2021

Elegantné, moderné, s ilustráciou, s kvetmi či na klasickom papieri... Na trhu aktuálne vieme nájsť množstvo svadobných oznámení. Samotný výber býva preto pre nevesty často komplikovanou záležitosťou. Zvoliť si z množstva typov a motívov to pravé oznámenie môže byť ťažšie, než sa na prvý pohľad zdá.

Všeobecne platí, že samotné svadobné oznámenie hosťom už vopred prezradí niečo o novomanželoch a štýle ich svadby. Ak si stále nie ste istí, v spolupráci so špecialistami na tlač www.diw.sk sme pre vás pripravili pár najhorúcejších trendov pre svadobné oznámenia.

trendy svadobné oznámenia

Svadobné oznámenia v papierovej forme, ako ich poznáme dnes, sa začali posielať až v 20. storočí. História písomného oznámenia siaha až do 16. storočia. Vtedajšie svadobné oznámenie vzniklo vďaka mníchom, ktorí ako jediní vtedy vedeli písať a čítať, takže tieto oznámenia boli písané ručne.

Predchodcami svadobných oznámení boli tzv. zváči, ktorí v čase ohlášok (týždeň pred svadbou) obchádzali dedinu pešo alebo na koni a pozývali ľudí na svadobnú hostinu. Platilo, že ak zváč dostal pohárik páleného, pozvanie bolo úspešné. Zváčom nebýval nikto iný, ako budúci starejší na svadbe.

tlač svadobných oznámení

V minulosti sa oznámenia posielali v dvoch obálkach. Prečo tomu tak bolo? Pošta nebola spoľahlivá a v niektorých častiach krajiny vôbec nefungovala, takže sa museli oznámenia posielať poslom na koni. Vďaka tomu obálka pri doručení nebola práve v najčistejšom stave. Slúžka z toho dôvodu vždy odstránila vrchnú obálku hneď ako ju prevzala od poslíčka a svojim pánom priniesla oznámenie v čistej obálke, akoby neprekonalo dlhú cestu.

Vy sa už podobných skúseností báť nemusíte. Vaše svadobné oznámenia vám prídu čistučké a voňavé. Pokiaľ však stále váhate nad výberom dizajnu vašich tlačovín, ďalšie riadky budú práve pre vás.

nude ombré svadobné oznámenie nevädza

V spolupráci s profesionálnou svadobnou dizajnérkou Nevädza si pre vás špecialisti na tlač DIW.sk pripravili krásne kolekcie svadobných tlačovín. V ich ponuke nájdete moderné svadobné oznámenia na mliečnom plaste, s luxusne vyzerajúcou rezbou alebo netradičné oválne oznámenia, ktoré sú hitom roku 2021.

Oznámenia s ligotavou vodnou hladinou

Mliečny plast s matnou povrchovou úpravou patrí momentálne medzi najobľúbenejšie svadobné oznámenia. Kombináciou tejto priesvitnej krásy s modernými či tradičnými fontami vznikne skutočne nezabudnuteľná sada pozvánok.

pozvánka k svadobnému stolu

Greenery oznámenia s ruscus vetvičkou

Samozrejme ostávame aj pri klasickom papieri, ktorý je tentokrát "okorenený" embosovaním, unikátnymi ilustráciami či zaujímavým fontom. Práve klasika dodáva každej udalosti úroveň prepracovanosti a svadobné oznámenie s klasickým dizajnom tak naďalej ostáva veľmi obľúbenou voľbou.

Ak chcete byť aspoň trošku odvážni, môžete siahnuť po zlatom dizajne, ktorý zvýrazní vaše mená alebo dátum svadby.

Nežné púdrové oznámenia s lístkami

Embosované oznámenia so záhradnými kvetmi

Plánujete boho svadbu, shabby-chic hostinu alebo sa budete brať v lone prírody? Kvetiny a iné podobné botanické vzory sa stali hitom tohto roka. Romantické boho svadobné oznámenia s kvetinovým dizajnom a moderným oválnym tvarom sme si zamilovali aj v našej redakcii.

Výnimočná razba v štýle BOHO

Oválne oznámenia s kvetinou Veternica

Hľadáte ďalšie inšpirácie pre štýlové svadobné oznámenie?

Lepšie raz vidieť naživo ako stokrát na internete.

Objednajte si vzorky svadobných oznámení od www.diw.sk, ktoré dizajnovala skúsená svadobná dizajnérka Nevädza. Oznámenia si môžete detailne poprezerať, "ohmatať", prezrieť pri dennom svetle a rozhodnúť sa, ktoré bude to pravé pre vás.

Vzorka obsahuje každé jedno oznámenie zo série Nevädza.

Ak si následne objednáte tlač oznámení, plnú sumu 7 EUR za vzorky vám odrátajú z ceny tlače. Vzorky svadobných oznámení vás tým pádom nebudú stáť nič. Tak ktoré si vyberiete vy? :)

Autor článku: Michaela Recht

Zdroj foto: Shutterstock / DIW.sk