Beta.mojasvadba.sk - Forum, login, registracia, zabudnute heslo

Profilova fotka
Ahojte. Dnes sme spustili stranku http://beta.mojasvadba.sk na ktoru budeme postupne pridavat funkcne veci z novej verzie. Momentalne tam je registracia / login / zabudnute heslo / vacsina Fora Vsetky data, ktore tam su, su iba kopia realnych dat. Takze kludne tam piste hocico, registrujte hocikoho, nejde to do realnej databazy a ajtak to pred spustenim realnej stranky bude zmazane. Na zaciatku si to vypyta meno a heslo. Pouzite to co mate do adminclubu. Zatial na betu maju pristup iba admini, ludia z firmy a ich rodinny prislusnici / blizky kamarati. Na testovanie sirokej verejnosti to dame az tesne pred spustenim. (Co podla momentalnych aktualizovanych odhadov bude niekedy v lete, t.j. jul - august). Ako vzdy, pripadne pripomienky / chyby / napady piste rovno sem. Pri spusteni dalsej casti na to vytvorim vzdy novu temu aby sme mali kazdu cast oddelenu.
Odpovedať
Profilova fotka
tak uz som si to pozrela a mam zatial tieto otazky: - preco sa vo fore pri niektorych uzivateloch zobrazuju IP adresy a pri niektorych nie? Pozrela som si viac tem a pri zakladatelovi temy nebola IP adresa a aj pri niektorych inych uzivateloch.... - nemohlo by sa zobrazovat viac ako 20 tem na jednej strane? 20 je podla mna dost malo....
Odpovedať
Profilova fotka
ja som chcela otvorit temu dennikova tema resp anketovu ale ani jednu z tychto moznosti som tam nepostrehla, zle pozeram alebo take druhy tem nebudu uz k dispozicii? :-D
Odpovedať
ja len taku perlicku, ze ak mate uz ine heslo k nicku ako ked sa spojazdnil admin club tak do tejto beta (do toho prvotneho okienka co vyhodi) funguje to nove heslo, do admin clubu a potom prihlasenie na stranku mi funguje len stare heslo urcite by bolo fajn aspon 30 alebo 40 tem na stranku definitivne treba nove smile co tak zoradovanie tem aj podla nickov, abecedne?
Odpovedať
Profilova fotka
pri editovani prispevku zmizla moznost zdovodnenia upravy prispevku.... ci vo finalnej verzii to uz bude? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
IPcky: hej to je chyba, mali by sa pri kazdom uzivatelovi zobrazovat. Viem o co ide, opravime. Zmena oproti terajsiemu systemu je ta, ze sa tam moze zobrazit viac IPciek ak sa dany uzivatel za posledny mesiac nahlasil z roznych IP. Najcastejsie pouzivana je vzdy ako prva atd. Ak sa prihlasoval z viac ako 5 IPckie, tak tam je prvych 5 najpouzivanejsich. Pocet tem: Ano kludne mozeme dat viac ako 20. Druhy tem: teraz v prvej vezii (t.j. to co chceme spustit v lete) budu iba obycajne temy. Neskor chceme pridat anketovu. Co sa tyka dennikej tam este nie sme uplne rozhodnuti. Smajle: celkovo uvazujeme ze dame niekomu nakreslit novy set smajlov (ale urcite neanimovanych) a ikoniek. Dufam, ze sa nam podari niekoho sikovneho na to najst, lebo co som pozeral z internetu tak su tie smajle alebo moc velke a tym padom rusia citanie, ale animovane a tym padom tiez rusia citanie :-) Zoradovanie podla nickov: mozno hej. pouvazujeme. adminom sa to zide, tazko povedat nakolko to je uzitocne pre vacsinu navstevnikov stranky. mozno by to bolo iba pre adminov.
Odpovedať
Profilova fotka
mam este otazocku, kolko musi mat prisevok upozorneni o poruseni pravidiel aby sa vymazal? :-D :-D :-D a to bude ukazovat tolke IP adresy aj v normalnej prevadzke? :-x
Odpovedať
Profilova fotka
zatial este automaticke mazanie na zaklade upozorneni fungovat nebude. Uvidime kolko ludi bude upozornovat ked to bude takto viditelnejsie ukazane. IPcku to bude ukazovat jednu a po kliknuti na nu to ukaze ostatne.
Odpovedať
tak som konecne kuk, moje vyhrady: doporučujeme mk, strechu, brms je nespisovne, spravne je odporúčame ;-) hrozne pomaly mi to nacitava :-p bob a kuko sa vydavaju o 3 mesiace? ci to je len tou ruzovou pani sposobene? :-D po pridani upozornenia by tema mala svietit aj na uvodnej stranke na zeleno
Odpovedať
Profilova fotka
mne (teraz) beta nejde :-(
Odpovedať
Profilova fotka
emejee - vsetci sa vydavaju o 3mes. :-D to "sa" urcite casom spravi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja co som si prave vsimla tak pri oznacenom prispevku na zeleno, som bud ja prehliadla alebo nie je nick uzivatela ktory to upozornenie dal :-x zda sa mi to ale trosku menej prehladne cele ako je to teraz alebo mozno je to iba sila zvyku :-D :-x x-)
Odpovedať
já se přiznávám, že jsem v tom vůbec nezkoušela nic dělat, protože jsem tam nakoukla, zdálo se mi to hrozně jiné, neznámé, nepřehledné, a protože jsem na to zatím neměla dost času se zorientovat, tak jsem to nechala být :-N nebylo by lepší nechat to v původním rozvržení (alespoň to základní)? tedy třeba i alba na hlavní stránce? jasně, je to o zvyk, ale je to totálně překopané a myslím, že s tím bude mít problém většina uživatelů |-|
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne sa to paci ako je to prerobene, myslim, ze nebude tazke si zvyknut :-D
Odpovedať
Profilova fotka
aj mne sa viac paci terajsi (starsi) dizajn :-x tento novy mi pripomina vsetky tie stranky, kde najprv dve hodiny badam, kde co je a ako co funguje a potom ma to prestane bavit, lebo nic nenajdem a idem prec... =-) na terajsom rozvrhnuti sa mi prave paci, ze hned na uvodnej strane clovek vidi, co vsetko na stranke najde. toto nove je dost poskryvane fotodennicky su akoze fotoalbumy? podla mna je to nevhodny nazov, minimalne co sa tyka modrejstrechy
Odpovedať
mne sa prave paci, ze ak si napr. v obleceni, vies sa hned prekliknut na spolocne terminy, co v starej verzii musis ist bud na hlavnu stranku alebo na forum, predsa na fotoalbumy a bazar sa teraz tiez dostanes az ked kliknes na zalozku hore, mne to pride rovnake v tomto ja by som este uvitala tucne rozlisenie tem zmenenych od posledneho prihlasenia :-) ja to teda dost vyuzivam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Vidim, ze sme sa v jednej zasadnej veci nepochopili: homepage bude vyzerat uplne inak. To co je na beta je momentalne iba forum, t.j. to co clovek uvidi ked si klikne na zalozku forum. T.j. momentalne v starej verzii ked si klikne tak vidi zoznam skupin. V novej verzii vidi v lavo zoznam skupin a v pravo zoznam najnovsich tem (v podstate to co je teraz na homepage). Takze nic zasadne sa nemeni. Ohladom zelenenia tem: dobra poznamka, zabudli sme na to, dorobime. Co sa tyka toho ze nie je vidiet kto pridal bonz, je to tym ze su tam povolene bonzy aj od nenahlasenych uzivatelov, takze v takom pripade tam zobrazi 'n/a' namiesto loginu. Fotodennicky sa volaju tak ako sa volaju lebo to nebudu iba albumy, ale v blogy a albumy spolu a budu defaultne zoradene podla datumu vytvorenia. Tie casy svadby este nesedia, nie je to dorobene. Momentalne beta nefunguje, lebo tam nieco nahadzujeme. Konkretne moznost pisat si 'status' tak ako to je napr na facebooku alebo v roznych chatovacich programoch ako Skype atd. Tento status sa bude zobrazovat potom v pase namiesto motta. Takze ked si potom pozriem pas niekoho tak uvidim kedy si nastavil status a aky. Napr. "Bob prave prisiel z vyletu a je strasne unaveny" - pred 2 hodinami. Najblizsie (chceme to stihnut tento mesiac) na betu budeme pridavat: funkcne pasy (asi este bez obrazkov), nastavenia, internu postu (aspon ciastocne funkcnu). Pri dorabani vacsich casti budeme niekedy musiet znovu nahodit celu databazu, takze ak ste medzicasom na bete nieco vytvorili (napr. temu), tak tam nebude. Je to proste iba testovacia verzia, preto dolezite diskusie tam nedoporucujem viest.
Odpovedať
Profilova fotka
Este k tej rychlosti. Zatial to bezi od nas z kancelarie, kde mame relativne pomaly pocitac a na relativne pomale pripojenie (t.j. urcite pomalsie ako v serverovni). Na oboch veciach pracujeme, t.j. neskor aj beta bude presunuta na rychly pocitac a priamo do serverovne, takze to pofici normalne.
Odpovedať
otazka: co vsetko (ake udaje) sa bude prenasat zo starej verzie na novu? aby sa nieco nezabudlo, nestratilo ... resp. ako bude vyzerat prechod?
Odpovedať
Profilova fotka
Budu prenesene kompletne vsetky udaje ktore su v databaze. T.j. vsetky temy, inzeraty, albumy, clanky, uzivatelia, IPcky.... Po prechode na novu verziu budeme mat pre istotu stale k dispozicii este aj staru databazu, takze ak by sme dodatocne prisli na to, ze sme nieco nepreniesli tak to prenesieme. Ale nemalo by to nastat, prenasame vsetky data.
Odpovedať
beta se mi hrozně seká :-| neplánujete ještě nějaké podkategorie? třeba v kategorii Obřad a hostina podkategorie - Obřad, Hostina, Hudba, Foto a video atd.?
Odpovedať
super hodnotím vybrat pravidlo při označování příspěvku, který nějaké pravidlo porušuje. to už jsem chtěla navrhnout. ale dál jsem se zatím nedostala, úplně se mi to zaseklo.
Odpovedať
dvakrát se mi nepodařilo přidat příspěvek do beta verze (registrovala jsem se tam jako testovacijezdec) ještě k tomu automatickému mazání příspěvků po několikanásobném upozornění - v uplynulých několika dnech jedna uživatelka neustále označovala jeden příspěvek, protože se domnívala, že porušuje pravidla. ten příspěvek byl ale naprosto v pořádku. nestává se to asi moc často, ale i tak existuje určité riziko, že by mohl být vymazán příspěvek, který byl v souladu s pravidly, jen proto, že si pár uživatelek myslelo opak
Odpovedať
Profilova fotka
zda sa, ze tam je fakt nejaky divny problem s tym pridavanim. Zistim o co ide. Co sa tyka automatickeho stopovania vzdy tam bude nejake riziko. Napr. craigslist.org, co je asi najvacia stranka co to pouziva (jedna z najvacsich stranok v US) tvrdi, ze automatizovany system maze asi 5% vsetkych prispevkov a z nich 98-99% naozaj porusuje pravidla (po spatnom skontrolovani). Co je podla mna vcelku dobra statistika. "Millions of postings are removed through community flagging each month, and of these we consistently find that 98-99% are in violation of the craigslist terms of use or other posted guidelines. No moderation system is perfect, and 1-2% of ads removed through flagging are within our terms of use--but without the flagging system, craigslist would quickly become unusable." Aj vdaka tomuto systemu ma craigslist iba 20 zamestnancov, kym podobne velke stranky maju stovky zamestnancov. Ono bude vela zalezat od toho ako bude ten system naprogramovany, kolko ludi bude treba, a ci je jedno kto to je alebo bude musiet splnat nejake podmienky atd. Da sa to naprogramovat dost inteligente. Urcite sa to nepodari odhadnut na prvy krat a budeme musiet postupne vychytat "muchy", ale ak sa dostaneme na tych 98% tak budem velmi spokojny.
Odpovedať
urcite by som povolila upozornit kazdy prispevok len raz jednym uzivatelom ;-) a bavili sme sa o "vahe" takehoto oznacenia podla toho, kto ho poslal, urcite mame viac uzivateliek, ktore oznacuju prispevky velmi dobre
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?