Čo nové ohľadom administrovania našich stránok!

Profilova fotka
Túto tému chcem otvoriť ako komunikačný kanál medzi nami, kde by sme sa informovali a diskutovali čo bude nové ohľadom adminovania. Prvou novinkou som ja. Možno ste si už všimli na modrejstreche CZ+SK, že som sa predstavil a povedal pár slov o tom, kto som čo som. Teraz by som sa rád predstavil aj vám. Volám sa Martin Ďurina, pre všetkých vás Martin. Neprišiel som, aby som vám vytváral vrásky na tvári, ale práve naopak, rád by som vám pomohol vyriešiť problémy, s ktorými sa stretávate každodenne. Nie som žiaden váš nadriadený, zaoberám sa kultúrou skupín a komunikácie v nej. Chcem byť ten, s ktorým môžete konzultovať vaše problémy na fórach a nájsť najlepšie riešenia. Čo konkrétne by to znamenalo na začiatok: - Ak máte problém kde nie ste si istý ako postupovať, ako reagovať pošlite ho priamo mne a ja vám pripravím text riešenia, ktorý môžete použiť. Doteraz ste tieto otázky posielali Janočke. My sme sa o tom spolu rozprávali a dohodli, že môžete to posielať rovno mne. V rámci pracovného času sa vám budem snažiť pomôcť obratom. - Rád by som vytvoril zoznám najčastejších (ale aj všetkých) problémov a dotazov, s ktorými sa stretávate. Na základe neho by sme vytvorili štandardizované odpovede, ktoré by vám mohli ušetriť čas aj skvalitniť komunikáciu s užívateľmi. Preto by som vás chcel požiadať, či by ste mi zaslali problémy, s ktorými sa stretávate. Môžete tak urobiť na moju IP, alebo na mail martin.durina@asmira.com. - Rád by som sa s vami stretol osobne ak to pôjde a porozprával sa. Veľmi si cením prácu, ktorú robíte a bolo by pre mňa vzácne vás poznať osobne. Dokonca plánujeme, žeby sme do konca roka urobili stretnutie všetkých adminov a to nielen z CZ a SK, ale aj z ostatným našich stránok. Určite vás budem informovať keď sa to bude blížiť. Na začiatok toľko. To, že tu prišiel niekto nový môžete vnímať rôzne, preto by som chcel aby sa to vyjasnilo. Budem veľmi rád, ak napíšete čo si o tom myslíte, čo vám je nejasné, aké mate z toho pocity. Ja sa budem snažiť vám trpezlivo vysvetľovať o čo ide, prečo, ako. Zmeny sa v človeku spájajú viac s negátívnom emóciou, ale sú to práve zmeny, ktoré prinášajú aj to lepšie do nášho života. Toto je moja podaná ruka, ale budem veľmi rád, keď si ju podám s každým z vás osobne. Prajem vám krásny deň, Martin Ďurina
Odpovedať
1
2
24
tak vitaj martin ;-) neboj, hned ta zavalime otazkami :-D
Odpovedať
@martinjasen Ahoj Martin, mohl bys nam kdyztak predepsat text, co bychom kopirovaly (pripadne nejak nepatrne obmenovaly) pri zamykani temat? Ja zamykam a presmerovavam hodne a mnoha uzivatelek se to dotkne a jsou na me nekdy i sproste. Pritom nemam pocit, ze jsem nejaka sprosta a arogantni, kdyz napisu "Takova diskuze uz existuje, pridej se prosim tam"+ odkaz. A dal bych rada nejaky text upozornujici na porusovani pravidel fora, napr. neustale vkladani fotky, ktera je proti pravidlum (domaci zvirata, fotka s odkazem na eshop atd.). Diky ;-)
Odpovedať
@martinjasen Ahojky Martin, vítej mezi námi, přeju pevné nervy :-) Budu moc ráda, když nám uděláš nějaké stylizované odpovědi a pomůžeš s řešením problémů x-) Co se týče srazíku, jednoznačně jsem pro, uvidíme jestli mi to někdy vyjde :-N :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjasen Ahoj Martin, urcite sa na teba obratim a budem rada ked mi poradis. ;-) Ako pisali baby, bolo by dobre nam napisat nejake formulky, pri temach, pri porusovani pravidiel, ale blizsie ti urcite napisem ked budem mat konkretny pripad. :-) Mozno si si pozrel aj nejake nase vyjadrenia uzivatelkam v otazkach adminov, alebo v inych temach a mozno by si nam mohol poradit ci reagujeme primerane, lebo kolkokrat sa uzivatelky stazuju, ze sme drze a je nam jedno co si ony myslia. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjasen ahoj :-) myslim ze budes mat ip kazdy den ;-) ja si nad spravnou formulaciou slov lamem mozgove zavity dost casto, hlavne ked sa strhne niekde hadka a chcem ju urovnat. tam musim fakt vyberat tie spravne slova aby to nevyznelo hrubo. tak som rada ze sa toho ujmes a poradis x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, dakujem za privitanie a tesim sa na spolupracu. Chcel by som v kratkosti napisat co najblizsie pripravujeme, aby ste o tom vedeli a dali mi spatnu vazbu. Chceme vytvorit kategoriu pre novacikov, kde sa budu moct predstavit a napisat par slov o sebe. Ta cast by sa volala Novacikovia. V najblizsom case by sme to chceli spustit na MS a MK. Ako by to fungovalo? Pripravili sme novu uvitaci IP adresu pre novacikov (neskor zverejnim jej znenie), kde sa budeme snazit o to aby sa predstavili v tejto novej casti fora. V nej budu aj informacie o nasej stranke (kto sme, o com je stranka, co tu mame, a par rad na zaciatok). V tejto kategorii nebudu ine temy okrem predstavenia sa (napr. Volam sa martinjasen, som tu novy a chcem sa predstavit). Chceli by sme tym motivovat novych uzivatelov k prispievaniu a aby citil, ze su u nas vitany. Bude aj trochu na nas, aby sa tu citili vitany, ked to spustime je dolezite, aby ziadne prestavenie nezostalo bez odozvy (pozitivnej), ak nahodou nezareaguje nikto z uzivatelov, zareagujeme my a privitame ho. Myslim, ze toto je viac poslanie admina, ako vymazavat prispevky. Budeme sa snazit tuto kontrolnu cinnost redukovat, aby ste sa mohli viac venovat tvorivej cinnosti. Este by som vas chcel poprosit. Rozmyslam, zeby sucastou informacii o nas malo byt nase kratke predstavenie o com je nasa praca a ako ju vnimame. Napisete mi 3-4 vetami ako to vnimate vy? Budem vam velmi vdacny. Dakujem a prajem vam vsetkym pekny den, Martin
Odpovedať
Profilova fotka
Rad by som este zareagoval blizsie na vase prispevky. Prepacte, ze tak neskoro, ale este som trochu v kolotoci veci od kedy som prisiel. :) @emjee som otvoreny otazkam :) @mmmk @krista @danu Urcite ano, mozeme vytvorit dokument, v ktorom budu texty, ktore budete moct pouzivat. Neskor by to malo byt ako FAQ priamo na stranke. Nieco podobne ako je http://www.modrykonik.sk/jak-funguje/... . Na zaciatkok by som vam dal zdielat dokument, kde by tieto texty boli. Poslite mi na IP vas email a ja vam to spristupnim. Bol by som rad, ak by to bola skupinova cinnost, vy mi tam vkladajte aktualne texty, ktore pouzivate aj s popisom problemu. Ja ich budem upravovat az sa dopracujeme k textu, ktory bude vyhovovat vsetkym, hlavne nasim uzivatelom :)
Odpovedať
@martinjasen jejda už mám první problém nevím jak zformulovat do 3-4 vět jak vnímám svou práci tady, někdy je celkem těžké vystihnout to slušně :-D :-D :-D jdu ti napsat do IP svůj e-mail :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@krista teri, tak som rada, ze nie som jedina, kt. ma rovnaky problem :-N nikdy som nebola hlava na taketo "veticky", potrebujem aby ma niekto nakopol = aby som si mohla od niekoho "pozicat" uvodnych par slov :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Linka na dokument textov je: https://docs.google.com/document/edit... Prosim potvrdte mi ci vam to ide a ci mozete sami editovat text. Dakujem.
Odpovedať
:-D no volakedy som mala taky uvodny pokec o mne aj na stranke "o nas" ale pri prerabke to zmizlo :-D idem potrapit hlavicku
Odpovedať
@martinjasen super jde to, přes e-mail jsem měla menší technické problémy :-x nevěděla jsem jak na to :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martinjasen cez tento link mi to ide, cez e-mail nie :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Pouzivajte iba tento link, kto nema gmail, tomu to cez mail nepojde. Inak prosim nerozsirujte tento link mimo kruh adminov. Dakujem.
Odpovedať
@martinjasen smaaarja, to su uplne diplomaticke, krasne veticky v tom dokumente, nie take bludy co pisem ja :-D ako upozornit na predaj novych veci? t.j. ked uzivatelka napise, ze predava nieco nove a napise tam nove (namiesto nenosene, nepouzivane) - hlavne ked ma takych inzeratov vela (ked je jeden dva, tak vacsinou sama inzerat upravim na nenosene, nepouzivane)
Odpovedať
Profilova fotka
@emjee @martinjansen ja pisem toto /prekopirovane z blogu Bazar sluzi na predaj pouzitych veci, nie novych, ak mas na predaj nove veci, do nazvu aj textu napis Nenosene, Nepouzite, ale nie nove
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjasen Ahoj ;-) ja som adminkou na svadobnych strankach a chcem sa tym padom opytat, ci sa da pouzivat dany dokument aj "u nas"? nakolko ako som si vsimla, vacsinou je to zamerane na stranky Modry konik... lebo aj u nas na svadbe su "problemy", ktore sa povacsine opakuju ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pekny den, @domika007 Pokojne mozes pouzivat tie texty, tvorime ich pre vsetky stranky. Text si kludne mozes prisposobit ako tebe vyhovuje (su hlavne pre inspiraciu). Vkladaj do toho dokumenty tie, ktore pouzivas ty a ja ich budem prisposobovat.
Odpovedať
@martinjasen ahoj martin! momentálně moc neadminuju, protože jsem před necelým měsícem porodila. takže jsem spoustu nových témat objevila až teď. do dokumentu jsem přidala svoje šablony, budu ráda, pokud se k nim ostatní (a hlavně ty) vyjádří - co nepoužívat, jak lépe formulovat atd. jsou tam zahrnuty asi ty nejčastější případy. plus nám často uživatelky píšou, jak odblokovat stopnutý inzerát, kde najít důvod zablokování apod. na to jsem ale zatím šablonu nevytvořila.
Odpovedať
Profilova fotka
@ikarkulka K tej komunikacii ohladom blokovanych inzeratov. V blizkej dobe (uz to je skoro uplne hotove) bude spusteny novy system blokovania. Bude to fungovat nasledovne: 1) Admin blokne inzerat uzivatelovi - vyberie dovod, pripadne dopise svoj komentar 2) Uzivatelovi pride IPcka ze mu bol blokovany inzerat (s linkom na ten inzerat) 3) Pri inzerate uvidi dovod bloknutia (to co admin vybral), rozsiahlejsie vysvetlenie tohoto dovodu (to tam bude automaticky ku kazdemu dovodu. napr. preco nechceme nove veci v bazare), riesenie co ma teraz urobit (napr. Prehod inzerat do sprvnej kategorie.), kto blokoval inzerat, komentar admina (ak nejaky je) 4) Pod tymto oznamom bude tlacitko "Uz som inzerat opravil, odblokujte mi ho prosim" 5) Inzerat upravi a klikne na to tlacitko 6) Sprava sa mu zmeni na "Inzerát čaká na odblokovanie adminom. To môže trvať aj deň, dva. Zatial si pozri pravidla aby sme ti nemuseli už nič blokovať :-)" - nieco v tom zmysle 7) Adminovi pride automaticka IP s linkom na ten izerat. Pozrie si ho a ak je ok tak ho odblokne. 8) Po odbloknuti dostane uzivatel automaticku IP ze inzerat mu bol odbloknuty Dufame, ze tento system zjednodusi celu komunikaciu okolo blokovania, ktora je teraz vyrazne komplikovana.
Odpovedať
Profilova fotka
@bob to bude super x-) dakujeme!
Odpovedať
@bob juhuuu
Odpovedať
@bob no to je nádhera!!! :-)
Odpovedať
@bob tak to je paráda, skvěle vymyšlené ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mam otazku : nechyba nahodou nieco v texte o viacnasobnom nicku? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bob to je perfektne, s konika sa stava stranka na vysokej urovni x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika007 O tom viacnasobnom nicku, to mysliš v tom čo napísal @bob, alebo v FAQ pre adminov? Na margo FAQ pre adminov: Rozmyšľam nad tým ako to rozganizovať tak, aby to bolo použiteľné a pre vás prehľadné. Táto forma ako to je teraz asi nebude ta správna. Je tu problém jazykovy (slovenké a české texty) a vytvorenie textu na všetky možnosti sa nedá. Čo tak, ak by som rozdelil texty do kategórii : rady, upozornenia, technické veci, sťažnosti (navrhnite ďalšie kategórie, ak som na niečo zabudol). Následne pre každú kategóriu pripravil čo má text obsahovať so vzorom. Súčasťou by bolo aj vysvetlenie pravidiel - čiže ľudsky povedané čo ktoré pravidlo znamená a prečo ho máme. Čo vy na to? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjasen vo FAQ pre adminov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domika007 skus mi viac priblizit v com je problem. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinjasen no ked si pozries tu cast, kde sa riesi viacnasobny nick/login, tak je tam len meno uzivatelia a chyba cast textu...neviem ci som to dobre popisala...
Odpovedať
1
2
24
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?