Občiansky sobáš mimo mestskej obradnej siene

Ahojte, mali ste niekto s tymto problem? Viem, ze je to mozne, ale napriek tomu nam bolo povedane, ze to neprichadza do uvahy, tj nie su ochotni. Ani sa nepytali, kde by sme to chceli. K tomu to nechceme len z rozmaru, ale preto, ze sa nam ani pozvani svadobni hostia nezmestia do mestkej obradnej siene a nieto este ti, co sa chcu prist pozriet.
Odpovedať
švagriná mala civilný sobáš v miestnom parku. nebol s ním žiadny problém. dôležité je, aby na tom mieste bol nejaký štátny symbol. pán z úradu, ktorý ich sobášil si priniesol zmenšeninu štátnej vlajky, tú si dal na stolík a bolo.
Odpovedať
Profilova fotka
@elizita ahoj, dá sa to spraviť, je to zo zákona - ale musí to byť dôstojné miesto a hradí sa poplatok navyše. U nás to robia v múzijnej záhrade, stojí to sice 132 €, ale stojí to za to! :-), budem tam mať sobáš. Skús na nich zatlačiť. A čo takto tvoj poslanec v mestkom zastupiteľstve? Nech urobí niečo pre občana :-)
Odpovedať
Jasne, viem, ze sa to da, aj ze sa to plati. Bol to zistovat priatelov otec, kedze ako vravi sa pozna s primatorom. Vidim, ze nie dostatocne. Snad sa niekto najde, kto nas zosobasi, no uz nas to bude stat viac. A pre obcana? Ani jeden z nas nie je obcan toho mesta, priatel ma trvaly pobyt v dedine, ktora pod to mesto spada.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj. U nas s tym teta na matrike tiez mala OBROVSKY problem... a pritom to chceme asi 100metrov od matriky v takej zahrade. Ale sli sme na to cez oddavajuceho... zisti si, kto u vas v meste oddava a skuste oslovit priamo jeho, ci by mu to prekazalo a tiez si skus zistit v nejakych Vseobecnych stanovach mesta, ci tam je vedeny nejaky poplatok za sobas mimo obradnej siene... a ak je, tak potom by sa urcite malo dat ich nejak obist :)) My to tiez este nemame na 100%, ale oddavajuci nam slubil,ze nas odda, kde si vymyslime, tak dufam, ze aj matrikarka to rozdycha :))
Odpovedať
Profilova fotka
to je zvlastne dievcata, my tiez budeme mat obrad v parku/v zahrade a z matriky odpisali, ze s tym nie je problem - bude nas to stat asi 80,- Eur :-) tak asi naozaj zalezi od cloveka/ochoty. . .
Odpovedať
@la_joie a vy to mate v akom meste?
Odpovedať
ahojte... ja som trosku "od fachu" a viem vám povedať toľko, že záleží či to je na dedine alebo v meste. Na dedine väčšinou nie je problém - ak je ochota z druhej strany. Čo sa týka miest, tam je problém zosúladiť čas. Čiže sobáši sa určité dni a to ako na páse, a keď niekto chce mimo, nie vždy sa tam dá presunúť. Potom je to znovu na "ochote" vybaviť iného sobášiaceho, resp. povolenie primátora mesta alebo starostu obce. Zhrnutie, nedajte sa odbyt, veľký úsmev a dievčatá aj slzičky o vysnívanej svadbe a všetko ide :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@elizita my to máme v Šali. Ale suhlasim s Kacenkou, ze sa netreba dat odbyt. Jedna matrikarka povedala, ze sa neda, druha ze da, sobasiaci tiez povedal ze sa da, tak hadam to vyjde. nam obom :)
Odpovedať
to ozaj len my mame s tym problem??? viete este o nejakom meste kde je s tym problem, pripadne by ma zaujimal dovod...
Odpovedať
nastuduj si stranku prislusneho matricneho uradu, maju tam aj sadzobnim spravnych poplatokov, ak je tam poplatok za konanie sobasa mimo obradnej miestnosti tak sa nemaju naco vyhovarat ze sa neda, ak to potrebuju zosuladit s inymi svadbami v ten cas nech Vam navrhnu cas sobasa kedy pripada do uvahy ine miesto, ale odbit sa ze sa neda je hlupost
Odpovedať
no, to som spravila hned ako mi to oznamili, no nie je mozne sa k tymto poplatkom na ich stranke dostat... jednu televiziu moj pripad dost zaujal, preto este hladam niekoho, komu robia v nejakom meste taketo problemy...
Odpovedať
no, novinka. primator povedal, ze to je tak neskutocne komplikovane, ze by musel tam preniest koberec, stolik a okolo toho 12 ludi musi robit a kto ich zaplati... bla bla... neuveritelne! uz sa tesim ako ho telka zotre za to, ze zije este v komunizme
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja budem mat tiez svadbu vonku mimo obradnej siene. Ale nastastie je to na mieste, na ktorom sa uz sobase robili, takze maju dobru skusenost. Ale tiez na to bolo treba schvalenie ziadosti od starostu a kedze je to este aj mimo mojho trvaleho bydliska, tak to vyjde na vyse 200 EUR, ale verim, ze to bude stat za to.
Odpovedať
Profilova fotka
u nás už boli svadby mimo obradnej miestnosti, len nie v tejto záhrade... s ňou majú nejaký problém. Tak čakám na marec (lebo skôr sa údajne nemôžem zahlásiť na matrike, keď mám svadbu v septembri) a hádam to dobre dopadne. @elizita keď to bude v telke, daj nám vedieť... som zvedavá :)
Odpovedať
este som sa spoliehala na to, ze ked mam trvaly pobyt v NR, tak stiahnem niekoho z NR do TO, sak by dostali zaplatene... a z NR mi odpisali, ze nemozu sobasit mimo obvod :(
Odpovedať
Profilova fotka
byrokracia, byrokracia a ešte raz byrokracia ]-( . Nechápem :-S
Odpovedať
naši hostia sa tiež nezmestia do obradnej siene a tak ideme skúsiť vybaviť obrad vonku. Teta na matrike s tým nemá vobec problem, skor sa potesila. Len my zase mame problem s tym, ze nevieme kde 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
tak ja chcem obrad mimo uradu najma kvoli tomu lebo sa mi ta obradna sien jednoducho nepaci...a vymyslela som si galeriu L.Fullu...poznam to tam..je tam pekne, velky biely klavir v strede miestnosti, vsade obrazy...a teta matrikarka na mna pozerala ako vyrana mys ked som jej to povedala ale ze v pohode...ze ked to chcem.. platili sme sice 66€ za to že je to mimo uradu ale 16,60 co sme mali platit za to ze drahy tu nema trvaly pobyt nam zaplatit nedala (žmurkla a že "obaja tu mate trvaly pobyt") a oni si z uradu všetko na obrad donesu...ešte aj pohare, aj pripitok aj štatny znak...iba volala do galeriie aby im pripravili nejaky stôl a že biely obrus donesie teta matrikarka aj z domu :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja myslím že dokonca sa dá vybaviť aj špeciálne jednorazové povolenie pre sobášiaceho, ak chcete aby vás zosobášil nejaký priateľ alebo ktosi kto to normálne nerobí.
Odpovedať
my sme s tym nemali najmensi problem, hned nam na matrike s tym suhlasili a pani starostka stareho mesta prisla vysmiata, nadherna a sme jej vdacni za uzasny obrad pod sirym nebom. takze je to asi skor o ludoch a ochote ako o pravidlach ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
ludia a ktorej matrike platim 66 eur za sobas mimo siene….mojej domacej kde to nechcem mat alebo tam kde nas budu oddavat? Moc dakujem
Odpovedať
@agira ja tiež nad tým uvažujem,lebo 16 eur je za odhlasenie z mesta ( nebudeme to mať v našom meste),16 eur je za prihlásenie v obci(kde to chceme mať),66 eur ale platíš tej matrike,z ktorej ťa bude primátor/starosta sobášiť,na takých 99% lebo on vlastne pojde mimo obradnej siene-ak to tak teda chcete. 66 eur je poplatok za vykonanie svadobneho obradu mimo na to urceneho miesta
Odpovedať
dakujem, aj mne to tak znie logicky :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojky ja som zosobášená v londýne ale chcem spraviť svadbu pre rodičov aj s obradom. neviem ako na to ak už so svadbu mala
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
My sme platili 66 + 166 za schválenie starostu....lebo v ten den nesobasia mimo obradnej siene
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, casto organizujeme civilne sobase v altanku pri Parkhoteli v Tr.Tepliciach a s miestnou matrikou to nie je ziadny problem. Platia sa len spravne poplatky za obrad mimo sobasnej siene, myslim ze 66 Eur. Na hoteli pripravime vsetko potrebne, takze je to len o ochote poslanca resp. starostu. Viem, ze niekto to nepovoluju resp. maju len vybratych par miest, kde sobas moze byt okrem sobasnej siene, takze zalezi aj od mesta / obce, kde to riesite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ono je to vždy indivindi podľa oddávajúceho. My budeme delegovať z trenčína do dediny pri NMnV a pán starosta povedal, že príde za nami kamkoľvek, pokiaľ to pre nás bude to správne miesto. Len mu máme zabezpečiť aby pri ňom bol ten štátny znak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?