Svadba s Nemcom na Slovensku

Profilova fotka
caute baby. na buduci rok planujeme s mojim priatelom svadbu, zijeme v nemecku, ale svadba bude na slovensku. je tu niekto, kto tiez planuje slovensko-nemecku svadbu?
Odpovedať
1
2
skus prejist tieto temy http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
aj ja sa idem vydavat za nemca na slovensku. ale ja uz som bola na urade tuto v nemecku a viacmenej mi povedali ake papiere potrebujem ...viacmenej okrem prelozeneho rodneho listu a a vypisu od advokata, ze som este nebola vydata nic odo mna take zvlastne nechceli. a povedali, ze vsetko ostatne vybavia ony, tak ja neviem...je to uplne ine info ako to co som citala vo forach
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si brala Nemca na Slovenku, tak ak máte nejaké dotazy, čo treba, kľudne sa na mňa môžete obrátiť.
Odpovedať
Profilova fotka
frankfurtanka - no odo mna tiez chcu rodny list s apostilou+ prelozeny nemeckym prekladatelom, potom potvrdenie o pobyte na svk - nie starsie ako 4tyzdne a to ze som slobodna, to staci ak prehlasim u nich na urade
Odpovedať
Profilova fotka
ja som potrebovala vybaviť: - preložený rodný list s apostilou, preložil mi to súdny prekladateľ na slovensku - potvrdenie o trvalom pobyte, tiež preložené - prefotený občiansky preukaz v nemecku som ja osobne vôbec nebola. tieto papiere sú potrebné, aby snúbenec dostal v nemecku povrdenie o spôsobilosti na sobáš, kde musí byť napísané - dátum a miesto narodenia, štátna príslušnosť. to tiež treba dať preložiť do slovenčiny, robil mi to ten istý, čo aj moje papiere. tam musí byť samozrejme tiež apostila. ďalej mu treba: - preložený rodný list - občiansky preukaz a ja som ešte potrebovala na matriku: - rodný list - občiansky preukaz
Odpovedať
Profilova fotka
tripplebi - no vidis a mne ta pani v de tvrdila, ze moje dokumenty musia byt prelozene do nemciny len prekladatelom v nemecku, porazi ma, nechcem vidiet, aku cenu si vypyta, ked niekoho takeho vobec najdem ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
jika, neviem, mne to cele prekladali na slovensku a nik nepovedal ani slovo.
Odpovedať
Profilova fotka
mne to este velkym napisali na taky zoznam, co mi dali ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
jika, tak potom to asi budeš musieť dať preložiť v nemecku. ja som si všimla, že všade to majú iné, podobne ako u nás na matrikách. jj, a aby som nezabudla. to potvrdenie o spôsobilosti na sobáš nesmie byť staršie ako 6 mesiacov a podať žiadosť na sobáš u nás na matrike musíte najneskôr dva týždne pred svadbou. poplatok je 2000 sk.
Odpovedať
baby, takze ja vam poviem, ze sa z toho clovek nevysomari. my sme boli teraz na styroch uradoch a volali aj na konzulat a bohuzial musim vam povedat, ze nam kazdy dal ine informacie. moj nastavajuci je z kolina a tam dostal ine info ako ja vo frankfurte, na konzulate opat ine info a na matrike na slovensku opat ine info. ja som sa rozhodla, ze si nabehnem v oktobri na matriku v poprade a uvidim, co to spravi. inac, nam dali v poprade info ze potrebujeme na sobas (cirkevny statneho prekladatela), ale v ban. bystrici povedali, ze staci niekto z rodiny.
Odpovedať
Profilova fotka
frankfurtanka - najlepšie bude riadiť sa tým, čo vám povedia na matrike v meste, kde bude svadba. a čo sa týka prekladateľa, to sa dohodnite s farárom, ktorý bude na svadbe. my sme žiadneho štátneho prekladateľa nemali. farár sa nás spýtal, či potrebujeme prekladateľa a my sme povedali, že nie. nemecká časť rodiny mala jednoducho smolu a aj tak si isto domysleli, o čom sa tam hovorí. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte :-) aj moj priatel ma nemecke obcianstvo, budeme mat svadbu na slovensku... x-) nas farar nam povedal,ze staci ked bude niekto z rodiny prekladat prisahu,alebo nech sa to zenich nauci povedat po slovensky... :-D ale ja som si vybavila dvoch fararov,a tak budu vsetci rozumiet :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, ja som mala svadbu s Nemcom na Slovensku a poviem Vam, ze nam vobec nebolo do smiechu, este asi 2,5 tyzdna pred svadbou sme nemali papiere schvalene a to som ich zacala vybavovat pol roka pred svadbou!!!! Davajte si fakt pozor na tetusky na matrikach, lebo nasa akosi az na posledny raz, ked sme si mysleli, ze mame papiere kompletne, zistila, ze Nemecko nie je Rakusko a ze Mnichov je v Nemecku!!! My uz sme ratali s tym, ze hostinu odbavime ako planovane a sobas bude kvoli papierom neskor....Slak nas siel trafit... Inak ja by som Vam radila pozvat si na svadbu tlmocnika s gulatym razitkom, ako tomu na matrike hovoria, lebo inak sa moze stat ze Vam sobas nakoniec nebude uznany.... Takze vela sil a stastia pri vybavovani :) inak ak budete potrebovat radu, rada pomozem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
lenulkano • Dnes o 17:01 Ahojte je tu niekto, kto si bude brat Nemca??
Odpovedať
ahoj dominika, ja sa budem vydavat na buduci rok v septembri za nemca. Budeme mat svadbu na sk, obaja to chceme, nemecke svadby su privelmi nudne :-/ a tak im chceme ukazat, ako sa slovaci tuna bavia :-)
Odpovedať
baby, poznate nejakeho knaza co vie aj po nemecky?
Odpovedať

Odpovedať
Nie je tu uz ziadna babenka, co si bude brat nemca? :-(
Odpovedať
ahoj ja si budem brat nemca,na SVK vo februari 2011 aj ty?mas nejake info ohladom uradov?Tu v Nemecku ma stvu ich brutalnou byrokraciou!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dik za info, este co je dolezite, ze tie preklady nemoze robit kazdy, ale len sudny prekladateľ http://www.uradnypreklad.com/nemcina/ inac vam to vratia a nadarmo ste platili :-|
Odpovedať
Aby snúbenec dostal v nemecku povrdenie o spôsobilosti na sobáš v DE som tiez potrebovala vsetko s apistolou jej cena 6, 50 kolok na kazdy dokument ;-) - rodný list (vybavene na matrike) a potom apistola 6, 50 obodny urad:) - občiansky preukaz - len prefotit - cestne vyhlasenie ze som slobodna, overene notarom 2, 50 a apistola na krajskom sude 6, 50 - pas, alebo potvrdenie o statnom obcianstve - krajsky urad 9, 50 a potom apistola potvrdenie ministerstvo vnutra 6, 50 kolok -potvrdenie o trvalom pobyte a apistola 6, 50 Vsetko som prelozila radsej v Nemecku strana 20E, pretoze mi na konzulate (Generalkonsulat Slowakei, Vollmannstraße 25 d, 81925 München) odporučili ich prekladatelov to zn. ze ma statnicu urobenu v Nemecku a je u nich uznany. Poslu vam zoznam ak zavoláte (0 89) 9233 4900 :). Trvalo mi to s prekladom a urad v Nemecku spolu 2 mesice, radsej si to najme v lete vybavovat vopred :-) -
Odpovedať
pelone, ty mas svadbu buduci rok a ehefähigkeitszeugnis vybavujes uz teraz? =-) tento dokument predsa musi byt platny minimalne pol roka v case sobasa. nam na matrike povedali, ze to staci zacat vybavovat vo februari, a stiha sa to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
a je tu aj niekto kto si berie nemca v nemecku? 8-)
Odpovedať
@verov napriklad ja ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fairy83 gratulujem :) a vies co potrebujeme? tie iste dokumenty co nemci na slovensku len prelozene do nemciny? zijes v nemecku ci na slovensku?
Odpovedať
Profilova fotka
@fairy83 boze teraz som si pozrela tvoje prispevky, ved ty uz mas uplne vsetko pripravene, mna len pred 2 tyzdnami poziadal o ruku :) a svadba ma byt tyzden neskor ako vasa :D no to bude este vtipne :)
Odpovedať
@verov neboj sa, papiere zacnite vybavovat uz teraz a zvladnete to. ked chcete mat svadbu na slovensku, zajdite najprv na vas prislusny standesamt a spytajte sa, co potrebujete na vystavenie ehefähigkeitszeugnis pre snubenca. my sme potrebovali toto: - moj novovystaveny rodny list, oapostilovany a prelozeny (v Nemecku, prekladatel musi mat nemecke razitko). Tento ziskas na svojej matrike na pockanie, apostilu dostanes na obvodnom urade za 6,50€ tiez na pockanie. V case ziadosti o Ehefähigkeitszeugnis musi mat rodny list max. pol roka. - "beglaubigte abschrift aus dem geburtenregister" pre snubenca z tej matriky, v ramci ktorej bol vystaveny snubencov rodny list - samozrejme doklady (tvoj pas a jeho obciansky) Pokial uz byvas v Nemecku, vsetky ostatne potrebne info si matrikarka stiahne so systemu. Takto nam to bolo povedane, a dufam,ze takto to aj bez problemov prebehne - ideme tam buduci tyzden. :-) No a potom das hned vystaveny Ehefähigkeitszeugnis oapostilovat na Landesdirektion (presny postup este zistim) a potom prelozit prekladatelom so slovenskym razitkom na Slovensku. Na slovenskej strane mi bolo povedane, ze pokial Ehefähigkeitszeugnis obsahuje informaciu o trvalom pobyte a osobnom stave, nemusim dokladat potvrdenie o trvalom pobyte a osobnom stave, ktore su inak spomenute tu: http://mic.iom.sk/sk/pobyt/zlucenie-r.... Tuto informaciu si ale chcem este overit, lebo sa mi zda prilis pekna na to, aby to bola pravda. :-) Pre slovensku matriku tiez potrebujete snubencov rodny list, oapostilovany a prelozeny. Treba mysliet na to, ze Ehefähigkeitszeugnis musi byt v case sobasa max 6 mesiacov stary, ak potrebujete potvrdenie o trvalom pobyte, tak to ma byt stare tak max. 14 dni v case ziadosti. No a ziadost o uzavretie manzelstva treba podat najneskor 14 dni pred sobasom. Nezlakni sa tychto informacii, najprv zajdi na nemecku a zavolaj na slovensku matriku, zisti si co najmensie detaily, lebo to, co som tu napisala, v tvojom meste alebo Bundeslande nemusi uplne identicky platit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
fairy83 To je pravda, ja som mala uradnu svadbu najskor v DE s nemcom a o rok na to v kostole na SK s nemcom (to uz bolo lahsie, lebo na matrike nic nechceli len potvrdenie z kostola;) Chcela som len povedat, ze to trosku trva a nie je to za moment ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte je tu niekto kto sa zobral v Nemecku na urade s Nemcom a potom mal na Slovensku ceremoniu len taku na oko pre hosti kt neboli na sobasi v Nemecku? Nemozeme sa brat v kostole nakolko moj snubenec bol uz raz zenaty a na urade v Nemecku sa vraj nemci musia brat aby bol sobas platny. Mate niekto skusenosti?
Odpovedať
no my sme mali svadbu len na Slovensku a sobas je platny aj v Nemecku....bolo okolo toho vela papierovania, ale da sa to zvladnut..nech sa spyta na urade v meste, kde byva, oni mu povedia viac, co k tomu vsetko treba
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?