Môže byť starším družbom rozvedený muž, ktorý má deti?

Ahojte....vydávam sa o mesiac,no stále ešte nemám vysporiadanú otázku, kto bude na našej svadbe starší družba....Problém je v tom, že z pozvaných hostí, bude mladých málo a aj to budú buď ženatí/vydaté....alebo-bohužiaľ-rozvedení.... chceli sme za staršieho družbu nášho spoločného kamaráta, ale on je rozvedený a na svadbu príde aj so svojimi dvoma deťmi... mohol by byť starší družba,alebo sa to nehodí?Prosím poraďte.... ďakujem
Odpovedať
Podľa mňa sa to absolútne nehodí, už ako názov hovorí družba, tak by to mal byť niekto z ženíchovej "družiny" , nie ženatý ani rozvedený. http://www.ludovakultura.sk/index.php... - taký malý kuk do histórie a myslím, že práve o to ide pri funkcii staršieho družbu :)
Odpovedať
a co ked sa zeni posledny spomedzi pribuznych a kamaratov a uz nie je nikto mladsi a slobodnejsi, iba deti jeho uz zenatych kamaratov? :D moj nazor je, ze druzba moze byt aj rozdeveny aj s detmi, hlavne ze je vam blizky.
Odpovedať
@daja07 myslim, ze vecsina z tohto druzbovho popisu v dnesnych casoch uz nie je aktualne, napriklad 'družba mal právo na prvú noc s mladuchou'
Odpovedať
to nie ale ide o princip starsieho druzbu, ze by to mal byt niekto slobodný, zvycajne najlespsi kamarat alebo niekto z rodiny. Rozvedeny chlap ako svedok v pohode, ale ako starsi druzba mi to pride take cudne. Ak si predstavim zeby som mala byt rozvedena s detmi a ist za starsiu druzicku kamaratke, tak by mi to bolo trapne asi. No vsetko zalezi na vas dvoch a s ohladom na ludi na svadbe. Ale ja neverim, ze v celej tvojej a tvojho nastavajuceho rodine ani spomedzi tvojich ci jeho kamaratov nemate jedneho slobodneho cloveka, ktroy by mohol byt starsim druzbom. V konecnom dôsledku sa rozhodujete vy dvaja, tak si to zvazte a rozhodnite sa tak, ako vy chcete. Chcela si vediet aj ine nazory, a toto je ten moj :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?