Otazka pre nevesty ohladne vyberu foto

Dobry den, som fotograf a momentalne si updatujem svoju stranku. Rad by som sa opytal neviest, ci uz minulych alebo buducich, ktore veci/informacie podla vas ma stranka fotografa obsahovat. Beriem to ako inspiraciu, aby som vedel stranku co najlepsie prisposobit potrebam zakaznika. Vdaka
Odpovedať
za mna...cena! ak vyhladavam nejaku službu a nie je tam cena idem hned preč. Popritom to je to najdôležitejšie kriterium podla ktorého sa nevesta rozhoduje.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite cenník, ponuka balíkov, prehľadné portfólio, ktoré obsahuje aj reportážne fotky, nie len portréty. Tiež pomôže miesto odkiaľ pochádzate, lebo niekedy cena a možnosti dopravy dosť zavážia.
Odpovedať
Profilova fotka
🙂 cenník aj doprava, ukážka foto aj referencie🙂
Odpovedať
@otazkafoto jednoznačne nejaký cenník, by mal na stránke byť. Potom niečo o Vás ako o fotografovi a isto by som si na stránku dal aj nejaké tie fotky, aby nevesty videli ako fotíte.
Odpovedať
Mne príde okrem vyššie spomenutého veľmi praktické ak je na stránke kalendár s voľnými a obsadenými termínmi. Neviem na koľko je zložité to udržiavať aktuálne (skúsenosť nemám), ale ušetrí to čakanie nevesty na odpoveď či je vôbec voľný termín a takisto aj množstvo mailov v schránke fotografa, ktoré sú aj tak bezpredmetné lebo už má obsadené.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronika306 maily s dopytom môžu byť bezpredmetne, ale veľa fotografov sa združuje v komunitach či asociaciach, a vedia vam odporúčiť kolegov, pokiaľ maju obsadene. A viem že nevesty su za to vďačné
Odpovedať
@jan_ducko vidíte, to by ma vôbec nenapadlo (keď človek nepozná pohľad z druhej strany). V tom prípade chápem, že tie kalendáre sú zbytočné.
Odpovedať
vsetko ohladom ceny, ostupnosti, moznosti pricestovat a hlavne teda nejake to portfolio uz urobenych fotiek
Odpovedať
Profilova fotka
@jan_ducko mne by teda viac pomohol kalendár ako odporučenie. Nehovorím, že som nebola vďačná za tipy na dalších fotografov, ale ich štýl (a niekedy aj cena) mi vôbec nesedeli a síce mali voľný termín nakoniec som ich ani neoslovila. Viem, že sa združujú, sú kamaráti, ale štýl fotenia a úpravy býva dosť rozdielny. Mne takto padol plán A aj plán B a minula som mnoho času kým som vybrala plán C 😕 Čo sa týka odporúčaní, by som napríklad brala radu ohľadom kameramanov - keďže nájsť dvoch vyhovujúcich a zároveň spolupracujúcich ľudí bolo takmer nemožné. Neviem teda či je zvykom mať za partnera aj kameramana či viacerých, ale ich spoluprácu a to že sú zladení by som ocenila...
Odpovedať
Profilova fotka
@nikiki29 No u nás to je třeba tak, že máme v naší produkci 3 fotografy s velmi podobným stylem i výbavou a fotky navic edituje jeden člověk, právě proto, abychom se vyhnuli tomu, že by styl nemusel sedět :) A mít v týmu kameramany považuji už také za nutnost, právě kvůli tomu, abychom si na svatbách nezavazeli a naopak spolupracovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasmichnacom toto všetko považujem za veľké plus! Bohužiaľ to nie je samozrejmosťou...
Odpovedať
Profilova fotka
To, že si kameraman s fotografom budú "zavadzať" ak sa nepoznajú je mýtus. Ak sú to profesionáli so štipkou empatie, presne vedia koľko priestoru a času potrebuje k svojej práci ten druhý. Samozrejme píšem o ľuďoch, ktorí majú skúsenosti a rozumejú svojej práci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Za mňa jednoznačne cena. Čo mi ešte chýba na stránkach fotografov je ukážka z fotenia, nie len pár fotiek, ale komplet nafotená celá svadba, nech mám predstavu. Pretože viackrát sa mi stalo, že portretove fotenie OK, ale zabava, kostol je nafotený otrasne.
Odpovedať
Dakujem za podnety
Odpovedať
@otazkafoto suhlasím... cena by bolo fajn ked je uvedená.. neznašam keď len kvôli cene musim kontaktovať... najlepšie je keď forograf punúka už nejake hotove balíky a viem si vybrať, niekedy ma už len nezverejnený cenník odrádza a radšej hľadam inde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?