Pomoc: Napálenie cca 700 svadobných fotiek na DVD

Profilova fotka
Ahojte nevestičky, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s napaľovaním takéhoto veľkého objemu dát na DVD-R. Dostali sme od fotografa originál DVD so 732 svadobnými fotkami - veľkosť 4,3 GB. DVD-R má veľkosť 4,7 GB (možné je vraj napáliť max 4,38 GB). Mám však problém, vyskúšala som už rôzne programy, či už na kopírovanie DVD alebo napaľovanie zo súboru v PC, ale výsledok žiadny. Tvári sa to, že je to príliš veľký objem dát a vždy to zlyhá. Radi by sme tieto fotky v originálnej veľkosti dali našim rodinám na DVD. Ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
chcelo by to súbor s fotkami zazipovať ale neviem aká je tam potom možnosť prezerania fotiek ... ale ak by ich pozerali na pc alebo notebooku tak by nemal byť problém ... keď ich rozdelíš do viac súborov a zazipuješ mohlo by ich to teoreticky zmenšiť ... alebo im povyberaj tie naj fotky a hotovo :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, Vas fotograf pouzil iny napalovaci program, ktory mu dovolil 4,3GB na DVDcko napalit. Kazdy napalovaci program potrebuje iny priestor na na "otvorenie a uzatvorenie" DVDcka, a tan Vas asi o trocha viac :-). Poproste fotografa, nech Vam vsetky jemne zmensi, to nebude pre neho ziadny problem. Tiez mate moznost si kupit dvojvrstvove DVD media na ktore sa zmesti 8,5GB, ale su drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
alebo nech vam profik rovno napali pozadovany pocet dvd za cenu, s ktorou budete obaja spokojni - vy nebudete stracat cas a nervy, ze vam to nejde, on vyuzije svoje technologie a vedomosti a bude kazdy robit to, comu najlepsie rozumie :)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si kupit DVD-DL teda dvojvrstvove tam sa zmesti 8 gb
Odpovedať
Profilova fotka
@markolino ano to je riešenie aj keď žiaľ, už som si kúpila klasické pretože presne na takom máme foto aj od fotografa, tak som hľadala spôsob ako to urobiť.....
Odpovedať
Profilova fotka
bud na tie kopie nedat par fotiek, ktore sa opakuju a nie su az take zaujimave pre hosti(rodinu), alebo zaniest tie kupene dvd media fotografovi a nech to na ne napali profik, ako som pisal vyssie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@1608zuzana Ahoj ak dobre počítam jedna fotka ma niečo cez 5 MB. Možno by si mohla skúsiť poprosiť fotografa či by ti nezmenšil o trošku fotky. Nieje to veľa práce dokonca by som povedal že je to banalita. Prípadne stačí kamarát, čo vie pracovať s Lightroom. Myslím, že by vôbec neutrpeli keby boli 4MB - 4,5MB napríklad cez (Lightroom sa to dá a fotky neutrpia). Napáli ti ich na tvoje DVD ešte raz a ty si ich potom môžeš množiť koľkokrát chceš a kedy len budeš chcieť.
Odpovedať
Profilova fotka
to radil uz aj vlado, ale mozno to fotograf fotil na fotoaparate s takym rozlisenim, alebo je obsah zaberu taky(co my vieme?), kde je kompresia 5MB uz podla neho hranicna, aby mohol svoju pracu prezentovat a nechcel by, aby sa medzi ludi dostavali zabery "v plnom rozliseni" v nizsej kvalite ani o percento(napriklad) - svoje dielo by si mal upravovat len autor a nie kamarat kamarata, si myslim ja, aj ked by bol autor jediny, kto ten rozdiel v kvalite vidi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?