Mám pozvať na svadbu rodičov - alkoholikov?

Profilova fotka
Ahojte potrebujem poradit mam rodicov alkoholikov mam ich pozvat na svadbu? viem ze sa to patri aby tam boli ale kedze to ma byt moj ďen D tak nechem aby mi ho niekto pokazil. Alebo ak by som ich pozvala povecte co mam spravit . Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 presne ta chapem, moj otec, ak sa tak da este nazvat pije, nebyvam s nimi, nerozpravam sa s nim od mojich 15. rokov a ja ho nevolam,,teda on sa chysta, ale jasne mu poviem, ze ho tam nechcem, mas pravdu, je to nas den D, chceme tam ludi, ktorich mame radi.. len ty si to musis vysporiadat, ze aky mas k nim vztah.. mne vsetci hovoria, ze je mi to otec, ze sa to patri, ale ja viem, ze ho tam nechcem a nebudem riskovat hanbu..
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 presne to nechcem riskovat aj ja ale ja mam oboch rodicov ba matka ta je este vädsi alkoholik ako on. Dakujem ze si napisala aspon viem ze niesom sama s takym problemom DAKUJEM
Odpovedať
@nika991992 Mala som podobný problém s časťou takto blízkej rodiny. Je to ťažké rozhodovanie. Ak nepozveš, tak sa priprav na prípadné výčitky. Môžeš poslať iba oznámenie, bez pozvánky, a dokonca to môžeš urobiť až po svadbe. To v prípade, že očakávaš problémy, ak by prišli. Ak pozveš, ešte nemusia prísť (to sa stalo u mňa). Ale pre prípad, že by prišli, si zabezpeč niekoho, kto dohliadne, aby sa nič nestalo alebo ak sa niečo stane, tak to vyrieši, aby si sa tým nemusela zaoberať ty. Je to smutné, ale je to realita, tak sa na ňu treba pripraviť. Tu záleží, aký vzťah k tvojim rodičom majú ostatní svadobní hostia, aby sa prípadne nestalo, že niekto to nevydrží a napríklad vybuchne na nich. Teda, či je tam niekto, kto by to vedel kultivovane zvládnuť, keby niečo. Skrátka, ak by prišli, nič nenechaj na náhodu, aby si z toho nevyšla zbytočne zranená (alebo niekto iný z prítomných). Záleží však najviac na tom, či sa budeš cítiť lepšie, ak pozveš, alebo ak nepozveš. Ja som pozvať nechcela, ale nakoniec som pozvala, lebo som si povedala, že ak dotyční budú robiť niečo neprístojné, tak je to ich problém. Ja som mala pocit, že za seba som urobila, čo som najviac dokázala, a že odpoveď bola na nich. A bola jasná, čím sa pre mňa nejaké veci vyriešili. Keď som sa vydávala, potrebovala som pre seba, aby som si tieto vzťahy nejak ujasnila. Ujasnili sa tak, že sa pravdepodobne nadobro prerušili. Nie som z toho nadšená, ale možno je to práve tak lepšie.
Odpovedať
@nika991992 a ešte držím palce na tvoj svadobný deň a dúfam, že bude krásny a že aj po ňom budeš vždy šťastná :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 ahojky..ja som riesila ten isty problem, ale chvala bohu nie s rodicmi ale s istymi clenmi rodiny..nakoniec aj proti mojej voli sme ich pozvali..a ani neviem ako sa mi podarilo dohodnut s casnikmi, ze im dali na stol len jednu flasu vodky, cize viac sa k nim ani nedostalo..doteraz neviem ako to vyslo, ale bola som velmi rada..nemozes to aj ty nejak takto vymysliet, ze by si im nedala flasu na stol? Aj ked mozno budu chodit k stolom, kde toho alkoholu bude viac, takze tazko povedat, ako sa zachovaju..ale ako pise @janusa139 :-) je to tvoj den, cize ak nechces byt nervozna a uzit si to naplno, zvaz ich pozvanie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 Moja mamina svojmu otcovi posielala po svadbe oznámenie o tom, že sa vydala :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 môj otec v čase svadby bol tiež alkoholikom- pred svadbou som mala obavy z toho čo bude na svadbe, no prisahal mi, že mi hanbu neurobí...napokon bol neskutočne skvelý, niečo si vypil ale nebol ani len pripitý. Záleží to ale samozrejme od Vašich vzťahov, ty ich najlepšie poznáš. Je to hlavne tvoj deň a pokiaľ si myslíš, že by to mohlo dopadnúť zle, prípadne, že ty nebudeš šťastná, tak bude zrejme lepšie tam mať naozaj len ľudí, ktorých správania sa nebojíš. Pokiaľ máš alkoholikov oboch rodičov, určite máš niekoho, kto dokáže spoľahlivo nahradiť prítomnosť potenciálnych problémov a sĺz... :) prajem veľa šťastia a hlavne krásnu spokojnú svadbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kazunomiya to mas pravdu vsetko je mozne vsetko sa moze stat mam ludi ktory by mohli davat na nich pozor ale nechcem nikoho zatazovat s tym chcem aby sa kazdy zabaval najmenej si zelam nejake konflikty moji rodicia nevychadzaju s nikim ak tak len s mojimi birmovnými rodicmi a to je vsetko rodina mojho nastavajuceho ich ani nepozna s toho mam ties strach co bude, ked ich uvidia ako si to riesila ty na svojej svadbe?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankaambr oni vedia ze sa vydávam a v ktorý deň síce pochybujem ze by prišli do Martina ale stat sa moze vsetko
Odpovedať
Profilova fotka
Stať sa môže všetko...snáď to dopadne všetko, držím palce, hlavne nech si ty šťastná a nič ti nepokazí tvoj deň D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 presne ako pise @zuzka2808, nikto nevidime do vasich vztahov, ty si musis uzrejmit, ze ci ich tam chces.. ja tam mojho otca nechcem a urobim vsetko preto, aby sa tak stalo, on byva vo Zvolene a svadbu mame pri Leviciach, ale tiez sa neda vylucit, ze sa tam nedotrepe.. takisto nikdy nevidel nikoho z partnerovej rodiny, dokonca moj drahy ho tam tize nechce, vie, co som si prezila a ja vo svoj den nechem byt nervozna a trpnut, ze sa nieco stane,, aj mama mi hovorila, ze sa nemam bat, ze sa neopije, ale vsak no a co, ze sa neopije, ale ked ho nemam rada, ked sa na neho nemozem doma ani pozriet tak preco si ho mam volat na svoju svadbu, aby ma videl krasnu ? on si nezasluzi ma vidiet stastnu, velmi mi ublizil, dokonca doteraz ublizuje aj ked s nimi nebyvam.. nikdy nevidel ani mojho muzika buduceho, vzdy na neho len nadaval, lebo je starsi, a pri tom on nam pomahal vzdy.. a zrazu sa mame tvarit, ze aha ocinko, toto je tvoj zatko, na ktoreho si nadaval,, a kvoli comu ? kvoli tomu, co povedia dedincania ? kvoli tomu,ze ked sa ozere, tak bude cirkus ? on si vzdy zamienku na hadanie najde, bez ohladu na to, ze ci bude na svadbe alebo nie,,najhorsie je, ze aj napriek tomu, ze som ho nevolala, aj na pozvanku som napisala LEN meno mojej sestry a maminy, on sa pozyva prvy,,na hostinu sa nedostane, nebude tam mat miesto, od zaciatku s nim nepocitam,,najviac ma vsak mrzi mamina, lebo neviem ake to bude potom.. nemala som vsak otca ani na stuzkovej a prezila som to, nebudem ho mat pri sebe ani teraz a o nic nepridem.. neviem, nebola by som stastna a uvolnena, keby bol na mojej svadbe on, necitim sa pri nom ako pri blizkom cloveku, nedokazem s nim bytt ani v jednej miestnosti..je nevychovany, a k alkoholu mu uz staci len privonat a je opity,,chcem si svoj den uzit naplno s ludimi, ktorych milujeme a sme stastni..
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 a tvoji rodicia byvaju spolu ? mas dobre rozmyslanie paci sa mi tvoj nazor je spravny naco tam nat niekoho ku komu nemas nic prajem vela stastia v tvoj svadobny den asi to spravim podobne uvidim :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nika991992 ano byvaju spolu na dedine pri Zvolene..ja byvam uz v Lucenci so svojim drahym buducim muzikom, ale do skoly chodim do ZV na VŠ, tak ked mam skolu tak obcas cez tyznde ostavam aj ja u nich, ale neda sa mi tam byt, neviem to tam vydrzat, nikdy nie som v jednej miestnosti s nim, ani sa na neho nepozriem..proste ho nemam rada a nenecham si nim pokazit den, je to nas den, my si vyberame, koho tam chceme a koho nie.. drzim ti palce, aby si sa rozhodla spravne, ako ti tu uz pisali nevesticky, isto tam budes mat niekoho, kto ti rodicov zastupi..a dakujem ti krasne, snad vsetko dopadne stastne, uz sa na nas svadobny den velmi tesime :)
Odpovedať
@nika991992 ja som vedela, ze neprídu, lebo to v podstate dali vedieť. Ale keby náhodou prišli, boli tam príbuzní, ktorí by ich "spacifikovali" v momente, keby niečo. Tiež sa u nás nedá hovoriť o žiadnych dobrých vzťahoch... Keby boli ohlásení, že prídu, tak určite sa s niekým vhodným z príbuzných konkrétne porozprávam a požiadam ho, aby na to dohliadol. len vždy je naozaj to riziko, že niekto bude taký rozrušený tým, že sa tam vôbec objavil takýto hosť, s ktorým má rodina zlé skúsenosti atď, že sa niečo stane. Pre mňa tiež bolo dôležité, aby sme sa cítili dobre. Ale priznám sa, že mi išlo hlavne o to, aby som bola v pohode ja. Príbuzní sa tiež pýtali, či dotyční prídu, takže keby to hrozilo, určite by sa vedeli zariadiť. Naša rodina dosť drží pokope a sú tam poväčšine všetci normálni, takže som sa neobávala, že niekto to nezvládne. Jeden z hostí z rodiny aj dal vedieť, že by bol mimoriadne rázny, keby sa čokoľvek stalo, takže som bola v tomto smere pokojná, vedela som, že žiadne výtržnosti by sa netolerovali a rýchlo by im bol koniec. Mimochodom, u nás na svadbe alkohol takmer nebol, nechceli sme ho. Nemáme k nemu dobrý vzťah. Akiste chápeš, prečo. Všetci to akceptovali, kto chcel, mohol si v tom podniku objednať čokoľvek, ale inak pripravený bol len prípitok a víno. Ale dotyční ľudia z rodiny sa neopíjajú, to je to najmenej... jednoducho vedeli by narobiť mnoho nepríjemností, ktoré vôbec nesúvisia s tým, či by pili alebo nie.
Odpovedať
@nika991992 čo sa týka manželovej rodiny, tak to som veľmi neriešila, oni vedeli, že sa s časťou rodiny nestýkam kvôli veľkým problémom, a myslím si o nich, že sú dostatočne normálni, aby si vedeli urobiť obraz, keby ich zažili naživo a aj sa podľa toho adekvátne zariadiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@janusa139 pokiaľ to máš takéto, kašli na všetkých dedinčanov a zariaď to s nejakým blízkym človekom, aby sa tam tvoj otec nemal šancu dostať. Je to tvoj deň a ty máš byť šťastná!!! Podstatné sú tvoje pocity a tvojho vyvoleného :)
Odpovedať
Profilova fotka
baby dakujem vam za super rady pomohli ste mi mam este nejaky ten mesiac na rozmyslenie, či ich pozvem alebo nie to je vo hviezdach kazdopadne nedovolim aby nam niekto skazil nas den dokonca ani moji rodicia. Kočky ste perfektné ste ma inšpirovali velke dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nika991992 hlavne sa drz,ja som bola velmi smutna kvoli tomu, ale rozhodla som sa pevne, ze ho tam nechcem tak nechcem,, chcem mat krasny svadobny den a taky si ho aj urobime :))
Odpovedať
Profilova fotka
drzim palce uzij si ten den :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
tak ma napadlo ked som si prečítala tvoj príspevok,že ak nechceš aby ti tam prišli robiť hanbu a vyvádzať urob falošnú pozvánku x-) proste všetko kde bude sobáš o kolkej a tak.odovzdáš im ju a už sa nebueš musieť stresovať,oni prídu dakam na miesto kde nebude nič a ty sa môžeš v pokoji tešiť vo svoj svadobny deň úplne niekde inde.Je to asi pritiahnute za vlasy ale aspoň budete mať klud.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som toto riesila so svokrovcami, ale svokra sa dusovala, ze oni hambu nespravia... no spravili... ale tak sebe... ja som ich cely den ignorovala, aj vsetci naokolo... ked som svokra nacapala ako hlada nejaky chlast v sklade, vyhodila som ho odtial... vraj ako som si dovolila nekupit to, co on pije... tak som mu povedala, ze neprispel ani centom na svadbu, nech sa nestara... tak sa nasral a po chvilke odisli.... to sme mali asi 20 druhov tvrdeho alkoholu.. ubohe... uz je to zopar mesiacov, co s nimi nemusim komunikovat.... druhy krat by som ich uz nevolala ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
sice je to stary prispevok. Ale nevolala by som ich
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?