Aká je primeraná cena za skupinu?

Ahojte, je cena 350€ za trio - skupinu adekvátna? A koľko cca. stojí DJ na celý večer? A ešte jedna podotázka - ak ste mali v rámci programu vystúpenie folklórnej skupiny - koľko Vás to stálo? Ďakujem;)!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
davas komplikovane otazky..:) viem o skupine, co ide za 50€, ale poznam aj taku, co berie 2500€. treba si uvedomit, ze maju na starost zabavat ludi 10-12 hodin, co nie je vobec jednoduche. takze 350€ za kapelu je uplne primerana cena. veeeelmi vsak zavisi od tvojich narokov. takze si skus zohnat referencie. no a dj.....od 200€ po 600€. tychto chlapikov je prirodzene viac ako zivych muzikantov a teda je aj vacsi priestor pre drzost ist na svadbu bavit ludi (a to plati v celom cenovom spektre). stale neprestavam zasnut. folk na svadbe je kazdopadne velmi prijemne ozivenie. velmi odporucam. d
Odpovedať
ano ta cena je uplne v pohode, my mame DJ za 250eur. Pride mi to normalne, skupinu sme nechceli, lebo mame len 40 ludi, a pri skupine by to bolo dalsi 3 ludia na jedlo a pitie, nezda sa to, ale urobi to dalsich 100-150eur
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ono je to presne veľmi rôzne sú začínajúci DJ- napr.ako mikez ktorý si robí reklamu aj keď je to tu zakázané-prečítaj si pravidlá fóra-a nemajú na platenú reklamu...kvalitný DJ-berie od 350-400€,Nejaké duo,trio aj keď púšťajú podklady sú to väčšinou skúsený hudobníci-spevy a zábava na živo,a vedia urobiť rovnakú zábavu ako 6členná kapela, ale vývoj aj v hudobníckom živote napreduje..-to je momentálne "IN"pretože nie sú ako kapela 5 ľudí..t.j.5x jedlo ..atd..a majú omnoho bohatší a širší repertoár ako kapela živá berú od 400-600€.Potom sú takz. Dj-ji čo sa tým živia ,a,je im jedno-idú aj pod cenu sú nezamestnaný a samozrejme zoberú svadbu aj za 160€-a púšťajú CD!!DJ vraví "JA hrám" svadbu-NIE DJ púšťa CD ako moje deti keď si doma pustia CD-čko,akurát má lepšiu aparatúru..takže pozor na takých čo to robia na kvantitu a nie kvalitu..http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/rozpocet-vasi-svatby-aneb-kolik-a-za-co/?page=57 -viac môj príspevok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. my budeme mať duo za 280eur a budú spievať naživo ale aj púšťať moderné pesničky. riešili sme to tak, lebo DJ aj živá hudba dokopy by vyšli draho...a podľa mňa sa na svadbu viac hodí živá hudba ako DJ, je to také slávnostnejšie:) 350 eur je akurát suma, folklór berie až 500eur pokiaľ ja viem ale isto sa dá zohnať aj lacnejšie...tá o ktorej viem, je preto taká drahá lebo robia aj čepenie a je ich veľa v tom súbore...inak vyzerá to super ale ani to nakoniec mať nebudeme lebo majú veľmi dlhý program a je tam aj problém s dopravou...
Odpovedať
Profilova fotka
My máme skupinu za 430 eur, takže ak máš na nich dobré referencie, príp. dobrú vlastnú skúsenosť z nejakej akcie, myslím si, že 350 eur je dobrá cena...
Odpovedať
Tiez si myslim ze je to dobra cena, mám skúsenosti zo skupinou Armis, a dá sa s nimi dohodnúť aj lacnejšie ;-) Je to úplne iný zážitok ak hrá skupina a za tú zábavu, čo spravia sú to ok ceny.
Odpovedať
ahoj.nás stála živá kapela 400€ - hrali cca od 17:00 do 04:00 a boli štyria. Hrali naživo, aj púštali reproduk.hudbu. Boli sme spokojní s cenou aj s kapelou :) Na odcepcovanie hrali oni, co sme ich poziadali, nemali sme k tomu nijaky zvlast program ani navyse ludi (ani kroj ).
Odpovedať
myslim, ze to je dobra cena, my mame tiez trio skupinu a beru 550 eur, co sa mi zda uz vela, ale su dobri
Odpovedať
caute co sa tyka tej ceny 350e je dobra ak je to ziva kapela,podla mna treba kontakt a dohodnut sa..mame skusenost so zivou kapelouERA, zo sniny hraju iba na zivo ziadne mp3-ky...a sa mi zda ze tu v okoli beru 350e?.Je to vec vkusu ci chces dj,ale ziva hudba sa hodi na svatbu a mas to skoro za tu istu cenu ak sa dohodnes...tu mam aj na nich kontakt ak sa nevies rozhodnut...www.sninskyvyber.tym.sk caute
Odpovedať
my sme mali 4clennu skupinu a platili sme 450, takze 350je podla mna skvela cena :-) A mali sme aj folklornu skupinu, ktora ma cepila a chlapci tancovali druzbovsky, to nas stalo 150eur ak sa nemylim...a bolo to naozaj krasne ...odporucam!!!
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte my mame objednanu cimbalovku, oni chcu od nas 750 eur a mame aj DJ a ten chce 180, neprehnala to ta cimbalovka s cenou? Ked im este aj jedlo a pitie platime... Sice su 5ti ale tak aj tak hm?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
my máme skupinu 5 ľudí, a chcú 400€. ešte som mala vybratú jednu, tam boli traja a chceli 350
Odpovedať
Profilova fotka
ahjote my sme mali svadbu pred 3tyzdnami a mali sme na svadbe tu istu skupinu na odobierku a vsetky tie veci a aj na hoteli. Najprv boli styria ked hrali u nas u manzela a prd kostolom a potmo v hoteli sa k nim pridala aj spevacka a gitarista a za cely dn zobrali 430 eur myslim ze je to primerana cena hrali vsetko mzne od ludoviek, cez stare vypekacky az po moderne pesnicky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
350 je dobrá cena. Ale všade platí že cena sa odvíja od toho aký je dopyt po danej kapele, pretože to svedčí o jej kvalite, alebo nekvalite. A zase nemala by byť premrštená lebo trio nikdy nedokáže to čo 5 členná kapela. Takže za trio max 600. Teraz ide kamarát hrať sám na Silvestra za 600 éčok, no ja by som mu ich nedal, lebo ten čo mu ich dá nemá prehľad o cenách ale že vôbec, ale šak obce majú z čoho né. Takže treba zisťovať ceny kto za koľko a potom treba pozerať čo za tú cenu ponúkajú, či kvalita tej cene zodpovedá. Na vzorke desať kapiel sa už dá veľa vecí porovnať. A na internete ich je veľa veľa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, chcem sa opytat, ci mi mozete napisat zive kapely - cca 4 clenne, ktore vam hrali na svadbach (sme z Bratislavy, ale svadba bude v Modre) za cenu do 500eur,....a ktore samozrejme stoja za to, pretoze v nasom okoli si kazdy pyta okolo 1000eur. Dakujem velmi pekne za pomoc a ochotu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Myslim,ze cena za kapelu alebo dj je fakt len zalezitostou dohody. Kazda svadba je pre skusenu kapelu vynimocna a verim ze si daju na odvedenej praci zalezat...lebo kazdy sa opyta po svadbe: Aka bola zabava?Ja osobne som proti drahym dj ktori beru 600 eur.je to prehnane. Tak isto je prehnane ked starejsi vezme 350 eur a po polnoci je prec.Samozrejme by som doporucila kapelu najprv vypocut pozret repertoar a potom sa rozhodnut ci ano alebo nie.Ak mam malu svadbu tak by som brala dj ale ak je vacsia svadba ...nad 60ludi...urcite tam dj nema co robit...tam patri kapela.mam s tym skusenosti.Stretla som sa s pripadom ze dj vzal 500 eur ani nekomentoval len pustal a sice mladym to nevadilo ale ostatni starsi ludia sedeli a saleli od hluku.Ked mu povedali aby to stisil tak sa urazillebo on je dj z blavy. :-)......to je na uvazenie. Zase kapela -trio myslim ze do 400-450 je rozumna cena. O tom ze im musite platit stravu ...(moj osobny nazor ) toto su veci automaticke to by vas nemalo mrziet...lebo ci uz dj alebo kapela alebo kameraman ci fotograf nemozu byt predsa hladni...pre jednoduchu vec. Neboli by v pohode a od toho zavisi vela veci! :-) mam skusenosti. Takze doporucujem...dj ...kapelu ...najst si cas vypocut si ich,povedat im vase predstavy a zjednavat cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať kapelu - 4 člennú - 550 Eur , máme možnosť si vybrať aby prišli len traja za 450. Ale budeme mať veľkú sálu a veľa ľudí a bolo nám odporučené aj s bubeníkom (to je ten 4tý). Sú fakt dobrí, a kapela na svadbe spraví neskutočne moc a ide nám predsa o dobrú zábavu, preto sme si ich vybrali. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, z môjho pohľadu nie je "ivkas29" správne teraz hádzať všetkých DJ-ov do jedného vreca preto, lebo máte zlú skúsenosť s jedným neskúseným DJ-om z Bratislavy. Sú DJ-ji, ktorí sú tzv. púšťači (ako asi Váš DJ), nemajú so svadbami veľké skúsenosti, nemoderujú a ani veľmi nepoznajú svadobné zvyky, či tradície. Ale je tu rada kvalitných DJ-ov zabávačov, ktorí vedia urobiť aj prácu starejšieho, majú viacero podporných aktivít na svadbe a od "A po Z" Vám vedia podľa Vašich predstáv zorganizovať svadobnú zábavu. A taktiež nesúhlasím s názorom, že DJ na svadbu nad 60 ľudí nepatrí... myslím si, že je úplne jedno, či tam je 40 alebo 240 ľudí. V inom príspevku som popisoval svoj rozdielový názor medzi kapelou a DJ-om. Toto si musí už ale každý klient individuálne vyriešiť. Živá hudba je iný štýl umenia ako DJ, niekomu to je oveľa viacej po chuti a dýcha z toho iná atmosféra, keď sa všetko hrá a spieva na živo. Ale niekomu sa pre zmenu páčia piesne iba v originále a DJ má kvalitnejší archív, kde kapela tomuto konkurovať z princípu nevie. Veľa krát som sa stretol aj s názorom, že "my sme kapela, my iba hráme", preto vo veľa prípadoch kapela nevie vystupňovať náladu tak, ako dobrý DJ. A veľa kapiel má nie len podklady ale aj druhé, či tretie hlasy už nahraté na mini-diskoch, čiže žiadna živá hudba, niekedy ani spevy. Toto všetko ale treba posudzovať vždy individuálne a vzhľadom na kvalitu kapely, či DJ-ja si každý musí vybrať to, čo mu najviac vyhovuje. Nie je totiž kapela, ako kapela ale ani DJ ako DJ. A ďalším dôležitým faktorom a veľa krát vôbec nespomínaným pri výbere DJ-ja alebo kapely pre väčšie svadby vo väčších sálach je kvalitné technické vybavenie, či už pre zvuk alebo osvetlenie sály. Svadba síce nie je diskotéka ale dobrý kvalitný zvuk s použitím kvalitného efektného osvetlenia vedia veľmi napomôcť k vzniku lepšej atmosféry na tanečnom parkete a v dnešnej dobe to už nie je zanedbateľný faktor. Vraví sa, že dobrý DJ, či kapela vedia zahrať aj na zlej technike ale s dobrým a kvalitným technickým vybavením im to ide oveľa lepšie a výsledok je potom neporovnateľný. Už veľa kapiel (aj DJ-ov) pohorelo, lebo na veľké sály nemali dostatočné silnú ani kvalitnú techniku, nebolo ich na druhej strany sály rozumieť, zvuk mali skreslený, osvetlenie sa v takom veľkom priestore stratilo a ich práca nevyznela ani z ďaleka tak dobre, ako v malých priestoroch. Preto ani v tomto prípade nesúhlasím s názorom, že DJ nepatrí na veľkú svadbu, ide o iné dôležité faktory... Ale aby som sa vyjadril aj k samotnej téme, je veľmi relatívne posudzovať, či je 350,-€ za niečo málo alebo veľa. Sú kapely aj DJ-ji, ktorí nie sú hodní ani 200,-€ odmeny... ale sú aj takí, ktorí si zaslúžia trojnásobok, lebo na tej svadbe makajú, vedia to, majú kvalitnú techniku a výsledok je potom vynikajúci. Treba si každého jedného poskytovateľa služieb dostatočne preveriť. Rôzne odporúčania a kvalitné referencie síce považujem sa určité merítko kvality, reklamné fotografie a videá sú už oveľa lepšie pre vytvorenie názoru ale najlepšie je vždy osobne sa stretnúť s daným DJ-om, či kapelníkom. Každý profesionál by Vám mal vedieť urobiť prezentáciu svojich kompletných služieb, podať všetky podstatné informácie, chronologicky popísať priebeh svadby v jeho podaní a až keď budete všetko potrebné vedieť, potom sa viete podľa svojich predstáv správne rozhodnúť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahoj skus kapelu Exit z Presova najdes ich na faceboku mne co hrali na svadbe som maximale bolo spokojna ,kratke prestavky hrali vsetko co ma byt na svadbe od ludoviek pi moderne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim si ze je to dobra cena, niektori DJovia beru viacej penazi na noc
Odpovedať
Profilova fotka
Primeraná cena za skupinu je taký blbý pojem ako napríklad svadobné šaty z požičovne za niekoľko stovák eur.Ak sa šaty neveste páčia a fajn sedia tak si ich požičia... Taktiež ak sú mladomanželia veľmi spokojní so skupinou či s DJ tak im priplatia na konci svadby hoci aj dvojnásobok dohodnútej sumy ,ale to všetko je iba na ľudoch.
Odpovedať
Profilova fotka
400-500
Odpovedať
Profilova fotka
My mame za 650 a hraju nam chodniky ( u nevesty, zenicha, pred kostolom ) a zabavu na svadobnej hostine do 4.00 hod. rana, ak budu dlhsie, tak priplatok + 40 eur. Podla mna super cena.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Tak po mojej skusenosti ked som kontaktovala 2 kapely z Nitry (jazz/swing,latino) tak priemerna cena je okolo 2000eur. Najlacnejsi balicek bolo okolo 1500. Balicky obsahuju Dja, osvetlenie, ozvucenie a kapelu. Trochu ma Prekvapila cena (kedze nezijem Na slovensku a netusila som ake su cent na SK) ale tak ako sa hovori za kvalitu sa plati. Urcit cena zavisi aj od kraja.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Rybka009 ahoj nerada sa tu pletiem ale môžeš mi poslať ako sa volala kapela? Ďakujem
Odpovedať
Myslím si, ze cena sa moze pohybovat v priemere okolo 100eur na osobu- muzikanta krát počet hráčov v kapele a plus cestovné náklady kapely. To závisí od kvality kapely. O jednej viem, ktorá za 1-2 hod hrania zobrala aj 1600eur. Pozri naše video v profile na pobavenie :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?