Odobierka ak nemáte jedného z rodičov

Ahojte, chcela som sa opýtať predovšetkým tých, ktoré už nemajú jedného z rodiča, či boli alebo idú na cintorín a ak áno tak kedy. Ja nemám otca, tak rozmýšľam že by sme sa odobrali a cestou do kostola my dvaja vybehneme na cintorín pričom hostia by nás už počkali v kostole. Dávali ste aj kvety alebo veniec, či len zapálili sviečku ? A na svadobnej hostine ste nechali prázdnu stoličku alebo ste to neriešili ?
Odpovedať
Profilova fotka
@anezka297 Ahoj ani ja už nemám Ocina. Práznu stoličku nenechávam je to podľa mňa zbytočne. Chcem ísť na cintorín po svadbe a žiadný veniec ale chcem dať na hrob svadobnú kyticu moju a tak si uctiť.
Odpovedať
No tú soličku asi ani my nebudeme dávať ale niekto mi hovoril, že sa tak robí a popravde ja som to ešte nevidela. Ja som zasa myslela, že všetky kvety ktoré budú zo svadby sa odnesú na cintorín tak preto som chcela len sviečku zapáliť.
Odpovedať
Profilova fotka
@anezka297 veď áno kvety zo svadby sa odjakživa aj u nás dávajú na cintorín lebo veď nikto aj tak doma na toľko kvetov nemá miesto. Pozri ako chceš je to na tebe ale ja by som išla až po svadbe neviem či je to zrovna dobrí nápad chodiť pomedzi hroby v svadobných šatách lebo tie uličky bývajú niekedy aj dosť úzke. Ja by som sa tam teda v šatách určite nedostala u nás a to neplánujem ani nejaké veľke princess šaty. Myslíš to dobre nápad je to veľmi pekný ale dobre si to premysli. Šaty topánky či je tam dobrý terén aby si nakoniec na to nejako nedoplatila. Veď na druhý deň to bude rovnaký prejav úcty. Kvety zo svadby tam aj tak pôjdeš odniesť tak aj sviečku môžeš vtedy zapáliť.
Odpovedať
Ďakujem za radu , porozmýšľam 🙂
Odpovedať
@anezka297 Ahoj, môj snubenec tiež už nemá otca asi cca 10 rokov. Je to už troška dlhšia doba ... na cintorin pôjdeme po skončení fotenia, ešte pred sobášom, príde nám to viac také symbolické ešte predtym než sa vezmeme.. určite berieme sviečku a dám spraviť kytičku zo živých kvetov.. a potom bude odobierka od rodičov. Odobierku budeme mať klasickú s tým že tam rodičov odprosíme tak ako býva zvykom .. no a na svadbe asi nebudeme nechávať stoličku voľnú 🙂 budeme za stolom len 5ti.
Odpovedať
Profilova fotka
@anezka297 Ahoj, môj snúbenec tiež už nemá ocina. Na cintorín pôjdeme po skončení fotenia, ešte pred pred sobášom, dáme sviečku a nejakú kyticu dámé spraviť. Stoličku nebudeme nechávať prázdnu, keďže snúbencova mamina má už priateľa a snúbenec si s ním rozumie, tak bude on tam sedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tiez by som sa chcela poradit, kvoli podakovaniu rodicom, v pripade ze mame obaja uz len maminy.. najst nieco ze len pre mamu alebo?
Odpovedať
@anezka297 priateľ tiež nemá tatina. Na cintorín pôjdeme na druhý deň, lebo je mimo miesta obradu, takže potom kvety zo stolov, budeme dávať na hroby našim príbuzným a tatovi chceme dať vyrobiť ešte sviečku. Stoličku nebudeme nechávať voľnú.
Odpovedať
@misheldv ahoj, ja by som dakovala normalne rodicom za vychovu (ak ste teda zazili otca) ale spomenula by som, ze uz medzi nami otcovia nie su ... Urcite nie cisto len mamkam
Odpovedať
Profilova fotka
Manžel nemá oboch rodičov. Nenechavali sme prázdne stoličky, mal na pierku brošňu s ich svadobnou fotkou. Na cintorín sme šli v kľude po svadbe, sami. Dali sme im tam dve kytice, ktoré sme dostali.
Odpovedať
Ja tiez uz zial nemam otca, je tomu uz 20 rokov, bola som este mala. Co sa tyka uctenia si jeho pamiatky - boli sme spolocne so snubencom na cintorin este pred svadbou, nakolko ta bola v inom meste, dali sme mu urobit veniec. Na hostine sme nemali ani prázdnu stolicku, ani sme nijak nespomenuli tuto skutocnost, nakolko podla mna staci, ked to v sebe v dany den spracujeme sami za seba vnutorne..bolo by to pre mna osobne veľmi smutne a tento druh emocii som na svadbe proste nechcela. Za hlavnym stolom sedeli pri mamke este krstni rodicia.
Odpovedať
@merrysa môžem sa opýtať ako ste mali riešený rodičovský tanec ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anezka297 samozrejme, ja som tancovala s krstnym a aj k oltaru ma viedol on 😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?