Oprava svadobného videa

Ahojte, chceli sme dat opravit dlhe video zo svadby u nasho dodavatela ale bezuspesne (chyba bola na nasej strane, kedze sme to nekomunikovali hned). Avsak budeme mat vsetok zaznam k dispozicii. Nepoznate niekoho kto by sa specializoval len na vyrobu videii? Vobec netusim ci taka daka sluzba existuje :) Mozno vsak mal niekto niekedy podobnu situaciu a vie poradit co dalej. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinu_shik živím sa strihom videí, možno ti budem vedieť poradiť, kde ste mali problém?
Odpovedať
Profilova fotka
Viem, že náš kameraman občas opravoval videá, neviem, či je to ešte aktuálne, skús mu napísať - kameraman Frank.
Odpovedať
@lilnicol - Problem bol v tom ze sme tam mali dlhe pasaze napr. pana farara, starejsieho a malo casti s ludmi, Mali sme dve kameramanky a ja dufam, ze dvodom nie je to ze obe tocili to iste, len ze bol zly vyber pri vytvarani videa.
Odpovedať
@beatricek dakujem pekne za tip.
Odpovedať
@tinu_shik nechcem Ťa strašiť ale keď nemáš zábery na ľudí iba dlhé statické zábery na farára atď. tak jednoducho tie zábery nie sú natočené a preto nie sú ani vo videu. Keby natočené boli určite by ich použili. Môže byť na svadbe aj 5 kameramanov ale keď nevedia točiť a ani po sebe strihať tak je to len strata peňazí a zbytočné očakávania. Najjednoduchšie je natočiť dlhý statický záber lebo potom netreba nič strihať. A že ich je na svadbe viac? Iba marketing, že akože to bude lepšie lebo sú 2. U amatérov je bežné že aj keď ich je na svadbe viac tak všetci aj tak točia to isté :-D Čiže nič z toho. Dnes je každý hneď "photography" a "umelecký kameraman" ale keď dôjde na vec že treba aj niečo naozaj vytvoriť ... HUPS odrazu je všetko inak a z očakávaní je len sklamanie. Čiže na 99% ako píšeš zlý výber. Tipujem, tie baby boli za 500 či menej?
Odpovedať
@realista ja som pripravena na najhorsie, takze nemam velke ocakavania :) videla som predoslu pracu aj videa, referencie, vsetko vyzeralo ok.. nesetrili sme velmi na tychto sluzbach kedze sme chceli nieco ine a profesionalne.. zaplatili sme teda viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinu_shik Hovoríš, že budete mať všetok záznam k dispozícii - ak áno, určite ho prezrite. Väčšinou ak sú dvaja, a sú to seriózni ľudia, točia na striedačku - farár, mladomanželia, hostia, lepšie kamery už točia v rozlíšení 4k, takže nemá zmysel, aby obaja točili to isté, lebo na zmenu obrazu ti stačí maximálne obraz priblížiť, rozlíšenie je na to dosť veľké. Hovoríš teraz o zázname z obradu, alebo o videu z obradu, hostiny a celej svadby ako takej? Chyba bude buď v natočenom materiáli, alebo v strihu. Ak tam tie zábery sú, tak to je lepšia alternatíva, pretože to by znamenalo, že boli leniví si celý obrad prezrieť niekoľkokrát (čo treba, aby človek dokázal zachytiť napr. výraz mladomanželov, úsmev, pohľad a pod.) a prestrihnúť to s kňazom alebo hosťami, lebo nikto nechce hodinu čumieť na kňaza ako hovorí. Je to smutné, lebo ľudia, ktorým video patrí, sa chcú v prvom rade pozerať na seba, lebo o tom je celé video. To už ide o to potom zohnať niekoho, kto bude tomu venovať čas (a vy vaše peniaze, lebo je to pár hodín práce). Horšia alternatíva bude, ak to jednoducho nenatočili, to ale budete vedieť až z priloženého záznamu. Vieš, zbytočne budeš míňať peniaze na prestrih videa, ak materiál tam jednoducho nebude.
Odpovedať
@lilnicol lepsie by som to nenapisala. vacsinu materialu budeme mat a istotne tomu povenujem cas a uvidim ci je tam vobec cosi.. kazdopadne ak v tom budem ja ako laik vidiet potencial, myslim ze tam daka nadej bude, ci? (hlavne ak tam uvidim casti, ktore chcem na videu vidiet)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Otazne je co dostane? Cely zaznam neznama, ze budete mat to co potrebujete. V kazdom pripade bola chyba ako pisete v komunikacii a to zasadna. Uprava videa a aj skratenie je narocna vec ak sa to robi profesionalne... Verim, ze najdete niekoho kto to urobi, aj ked musi pracovat s tym co ma... Pekny den prajem
Odpovedať
@lilnicol som zabudla odpovedat na otazku - myslim video z celej svadby - ono ak aj nebude potecial pridat viac zaberov s ludmi z kostola, tak by som to aj tak chcela upravit, minimalne skratit potom prihovor farara a starejsieho a prihovory na svadbe - kde je kamera venovana len tim co hovoria... A doplnila to o viac tanca, viac ludi, radsej zabery celej saly ako len jedneho cloveka.. myslim ze tanca a zabavy tam bude viac nez dost.
Odpovedať
@fotosuchy viem viem, mna zaujimalo hlavne ake mam moznosti .. a havne skusenosti od ludi, ktori mozno zazili nieco podobne.. ak sa nebude dat nic urobit, prezijem.. ale ak existuje hoc i len mala moznost napravit chybu, tak by som to rada vyskusala.. kazdopadne viem ze som limitovana tym co dostanem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinu_shik presne, za pokus to stoji ale vysledok je otazny... vsetko dobre prajem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinu_shik Určite áno. Aspoň ako laik už budeš vedieť, či tam je to, čo si chcela. Minimálne z obradu už bude úspech, ak tam bude niečo iné, ako hovoriaci farár. Hoc aj keby boli len na statíve kamery a nehýbali sa celý čas, už len to, že jedna by bola upretá na vás, je malé víťazstvo, vo vašom momentálnom rozpoložení. Ak by ste to dostali niekde na úložisko, tak ak chceš, tak mi pokojne hoď link do súkromnej správy, aj na vaše dlhé video a aj na to, aký materiál máte, možno by som sa ti na to, keď budem mať čas, vedela pozrieť a povedať, či sa z toho niečo dá vyžmýkať alebo nie.
Odpovedať
@lilnicol Dakujem krasne za ochotu! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinu_shik Napište mi do zpráv nebo na email.
Odpovedať
@lilnicol ahoj, tak uz mam vsetok zaznam a uplne chapem preco to video vyzera tak ako vyzera.avsak vidim tak urcite casti, ktore na videu nie su a rada by som ich tam mala. Neviem ci mate cas a zaujem ale ak ano, tak mi prosim napiste spravu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?