Pigmentové škvrny. Čo s nimi robiť?

Ahojte, máte s tým nejaké skúsenosti - čo spôsobuje ich tvorbu a či sa s tým dá niečo urobiť alebo zabrániť ich ďalšiemu rozširovaniu? Mne sa začali tvoriť - okolie: spánky, lícne kosti smerom k ústam a ide leto... |-|
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj. viem, ze ich sposobuje aj slniecko, solarko a aj potom problemi s pecienkou
Odpovedať
Mne sa začali tvoriť nedávno - v zime, v solárku som nikdy nebola ani neplánujem - žeby pečeň??? Počula som, že ich môže spôsobovať aj antikoncepcia, ale tú neberiem, len a chystám brať, tak dúfam, že sa mi to ešte nezhorší.
Odpovedať
Mne ich sposobila antikoncepcia, doposial som ale nenasla sposob ako sa ich zbavit ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
a mate pravdu aj antikoncepcia to moze sposobovat. koznu ste skusali?
Odpovedať
v nejakom časopise (v dermatologickej poradni) jedna čitateľka písala, že sa chcela týchto škvŕn zbaviť aplikáciou dusíka, ale že sa jej to ešte zhoršilo. Tak aspoň viem, že takúto kúru ani nemám podstupovať, aj keď niektorí to stále odporúčajú. Pigmentové škvrny má aj moja teta, tak neviem, či je možné mať k tomu nejaké genetické predpoklady. Ach jaj, čakám na zázrak, že sa ozve niekto, kto sa ich zbavil. :-.
Odpovedať
Profilova fotka
dusikom na pigmentove flaky? =-) to uz same o sebe vyznieva divne.
Odpovedať
ku kožnej sa musím vybrať, len neviem kedy, lebo mi to nevchádza v práci. A ešte teraz asi treba ku kožnej odporúčanie od všeobecného lekára.
Odpovedať
Profilova fotka
hej, treba.
Odpovedať
aplikuje sa mrazený dusík, ten asi akoby zbrusuje povrch pokožky. Neviem o tom bližšie, iba viem, že niektorí to odporúčajú na fľaky a tiež spolužiačke z VŠ to robili v nemocnici, keď mala veľké problémy s pleťou. Vtedy vôbec nesmela vychádzať na slnko.
Odpovedať
Profilova fotka
tak to by som si robit nenechala. ja by som sa bala zjazvenia.
Odpovedať
Profilova fotka
pigmentove skvrny mozu byt rozne..nie som lekar, aale mam ho doma ;-) najlepsie je zajst k dr. zistit pricinu....ak to bude porucha pecene ..nic kozmeticke nepomoze aj rozne lieky napr.antihistaminika - ak ma niekto alergiu napr. na pel, maju v kontraindikaciach i moznost tvorby pigmentovych skvrn.....i rozne ine lieky nielen antikoncepcia kvoli tomu je fajn sa poradit co sa kozmetiky tyka mozes skusit cokolvek s bieliacim ucinkom....uhorkove masky, pletovu vodu....rovnako rozne pripravky proti skvrnam ako ma napr. avon asi na slniecko ak ist tak s faktorom skutocne vyssim, na tvar ma dobry kremik vichy, faktor 50, blokuje to skoro uplne uv ( zadaj do google VICHY capital soleil CRÉME ÉCRAN IP 50 - okrem ineho ma napisane, ze Pôsobí proti vzniku pigmentových škvŕn.)
Odpovedať
Profilova fotka
pocula som, ze ten avon zabera, nezmizne to uplne, ale su menej viditelne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja si to tiež nedám, lebo už viem, že to nemusí pomôcť, ale môže ešte zhoršiť. Len dúfam, že sa mi nebudú ďalej rozširovať. Začalo to nedávno, dá sa to ešte prekryť, ale teraz, keď bude horúco, slnku sa nevyhnem :-o Ešte uvažujem, že či to nie je z farby na líčka - lebo v tých oblastiach, kde si dávam červeň, tam sa mi to robí.
Odpovedať
Ešte možno aj citrón má bieliace účinky - budem skúšať.
Odpovedať
Profilova fotka
vyskusaj a skus radsej aj tu koznu. drzim palce, nech to rychlo zmizne.
Odpovedať
Profilova fotka
najlepsie vyzistis u lekara...mozes sa poradit o seckich tych kozmetickych veciach pisanych vyssie ;-) uhorkou nic nepokazis....moze kus zmiernit tie co uz mas vyoky faktor ak a krem nebudes alergicka tiez nic nepokazi....len si zvykat, ze sa mozno budes pred slnieckom viac kryt ;-) avon je uz radikalnejsie serum...ale po porade snad neposkodi..neviem, nie som koziar.... dusik :-N nie je na bradavice a ich vypalovanie....myslim, ze ak tak skor laserom....ale netusim ci sa to da na hocijake skvrny...tiez myslim, ze je lepsie ist az po porade s dr.
Odpovedať
Profilova fotka
pardoon malo tam byt vysoky faktor ak na krem..... dako mi utiekli pismenka :-N
Odpovedať
Díky, musím si spraviť čas a pekne sa vybrať ku kožnej, možno zistí nejakú príčinu. Keby sa ďalej nešírili, tak je to ok. 8-)
Odpovedať
potom daj vediet ako si dopadla
Odpovedať
A hneď zajtra kupujem krém s vysokým faktorom! x-)
Odpovedať
Oki - doki
Odpovedať
Profilova fotka
drzim palce, nech to dobre dopadne ;-)
Odpovedať
dík x-)
Odpovedať
Profilova fotka
hyperpigmentacia -> produkty od Vivier - Skin Tx, alebo skus vitalize peel
Odpovedať
existuje naozaj množstvo kremov a pripravkov, ale tie to mozu zjemnit maloktore odstranit. a hlavne vraj sa to neda odstranit natrvalo. ked pojdes na slniečko mas to nazad. takze naozaj poriadny faktor treba. ja robim len so skvrnami na rukach. tie sa bielia su na to kremy s aha kysel. ale taktiež na slniečku sa vratia
Odpovedať
Čaute mám pigmentové škv.už niekoľko rokov (asi 4) a mne najviac pomáhajú Clinique krémy (Avon mi príde taká pekne zabalená voda) a nevystavovať sa slniečku. Na lyžovačke mám Vichy tyčinku 50 vždy vo vačku. Aj v zime používamf denný krem aspon s UV15. V lete sa snažím na slniečku mať vždy klobúčik a pod. ale škvrny sú tam ale menšie takmer ich nevidno, inak ja ich mám asi od antikonc.už ju od okt. neberiem tak uvíme čo spraví toto leto. Je dobré používať aj pravidelne dobrý peeling (najlepšie od kozmetičky).Solárko len také kde sa dá vypnúť tvár.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
boka mojik nescem sa priet...kazdemu robi dobre cosi ine..ale vodicka? avon? ja som mala na mysli presne Anew Altenative photo-radiance treatment je to kremik, 30 ml s faktorom 15 a je urceny na redukciu farebnych nerovnosti aby sme bolavemu zubku pomohli....myslis to iste? =-) =-)
Odpovedať
upravene adminom: na predaj vyuzi bazar!
Odpovedať
zuzenka • Dnes o 11:29 Ahojte, máte niektorá skúsenosti s pigmentovými škvrnami? Vznikli mi počas tehotenstva potom zmizli, ale ako som sa začala opaľovať vracajú sa späť. Máte nejaké recepty, mastičky, čo by mohlo pomôcť? bleble • Dnes o 11:51 skus Glyco-A krem, pozor,len v zime http://www.magister.sk/-p-1341.html
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?