Svadobné dary - prekvapenia, dary podľa zoznamu či obálky?

Profilova fotka
Svadobné dary k svadbám tradične patria. Chcete sa nimi nechať prekvapiť, máte predpripravený zoznam, ktorým sa hostia inšpirujú, alebo uprednostňujete obálky s hotovosťou či peniaze poslané na špeciálny účet v banke?
Profilova fotka
urcite obalku s hotovostou!!!... aj ked to mnohi este stale nechcu chapat... a potom clovek dostane 2 sendvicovace... tak ako my ;) nechcela som robit zoznam... lebo sa mi naozaj nechcelo hladat presny dar, co by sme chceli... kedze uz byvame spolu a nastahovali sme sa do plne vybaveneho bytu po starych rodicoch... tak,... tie obvykle veci uz mame.... a co by bolo treba.. napr. pracku, auto ci nove linoleum.. to jeden clovek aj tak nekupi, je to pre jedneho ako dar pridrahe... takze sme volili skor tie peniaze... ale.. proste ludia to nepochopia... dostali sme dalsiu sadu tanierov, aj ked po starych rodicoch mame celu obedovu supravu vratane polievkovych mis a jednu sme dostali pred par rokmi k vianociam... podobne... rozne panvice a pekace... ktorych mame vyse hlavy a len tam stoja... citala som uz aj o tom, ze niekto chce prave dar.. na pamiatku... ze vie od koho je... ale.. urcite to zavisi od osobnosti mladomanzelov.... prave toto ludia nechci pochopit... kupia.. co sa paci im a ja som sa tak tesila, ze si kupim spolu s manzelom to, aj taky vzor... ako sa paci naam... odporucam preto vsetkym... nech to dobre zvaazia.. a co sa uctu tyka.. videla som uz aj nieco take... na oznamku bolo okrem adries aj c.u., ale to sa mi uz zas zdalo na mna prilis... skor potom hotovost...
Profilova fotka
My sme nemali žiadny zoznam, našťastie to ale vypálilo tak, že časť darov bola peňažná, časť hostí sa priamo opýtala, čo by nás potešilo, čo by sa hodilo, a časť hostí vymyslela sama niečo na pamiatku, našťastie boli to napríklad kryštáľové misy či poháre a nebolo toho veľa respektíve podobné, takže tak akurát nám to zdobí obývačku - predtým sme nemali žiadne :-) Skoro sme však dostali dva kávovary, jeden sme mali dostať od kamarátov po dohode, druhý ako prekvapenie, tomu sme stihli predísť. Hoci je to niekedy trápne, je podľa mňa lepšie aspoň skúsiť naznačiť, ak už nie priamo povedať, čo by sa hodilo, ako potom mať doma zbytočné veci, ktoré zaberajú miesto a svadobčania iba vyhodili peniaze... Ale niekto to berie veľmi tradične a nedá sa tomu vždy vyhnúť, čo je škoda. Ešte ma napadá, že v prvej chvíli môže nejaký dar vyzerať zbytočne, ale po rokoch sa môže zísť respektíve pár ho ocení... V Chutných kyticiach často zákazníkom pripravujeme kytice a bonboniéry, ktoré berú ako dar na svadbu. Majú tak zároveň kyticu aj dar. A záujem a nadšenie je - keďže ide stále o novinku a používame len to najlepšie ovocie a čokoládu, zaručené ;-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?