Čo sa ešte opýtať pri obhliadke priestoru?

Ahojte dievcata :) som tu nová, čiže sa tu ešte veľmi neorientujem :) O pár dní idem na obhliadku niektorých priestorov na svadbu, ale problém je v tom že neviem čo všetko sa mám pýtať? Samozrejme, že ceny, menu, veľkosť miestnosti a taký ten základ a info mi poslali mailom, ale čo ďalej? čo by ma malo zaujímať? Čo bolo na Vašej svadbe také že keby ste sa to opýtali na prvom stretnutí, tak by sa tým zmenilo viac vecí, boli by ste spokojnejšia? napr. aké je jedlo? jasné že nikto nebude na seba kydať.... skúste mi dať prosím nejaké tipy čo ešte by som mala vedieť, resp. opýtať sa, lebo fakt mi nič nenapadá, a určite v deň svadby si poviem : že aa, keby som toto bola vedela skôr....... Ďakujem za vaše rady ;-)
Odpovedať
Ci si mozes doniesť vlastné zakusky, vino, alkohol...a co maju oni ako povinny odber. Taktiež kolko sa plati za casnikov, kucharov a servis pre hosti. Výzdobu ci robia oni alebo si mozes spravit svoju... Pokiaľ ti povedia ze vino si môžeš doniesť svoje tak sa spýtaj ci si uctuju korkovne, väčšinou to byva 2e za flasu.
Odpovedať
Profilova fotka
@nika2727 ja som tiez bola stratena a myslim, ze to na nas bolo vidiet... vacsinou ti veduci vsetko vysvetlia, aby si mala co najviac informacii a nevznikali konflikty... mna tiez nenapadlo sa spytat, ci sa po polnoci uctuju peniaze navyse za prenajom saly, kolko sa plati za casnikov, ktori tam potom zostanu, ci mate svadobny apartman zdarma ako mladomaznzelia, ci si mozte priniest ovocie, zakusky, ci bude niekto koordinovat casnikov po polnoci, porozpravajte sa, co odporucaju, kolko porcii na kolko ludi atd :) maju aj velmi vela tipov, ktore maju rokmi overene a je dobre pocuvat :) drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali jasnu predstavu, chcelu sme dokonalú svadbu 😉 Preto sme si vybrali overeny hotel s vyhlasenou kuchynou, pozname tam kazdy kut, kedze tam chodievame na plesy aj niektore silvestrovske oslavy. Podla mna je na svadbe okrem siat nevesty a dobrej atmosfery velmi dolezite vynikajúce jedlo...ked si pochuti aj ten najvacsi gurman..potom pitie a samozrejme vyber hudby alebo DJ. Ak je vsetko toto podla vasich predstav, tak by som sa nebala povedat, ze uz potom cela svadba je dokonala.. My sme mali Event manazera s ktorym sme sa pred svadbou stretli 2x, vsetky detaily sme doladili osobne, rozpocet mailom. O svadobnom menu sme mali hned jasnu predstavu, ale boli sme si dat este pre istotu skusku na vyber sme mali z 2 menu, kt.sme mohli ochutnat (bolo to v cene, po zaplateni 1.zalohy) Treba mysliet na vsetko, od obruskov, sviecok, kvetovej vyzdoby az po vazy na darovane kvety, detske menu, menu pre vegetariana, prip.detsky kutik, knihu hosti, vyzdoba candy baru. Kde a kedy a krajat tortu, kedy rozdat darceky hostom, kedy a kde od personalu vysluzky pytat...ci otvorený bar alebo zakazany, vsetko musi byt dopredu dohodnute. My sme si mohli priniesť zakusky, torty, slane pečivo, tvrdy alkohol. Vino a vsetko nealko sa uctovalo podla reálnej spotreby co nam velmi ušetrilo starosti aj peniaze. (nikdy spravne neodhadnete kolko sa vypije bieleho, ruzoveho alebo cerveneho vina a nealko uz ani nehovorim) a ceny nam dali VO, takze sme boli nesmierne spokojni. Tak krasne prípravy prajem...ja by som si to kedykolvek zopakovala 😀
Odpovedať
Do kedy môže hrať DJ, lebo niekde už o štvrtej vyháňajú, či si oni upracú, alebo musíte vy.
Odpovedať
Profilova fotka
@mina17 ake ste mali menu? ja mam pocit, ze kazdy ma bravcovu panenku (aj my sme s nou ratali, ale dojde mi to uz mega nudne...) inspiruj ma :)
Odpovedať
Profilova fotka
treba sa opytat na konecnu cenu, co vsetko je v nej zahrnute a do akej hodiny je to zahrnute aby ste pri zaverecnom uctovani nebola prekvapena, ked Vam douctuju napr. casnicky po urcitej hodine alebo nebodaj mzdu kuchara :-), niektore restauracie zvyknu uctovat upratovanie, obrusy, uskladnenie zakuskov, cas po 4:00... treba vediet, co si mozete doniest (alko, nealko, zakusky, slane obcerstvenie) a za aku cenu, ci si to mozete uskladnit v chladiaku a za aku cenu, ci sa mate napr. kde prezliect, odlozit si veci, ... popytajte si fotky zo svadieb (vyzdoba, rozlozenie stolov, jedlo, bufety), ak ich nemaju zverejnene, potom by ma zaujimalo pocet ludi v obsluhe, dalej uz zalezi na Vasich predstavach a poziadavkach, ci su schopni ich splnit tolko na uvod :-)
Odpovedať
@nika2727 - ci je dost chladneho priestoru na uskladnenie kolacov, flias a tort (u nas bola iba jedna chladnicka, co nestacilo) - ci podavaju na poziadanie kavu aj neskor alebo skor ako je napisane v menu (nasa kava sa podavala s prvym dezertom, ale ked chcel niekto neskor v priebehu noci, uz mu neurobili) - ci daju hostom na poziadanie aj ľad (u nas nedali, povedali, ze na to nemaju cas) - ci v priebehu svadby aj upratuju ak treba (nam sa jeden maly host povracal, lebo jedol vsetko a naraz. Samozrejme, nikto z casnikov to neupratal, museli sme si to sami zmyt)
Odpovedať
@erika04 dobry vyber priestorov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erika04 tak toto je maximalna drzost, zasnem, ako si moze niekto dovolit takto odradzat zakaznikov
Odpovedať
dakujem Vám velmi za rady :) nieco z toho co ste napisali uz maju hotely zahrnute v "informacnej brozurke" ale nieco by ma naozaj nenapadlo. dakujem este raz :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erika04 preboha, to kde ste mali :( to je hrozne.
Odpovedať
Profilova fotka
@dumbik Predjedlo: Kuracia pasteta s brusnicovym zele, jablkovym pyre a domacym pecivom, polievka tradicny hovadzi vyvar s pecenovymi haluskami, masom a zeleninou; hlavny chod: pomaly dusene hovadzie licka na rulandskom modrom s pastrnakovym pyre..Bolo to stavnate, makkucke..vsetci sa oblizovali..Inak mix tradicnej a modernej gastronomie. Jedlo ozaj velmi chutne, servirovanie krasne, uplna spokojnost 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
- gramáž hlavného jedla - čo zo zbytkom jedla ktoré sa nezje - bezlepková strava či je možná napr len pre jedného z hostí (ja som na to úplne zabudla), moja svedkyňa má teraz nariadenú bezlepkovú stavu..., baby však boli duchaprítomné a jak sa nakladalo hl.jedlo, tak sa behli spýtať, či jej dajú mäsko bez omáčky - resp čím zahusťovali omáčku... komunikácia bola super, okrem polievky (v ktorej boli slížiky) sa plnohodnotne všetkého najedla a veľmi si pochvaľovala.... deň vopred sme tam večerali, lebo sme riešili stoly a výzdobu, vtedy mala zeleninový šalátik a grilované mäsko k tomu... - hlavne si vypýtajte rozpočet hneď na prvom stretnutí... my sme si ho pýtali mesiac pred svadbou a týždeň pred svadbou nám prišiel mail, kde som skoro zinfarktovala a rozhodli sme sa behom pár dní, že meníme miesto hostiny :-D nakoniec to bolo jedno z našich najlepších rozhodnutí, ktoré sme mohli urobiť. Krásne prostredie, skvelý personál, výborní majitelia - komunikácia na 1tku, dokonca aj teraz si sem prehodíme správu alebo mail ;-) ľuďom chutilo a pochvaľovali si už počas hostiny. dokocna som už dohodnutá z bratom, že keď prídu z UK na SVK, tak sa tam pôjdeme napapať ;-) @restauracia_impress ďakujeme za všetko!!!
Odpovedať
dakujem Vám krasne za Vaše tipy a postrehy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?