Zaujímalo by ma, na základe akých kritérií si vyberáte miesto svadobnej hostiny (či je to cena, kapacita, voľný termín, celková atmosféra, reprezentatívnosť priestorov)? Čo si treba všímať pri výbere sály? Na základe čoho sa definitívne rozhodnete? Vopred ďakujem za tipy :)
no my sme sa rozhodli podľa toho kde to mame radi tak sme si vybrali reštiku kde sme kedysi dávno spolu randili keď sme ešte ani len netušili že sa raz vezmeme a samozrejme tam skvelo varili a aj na cene sa dalo dohodnuť :-)
my sme si nechali poposielat ponuky z viacerych restik, hotelov, atd a podla toho sme sa rozhodovali, nakoniec sme si vybrali hotel v kt. sme uz byvali a so sluzbami boli max. spokojni ....a aj cenovo to nebolo o nic drahsie ako ine zairadenia....
Moj oco najprv chcel aby sme mali hostinu v hoteli v meste kde byvame my aj moji rodicia - len na nas termin tam uz bola rezervovana svadba (nastastie:D) pretoze snubenec povedal ze hostina bdue v jeho rodnej dedinke v kulturnom dome...a aj tam bude....vyhodu sme mali taku ze on ako domaci ma prenajom zadarmo....Len uz druha vec je ze upratat kulturak, nachystat stole, vyzdobu, riad, jedlo..si musime sami...Takze bud si vyberiete hotel alebo restiku kde vam vsetko zaobstaraju alebo si vyberiete ako my a musite si vsetko nachystat samy :D Ale je na vas s tou vyzdobou si mozete najat profesionalov, no my sme chceli co najviac usetrit tak si to spravime samy.....a este po svadbe sa musi aj kulturak dat do poriadku ale to bdue tiez taky super dnik kde sa zase zijde polka rodiny a bude sa pit, jest a popritom upratovat :)
Takze my sme v podstate moc miesto nevyberali ekd snubenec zavelil a hotovo ! :D Ale urcite sa bezte popytat na viac miest, aku vam daju cenu za prenajom..za jedlo a pod.....napr ked sa oco pytal v tom hoteli tak povedali ze bud zaplatime prenajom sale a vino si mozeme prinest svoje alebo nezaplatime najom sale ale vino si musime zobrat od nich..takze vela chodit a pytat sa :)
v prvom rade podľa kapacity a možnosti ubytovania, celkového dojmu z miesta a ďalších služieb (aké je jedlo, personál, aké sú možnosti výzdoby, podmienky s alkom...)
My sme najskor zratali predbezne hosti, potom pozreli hotely (vela cezpolnych, tak sme chceli aj s ubytkom), ktore kapacitne vyhovovali. Nechali sme si mailom poslat ponuky, niektore sme vylucili kvoli premrstenym cenam, ine kvoli komunikacii (ked som v zahranici, musim komunikovat cez mail/telefon a nemozem na kazdu odpoved cakat dva tyzdne). Ostali tri, ktore sme isli pozriet, ale v jednom nebola klima a nemali okruhle stoly, v druhom bol prilis malicky parket a este v inej miestnosti, tak to bolo jasne :-)
u nas hlavne kriterium bolo miesto,kde sa da robit svadba vonku ale zaroven sa aj schovat vnutri keby prsalo :) a takych je malo-potom uz podla toho ako je to pre hostí daleko a samozrejme aj cena
@majah12 my sme pozerali podľa predbežného počtu ľudí. Vybrali sme miestnosti, kde by sme sa mohli zmestiť a potom sme posudzovali ceny a v jednom prípade nás odradila veľkosť parketu a skoro vo všetkých sálach boli stĺpy, čiźe by niektorí nevideli na nás a my na nich a to sa nám tiež nepáčilo. Teraz máme sálu, s ktorou síce stále nie som úplne stotožnená ale je najlepšia :-)
U nas bolo rozhodujuce - v prvom rade cena na osobu a aby sme si mohli doniest vlastne alko :) A teda aby to bolo priamo v Bratislave, aby sme nemuseli riesit ubytko, lebo vsetci su z BA
cena, volny termin, kapacita miestnosti, chceli sme povodne aj vonkajsi priestor nejaky zaujimavy, pekny (napr. pri hoteli nejakom alebo v parku), ale ceny hotelov boli drahsie a najma dalsie podmienky neboli vyhovujuce - alkohol, kolace, prenajom miestnosti a p.), radovo na menu aj o 10 EUR na osobu to vychadzalo viac... chceli sme radsej jednu miestnost s parketom, dalej ake maju podmienky na vlastny alkohol, kolace, nealko, kedy je moznost priniest kolace a tortu, ci sa priplaca za miestnost prip. na obsluhu napr. od polnoci, ci maju aspon niekolko izieb alebo nejaku miestnost, napr. na prezlecenie a prip. kde odlozit deti spat (kedze sme ich mali mat vcelku dost), vzdialenost od Radnice - miesta sobasa, kvoli doprave a rozvozu hosti na miesto ubytovania, kedze ubytko bolo vybavovane cez moju rodinu za vyhodnejsich podmienok a vyznamnym kriteriom bola aj priemyselna klimatizacia zo stropu (uz sme boli na svadbe, kde bola klima len z tych "boxov" na stene a to absolutne nestacilo ), no a ciastocne sme si vsimali pristup a jednanie.. na jednom mieste nam vyzdvihovali, ze zabezpecia 3 casnikov na roznos hlavneho chodu podla poctu hosti, aby sa stihalo co najrychlejsie a vecer uz iba dvaja, ze budu, takze aj na toto sme sa potom pytali...
ahoj :-) u nás hlavne kapacita a vzdialenosť. Pre vyše 100 ľudí je to ťažké.. Tak nakoniec je to predsa len kulturák v dedine drahého, čo som najprv nebola nadšená :-D Ale je pekne prerobený :-) Dokonca sú tam aj 2 izby! A je lacnejší, ako sme očakávali (80 € + energie a čo rozbijeme :-D). Je v krásnom prostredí, nemusíme vymýšľať s fotením. Veľa svadobčanov to tam pozná a je to blízko, teda nemusíme riešiť dopravu. Berieme catering, teda také to veľké upratovanie odpadáva - to odporúčam! V žiadnom prípade by som to nerobila vo vlastnej réžii, nervy mám len jedny.. Takže tak :-)
fuhaaaa...neviem, asi sme to v tomto smere mali jednoduchsie, kedze u nas v meste su dve otrepane restiky kde sa mal svadbu hadam uz kazdy a v blizkom okoli len kulturaky...tak sme zvolili taktiku "nechame sa prekvapit" a hostina bude v zariadeni, ktore bude kolaudovane den pred nasou svadbou :-D cize veci typu korkovne, vyber jedal, popolnocny bufet, napoje bol pre nas rovnako novy ako pre majitelku a nejak sme nepatrali po tom, ci je to niekde inak, lepsie, lacnejsie a podobne... ;-)
Rozhodli sme sa podla viacerych kriterii :) Cena, ale nielen cena menu, ale samozrejme sme sa vsade pytali na rozne dalsie priplatky. Lebo niekde je lacne menu, ale pytaju si vela za donasku alkoholu, za casnikov, prenajom saly a pod. Kapacita bola tiež podstatná :) A zaroven aj referencie, prostredie restauracie aj vonkajsok a pre mna bol dolezity pristup prevádzkara reštaurácie.
U nás to bolo všetko, čo spomínaš :-) Ale asi najviac u nás zohrával rolu taký ten bližšie nedefinovateľný pocit "áno, toto je ono." Hľadali sme miesto, ktoré by sa nám páčilo po vizuálnej stránke (chceli sme niečo trošku vintage a pre mňa veľkú rolu zohrávalo to, aby mohli byť stoličky bez návlekov a mašlí :-) ) Ďalej nám záležalo na tom, aby sa tam dalo dobre najesť, takže sme si prišli našu reštiku viackrát vyskúšať, hoci už pri prvej návšteve sme vedeli, že sme našli to správne miesto. Tiež bola pre nás dôležitá kapacita - mali sme 40 hostí, takže sme hľadali priestor, v ktorom by sme neboli "utopení", ale zároveň sme chceli, aby ten priestor bol len pre nás. (Nepáčila sa nám predstava, že my budeme v jednej miestnosti a vedľa bude buď nejaká iná akcia alebo bežní hostia reštaurácie). Samozrejme nás zaujímala aj cena a podmienky (čo si môžeme priniesť svoje, čo treba brať od nich, či majú nejakú minimálnu sumu, ktorú treba prejesť/prepiť, či sa platí za prenájom, či sa platí za čašníkov po určitej hodine... atď.).
A u nás tiež svoju rolu zohral aj prístup prevádzkarky. Boli sme predtým pozrieť iný priestor, ktorý mal určité nevýhody, ale úplne najviac ma odrádzal prevádzkar, pretože mal veľmi zvláštny spôsob komunikácie a nevedela by som si predstaviť s ním riešiť organizačné detaily :-)