Reštaurácia Úsvit - Banská Bystrica

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či nemáte niektorá skúsenosť s reštauráciou Úsvit v Banskej Bystrici, lebo je to učňovská jedáleň, tak by som chcela vedieť, ako tam varia, či ste boli spokojní. My sme tam boli pozrieť, je to veľmi pekne prerobené, útulné, len chcem vedieť, či tam neboli nejaké problémy s jedlom a pod. Prajem pekný deň.
Odpovedať
Ahoj Juliana. Aj my sme chceli mat v Usvite.Je tam naozaj velmi pekne, ale nakoniec sme si to rozmysleli, lebo znama nam povedala ze su tam mysi a take tie chrobaciky, myslim ze sa volaju rusi. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Cavte o chrobakoch neviem nic. Ale moja svagrinka tam praxuje. Vraj je to tam otrasne. Ale to asi aj preto, ze tam musi praxovat a predtym bola v Luxe, tak sa to asi neda porovnat. Ale manzel si to tam zase pochvaloval. Mavali tam firemne akcie a ze tam bolo velmi dobre. Ved na taketo akcie nechodia varit a obsluhovat prvaci. To uz chodia ti lepsi a ak chcete tak sa vam este popytam ale o tych chrobakoch a mysiach som nepocula, len skor, ze ked maju vela ludi, tak nemaju rovnake pohare a taniere :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Juliana, ja som v Úsvite mala stužkovú, je tomu už 8 rokov dozadu, ale bolo tam fajn. Pred 4 rokmi tam mala stužkovú aj moja sestra a tiež sme boli spokojní ;-)
Odpovedať
Dakujem, za Vase nazory, aj ked ste ma velmi nepotesili.... :-( My sme totiz v Bystrici nenasli ziadnu inu vyhovujucu restauraciu pre 70 ludi, ktora by sa zmestila do nasho rozpoctu...) A tiez som uz pocula nejake podobne famy o jedle v Usvite, preto som chcela vediet ci su to naozaj len famy, alebo sa mam fakt bat.... Tak prosim, ak viete nieco viac alebo mozte nieco zistit, dajte mi vediet, budem vam vdacna. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som na Usvit pocula celkom dobre referencie, dokonca tam poznam veduceho,ci prevadzkara ci co je a viem ze je to celkom zodpovedny chlap...ak potrebujes pre tolkych ludi, tak v BB asi fakt nie je ina vhodna restika...este Gala vo vlkanovej je fajn, mala tam svadbu sesternica a ta mala tiez dost ludi...ale za predjedlo pytali dost oproti inym restikam. A v Zelenom dome si nebola sa pozriet? Nie do salonika ale vedla neho je taka miestnost este...
Odpovedať
Ja sa k Vam dievcence tiez pridavam..... ja som bola v Usvite raz na plese a bolo tam faj a nas tato, tam mava uz par rokov take "mecheche" z prace a boli spokojni. :-) A v Dixone ste ako pochodili? =-)
Odpovedať
Mila Juliana, neviem, ci to musi byt prave ustvit... ja som mala na svadbe 77 ludi a mali sme to na pravnickej fakulte - byvala KPŠ-ka. Menu ta vyjde na nejakych 450 Sk a mas v nom pripitok, predjedlo,polievku, 2 hlavne jedla a svedske stoly. Navyse Ti dovolia skoro vsetko (pitie, zakusky, slane, vyzdobu, este aj sliepky na polievku a rezance) doniest vlastne. Su mily a je tam fajn kuchar, porcie velke a chutne. Takze ja si ich chvalim, aj personal bol ochotny...Tiez sme mali problem zohnat v BB salu, co by bola velka, aj sa nam zmestila do rozpoctu... Inac maju aj www stranku, patria k UMB. Takze asi tolko... prajem Ti, aby si bola taka spokojna nevesta ako som bola ja :o)
Odpovedať
Dievčence ste veľmi zlate, ďakujem krasne, že ste ma trošku povzbudili, hadam to dobre dopadne... No a čo sa týka ostatných reštaurácii - boli sme v Dixone, pani čo má na starosti svadby bola veľmi milá, všetko nám vystvetlila, ukázala fotky výzdoby, spravila nám rozpočet, ale keď sme si to doma všetko prepočítali zistili sme, že to je nehorázne drahé - aspoň pre nás. Ak by ste však neboli finančne obmedzené, môžem vám poslať ten rozpočet, ale mne sa tie ceny zdajú fakt prehnané - a môžte si doniesť akurát zákusky a alkohol, ale podmienkou od nich je víno (0,5 - 90 Sk), nealko napr. cola (0,25 - 25 Sk), takže keď si to prepočítate na 70 ľudí tak je už len toto riadna páka, a to nehovorím o jedle a výzdobe... No a boli sme aj v Gala - ale pán nám povedal že pre 70 ľudí je reštaurácia malá, tak by sme to mohli spraviť vonku (čo by som nechcela riskovať pri našom "Slovenskom" počasí), a tiež by sme všetko museli brať od nich, alebo keby sme si alko a nealko priniesli tak by sme platili prenájom 1500 Sk na hodinu... Takže vyhral Úsvit, keďže tam si môžme všetko priniesť vlastné a nerobili s ničím problémy.... Ale aj tak by som sa chcela spýtať či neviete ako je to s Národným domom? Čo všetko si tam ľudia môžu priniesť vlastné a aké ceny tam sú? Prajem pekný deň...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Juliana, s Národným domom je to rôzne, tiež nám tam robili kalkuláciu a aj mojej naj kamoške, ktorá sa vydávala tri týždne po mne, a boli rozdielne (tie kalkulácie). Jedno však majú spoločné, menu musí byť minimálne 500,- Sk na osobu. Za výzdobu si rátajú cca 1 500 - 2500 korún. To, čo si môžeš priniesť je individuálne, mne nepovolili nič a kamoška si mohla doniesť všetko. Ale v deň svadby som s Národným domom zažila riadny šok! Volali mi 2 hodiny pred mojou vlastnou svadbou a to preto, aby mi oznámili, že mi prichystali svadbu a chceli si overiť počet ľudí. Skoro ma porazilo, pretože ja som svadbu u nich odriekla asi mesiac pred svadbou! Nezaplatila som im ani zálohu, tak neviem na akom základe mi tam vystrojili svadbu. Poviem Vám, nenormálne ma triaslo a to som sa akurát chystala obliekať do svadobných šiat.
Odpovedať
Profilova fotka
juliana, naozaj co keby si sa skusila poinformovat niekde na univerzite? Aj moja kamoska tam mala svadbu a bola veeelmi spokojna.
Odpovedať
keď ja naozaj neviem... moja mamina napríklad chcela aby sme mali svadbu v jedálni na telekomunikáciách, dobre tam varia, ceny su prijatelne, vychadzaju tam v ustrety, otec tam mal 50-tku a nasi boli spokojni, ale ked sme tam boli vlani na svadbe kamaratom, pripadalo mi to take neutulne... proste taka chladna jedalen (hoci tam maju nejake kvety a jednoduchu vyzdobu).. a ja by som to chcela mat niekde kde je pekna vyzdoba, kde je to aj na pohlad pekne... proste nie niekde v jedalni... :-S viem, ze som narocna, ale planujem (a dufam, ze mi to vyjde) sa vydavat len raz v zivote, tak chcem aby to bolo podla mojich predstav....
Odpovedať
Profilova fotka
ano juliana, ja ta chapem...ale je to tazie ked je clovek limitovany financiami...aj ja som si kadeco predstavovala a vravela som si to, co ty, ze sa vydavam len raz...ale peniaze ma v tom rozlete dost obmedzovali ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
no a prave to je ten problem, ze i ked mam financny limit, nasla som peknu restauraciu, kde by to bolo (aj ked nie na 100%, ale aspon relativne) podla mojich predstav, kde by sme sa aj vsetci pomestili, a ked som sa z toho zacala tesit, povedal mi kamarat, ze pocul, ze tam kadeco stvaraju s jedlom, ze su tam casnici - ucni a ze to tam podla toho vyzera... nechcem zachadzat do podrobnosti, kedze to viem len sprostredkovane aby som niekomu nepravom neublizila... takze som na strasnych pochybach a neviem ci mam byt spokojna, ze mam aspon restauraciu vybavenu, alebo verit tym reciam a hladat nieco ine (ked uz naozaj zostavaju len tie jedalne...)???
Odpovedať
Profilova fotka
Juliana...ja som mala svadbu v Kastieli bocian v Hronseku...prevadzkarka mi poukazovala farby vyzdoby, obrusy...aby som si vybrala farbu...pacila sa nam kombinacia bielo cervenej, tak, ze zaklad bude biely a na tom budu cervene stvorcove obrusy a ostatna vyzdoba...ked som vkrocila do miestnosti, skoro ma ovalilo...na bielych obrusoch sme mali cervene SERVITKY rozprestrete ako obrusy!!! Jednoducho sa vzdy nieco moze stat. Ak by si chcela mat svadbu v tom Usvite, mozem ti cez IP poslat meno mojej mamy - ona bola kolegyna s tym veducim, tak sa odvolaj na nu a urcite ti vyjdu v ustrety - ak tam este robi pan Medved ;-)
Odpovedať
geegee si velmi zlata a vazim si ze mi chces pomoct :-N . budem ti velmi vdacna :-) ak mi poslel meno tvojej maminy, aspon pre kazdy pripad, ak by bol nejaky problem. s panom Medvedom som sa dohodla, ze sa pojdeme niekedy v marci (lebo zatial este nemali vela rezervacii) pozriet na svadbu, ktoru tam budu robit, aby som vedela ako to bude vyzdobene, ako budu usporiadane stoly a pod., tak dufam, ze potom ma uz nic nezaskoci... ved najhorsie je, ze tu v bystrici mame celkom dost peknych sal kde sa da spravit pekna svadba, len vsade maju bud obmedzeny pocet hosti (vacsinou tak 50) alebo je to potom skor pre tych solventnejsich... :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?