Zmena sály mesiac pred svadbou. Poraďte mi.

Chcem sa s vami poradit. V piatok som bola za pani prevadzkarkou v mieste, kde budeme mat hostinu a bola som viac ako nemilo prekvapena. Chcela som sa dohodnut na menu, na vyzdobe a na ostatnych podstatnych veciach. Ona mi vsetko odkyvala, oni vsetko robia, vsetko vedia, ale ked som sa jej zacala pytat na podrobnosti, tak sa tvarila urazene a tvrdila, ze na vseko je este cas, vraj jej to staci povedat v tyzden svadby. Ja si chcem vytlacit menu na stol, tak mi to nedalo a chcela som si menu vybrat hned. Cakala som aspon nejaku iniciatiuvu z jej strany a spytala sa, co klasicky podavaju. Predjedlo mi dala na vyber az jedno: sunka, syr s dresingom - co som odmietla, lebo chcem nieco zaujimavejsie, na co sa urazila a povedala mi, ze si to mam este premysliet... klasicky slepacia polievka, aspon na tej sme sa zhodli... 1.chod miesane file, 1/2ryza, 1/2hranolky... no to ujde... 2.chod... knedla, co uricite nechceme, tak zacala ma presviedcat, ze moj navrh ako plnene kura alebo plneny rezen nie je dobre, lebo ludia budu jest 2x za sebou ryzu resp.opekane zemiaky a vrchol bol, ze 3.chod, svedske stoly su v jej ponimani: rezne, ktore si kazdy moze nabrat sam s chlebom alebo zemiakovym salatom... Tak som sa jej spytala, ci mi nemozu urobit aspon 3 druhy jedal: napr. roladu, spiz, grilovane nieco tak, aby spolu to davalo celkovy pocet hosti (aj ked z tejto stranky viem, ze sa tolko uz nezje a kalkuluje sa s asi 70% hosti), na co mi povedala, ze nech nevymyslam, lebo kuchar okolo polnoci urcite nebude tolko robit. Co sa tyka vyzdoby, absolutne ju odmietam (stihaju servitky napolovicu, co sa mi zda byt trapne; zdobia zasednutymi umelymi kvetmi, nic im nehovori slovo estiticke citenie a nepaci sa im, ked su na stole menovky, lebo IM to zabera miesto...), na co sa teta ohradila a povedala, ze teda nech mi aranzerka donesie svoje obrusy... no nemam slov. Doma sme o tom uvazovali, mame aj inu alternativu, ale ta je zas nevyhodnejsia polohou a docestovanim, tak neviem, co urobit. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, kde v NR máte zajednanú túto sálu? to sa pýtam, len pre zaujímavosť, aby som vedela, kde svadbu určite nemať. Ja by som na tvojom mieste volila radšej miesto s nevýhodnejšou polohou. Síce tam budeš istý čas cestovať, ale určite je to kratší časový úsek v porovnaní s tým, ktorý stráviš s neochotným personálom v nevyzdobenej sále. Vydávaš sa len raz, a je samozrejmé, že si máš čo povedať do výzdoby a jedla. Aj im by malo záležať na tom, aby si bola u nich spokojná a mali by ti vyjsť v ústrety. Ja by som na tvojom mieste rozhodne išla do inej sály.
Odpovedať
Ahoj aj ja sa pripajam ku Katke.......už ked je teraz tak "prijemna" tak potom aka by bola ta atmoska asi tak tyzden pred svadbou!!A nechapem o čo jej vlastne ide?Ved si za to zaplatite!!Kde to je ta mila pani?
Odpovedať
Je to v PKO... ja by som aj menila, len drahy ma prehovara, lebo: 1) budu aj male deticky a ubytko je v NR 2) hostia by cestovali asi o 20 min dlhsie 3) potrebovali by sme este jeden autobus 4) odhadom nam to predrazi svadbu cca o 20 tis (tu ratam aj trosku drahsie jedlo na tom druhom mieste) 5) pri zanasani veci to mame cca o 15 km dalej A na druhej strane stoji potencionalna hrozba, ze to nebude take, ake chceme...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj matinka, to ako opisuješ Pekáč - jak v socializme, no nechápem v dnešnej dobe asi ešte všade neplatí náš zákazník náš pán...celé je to nejaké rozpačité....ubytko nevieš prehodiť? no a hostia to podľa mňa prežijú :-) a vy prežijete to predraženie...a ak sa môžem opýtať, aká je tá druhá alternatíva? :-)
Odpovedať
cappy: kastiel v Mojmirovciach. Povodne sme to tam aj chceli, ale bolo to drahsie a tu nas nakonie ukecali. Stale je vo mne taky vnutorny hlas, ze mozno to nebude az take zle... fakt neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
mat., to je blbééééé...v Mojmírovciach je veľmi pekne, bola som tam kamoške na svadbu, tiež sme sa viezli v buse, ale cezpoľní hostia tam aj spali..ten Pekáč má divné móresy..to potom fakt nemáš istotu, ako to dopadne, keď je pani taká "ochotná"..ako keby tam neboli oni pre vas ale vy pre nich ]-( ..nepáčilo by sa to ani mne, keby som sa s ňou musela doťahovať, to nie je OK.
Odpovedať
Hm, moja mamina by aj bola za zmenu, ale drahy to nevidi tak zle. Inak aranzerka, ktoru som si zajednala, ma na to upozornila, ale ani ona si uz nepamatala, kto konkretne mal s nou problemy. Verim tomu, ze niektori tam su spokojni, ale ja viem co chcem a to ona ocividne nema rada.
Odpovedať
Profilova fotka
mat., máš to náročné s tou svadbou...možno je pani zyvknutá, že sa jej všetci prispôsobujú, že ona diktuje pravidlá...a meniť zabehané menu jej tiež asi ušetrí čas, to moc navyše ani nemusí rozmýšľať...
Odpovedať
Ale oni nemaju ani "zabehnute" menu... ona proste povedala: knedla, rezne ... to by myslim aj v tej poslednej krcme vedeli lepsie urcit. Rezne som vyslovene odmietla, na co ona, ze sa neviem vzit do chuti ostatnych, ze to ma kazdy rad. No nie je uz lepsie Gordon? tiez je to vyprazane... ona na to, ze to nie je rezen, ze to nieco uuuplne ine... no otras pristup.
Odpovedať
Profilova fotka
A to už jako? že ona rozhoduje o tom, čo bude???? to čo má za úroveň? fakt, horšie jak krčma..nuž, možno by stálo za pokus kontaktovať jej nadriadeného..veď pre každý podnik je svadba dobrý biznis...nemám slov! ja osobne by som to nenechala len tak na náhodu a na tú "milú" pani prevádzkárku..
Odpovedať
Nechapem...Neviem, co by som robila, ale ak by som mala tie peniaze navyse, tak nevaham!!!!Mat pokazenu svadbu, tak sa na to vykaslem.Alebo tam chod este raz a spytaj sa jej, ci ma svadbu ona, alebo ty a ked bude na svojej, nech si rozkazuje, ty si za to platis a TY rozhodnes, co tam bude. ]-( ]-( ]-( ]-( Alebo to plati ona?
Odpovedať
capy: ona je majitelka :-( . Da mi nejaku moznost vyberu, ale vsetko chcem navysovat, pricom sa dusovala, ze v 750Sk je vsetko. Chcem tam ist co najskor, dam jej menu na papieri, bez diskusie, a podla toho, ako sa zachova, asi poriesim dalej. sharlotta: aj som uvazovala, ze jej predtym nieco ostrejsie poviem, ale bojim sa, ze fakt to nakoniec pokazi. A keby som jej aj nezaplatilo vsetko, asi by uz bolo neskoro, ked budu ludia nespokojni a ja nahnevana, ze to tak dopadlo. Peniaze naviac moc nie su, pretoze platime si to sami a kazda korunka je dobra..., aj ked na druhej strane, da sa to zaplatit z darov, co dostaneme
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som sa za takú ochotu na to vykašlal. Ak by si išla za ňou a niečo jej povedala tak by mohla niečo urobiť v deň svadby a to by nebolo veľmi dobré. Nerozmýšlaj veľmi dlho pretože sa ti kráti čas. Aby mali potom to druhé miesto voľné.
Odpovedať
Profilova fotka
matinka, bacha na ňu, keď raz lavíruje a strečkuje, to nie sú kóšer spôsoby...to si nemôžeš byť potom istá, aký bude prístup v deń "D"...ja by som sa - ak by to bolo v v rámci možností reálne - otočila na päte a už by ma tam nebolo!
Odpovedať
Profilova fotka
matinka, uz teraz si mala mat zerezervovanu inu miestnost :-D ; vies co radsej 20 tis. naviac, ako mat pokaslanu celu svadbu a este take menu vyber a ozdoba, a o spraveni majitelky ani nehovoriac; budes nestastna a potom si budes hovorit, ze by si aj 50 tis. dala, ale uz bude neskoro; nechcem mudrovat, ale ak sa da...zmento to; toto je typicke pre nase "slovenske" sluzby :-| ]-( ved tu su urcite aj dievcata z NR,. mozno budu vediet poradit, ehm dievcata? :-N drzim Ti palceky, aby si nasla inu a lepsiu miestnost a hlavne ochotnejsieho/siu manazera/-rku; to je Vasa svadba, tak nech je taka aku si zelate :-)
Odpovedať
Asi aj ja. Nechcela by som aby mi nejaka "striga" pokazila svadbu. je to fakt hlupa situacia. Ale skus tam ist este raz, mozno to s nou na druhy krat pojde. A ak nie, zmen tu salu. Mat pokazenu svadbu je fakt zleeee
Odpovedať
Profilova fotka
iko, matinka už má vo výhľade inú miestnoť, neboj, ale dobre píšeš :-)
Odpovedať
Ja som na 80% pre inu miestnost, len drahy ma prehovara, ze takto je to lepsie. Inak v tej druhej sale by sme sa asi trosku tlacili, nemali by sme gulate, ale klasicke stoly... ]-( ... je to otrasne rozhodovanie a argumentovanie. Najradsej by som bola, keby PKO rychle zmenilo majitela, ale to je len moj sen...
Odpovedať
ja by som to zmenila, aj ked nebudes mat okruhle stoly ale len klasicke - radsej klasicke, vyzdobene podla vlastnych predstav ako okruhle s osumelou vyzdobou a nastrihanymi servitkami :-( 20.000,- navyse je dost, ale mate este mesiac, aby ste niekde inde ubrali ;-) a pocit, ze vsetko bolo dokonale, je na nezaplatenie - takze ja by som okamzite menila ;-)
Odpovedať
ahoj matinka, ako by si hovorila o nasom pripade - presne to iste sa stalo nam mesiac pred svadbou ... salu sme zmenili - vyslo nas to o dost viac, ale ked si predstavim tie bezsenne noci / zazila som ich asi 3 pokial sme sa definitivne rozhodli, ze to sebe ani nasim hostom nespravime /, tak nelutujem ani korunu!
Odpovedať
Profilova fotka
Matinka, keď si zrátaš koľko ťa tá celá svadba bude stáť a zoberieš do úvahy čo pre teba znamená ... nerozmýšľala by som nad tým, že sa možno "pani" zmení. Aj keď určite rátaš každú korunu / aj my sme rátali /, nenechaj si ten najšťastnejší deň v tvojom živote pokaziť. Nestojí to za to. No a nerozmýšľali ste nad nejakou treťou alternatívou? V Nitre je určite viacero podnikov, ktoré ti vďačne spravia hostinu podľa tvojich predstáv a nemusí to byť ani drahšie o 20.000,- Sk. Ešte nie je neskoro, len sa musíš dobre rozhodnúť.
Odpovedať
Ahojky Matinka... ja by som to riešila asi tak... že by som za tou pani išla aj napríklad s mojou mamkou, mojím milým, jeho mamkou.... t.j. celá grupa... :-D ... (aspoň 4 ľudia.... ;-) )...a tak by som sa s ňou išla dohodnúť.... Podľa mna si nebude môcť dovoliť vyskakovať... keď nebudeš sama.... ;-) . A s tým menu máš pravdu... napíš si na zoznam, čo chceš, aby Ti pripravili.... a drž sa toho.... Aj čo sa týka výzdoby... presaď si svoje... Lebo fakt JE TO VAŠA SVADBA... A IBA NA VÁS ZALEŽí AKO TO CHCETE MAŤ....!!! ;-) . Takže držím palce... povedzte jej čo a ako... Prípadne... treba aj "nepriamo" naznačiť... že ak to nebude podľa Vašich predstáv... tak jej nazaplatíte ...! resp. že zákazník je pán.... ]-( ]-( ]-( A čo sa týka navyšovania ceny... ja by som chcela spísať nejakú zmluvu resp. dohodu.... že čo všetko bude cena obsahovať... atd atd... aby fakt nevznikol problém s predražením...! Naša vedúca jedálne nám všetko presne vymedzila... čo koľko bude stáť... t.j. koľko zaplatíme za sálu, za personál, za jedlo... a aj to, čo je presne v jedle zahrnuté.... : My budeme platiť 350,-- Sk na osobu....(som z Prešova... takže aspon toto tu snáď je lacnejšie...no, ako kde.. :-| ) ... takže našich 350,-- Sk na osobu zahrňa: prípitok, predjedlo, polievku, 3 hlavné jedlá...(my chceme klasické menu - t.j. 1. hlavné jedlo bude.... ryža, hranolky, pečené kuracie stehno, zeleninová obloha, 2. hlavné jedlo... okolo asi tej 21.00 hod. bude...opekané zemiaky, rezeň v cestíčku, zeleninová obloha.... a 3. chod - pred polnocou (približne...ešte neviem, kedy presne...)... bude vepřo, knedlo, zelí.... Ďalej tých 350,-- sk na osobu zahrňa, aj 1. kávu... (dalšie kolo kávy už je navyše, to už budeme platiť zvlášť...), a tiež je v tom zahrnutá aj salvatorka... asi baldovská... ktorá bude na stoloch pri príchode... Ostatné nealko... a tiež aj alko... si môžeme priniesť svoje.... Takže treba si presne vymedziť... čo, a koľko sa za čo platí.... ;-) ... a nebudete mať problém.... Nech vám spraví predbežnú kalkuláciu...! ;-) A nedajte sa odradiť.... A ak nebude z jej strany ochota... tak radím zmeniť sálu...!!! Hostia to prežijú, že budú cestovať 20 minút dlhšie... (a určite dúfam aj vy... ;-) x-) )... veď čo by hostia neurobili kvôli vašej svadbe, ak vás majú radi a chcú byť s vami vo váš najkrajší deň.... ;-) :-) x-) Držím pršteky... ;-) Isabella
Odpovedať
ahojte baby, takze dalsi den presiel a stale nemame jasno. Drahy hovori, ze ludia si to aj tak nebudu pamatat (co si ja nemyslim) a oni to mozno ani nepocitia. Vyzdobu si urcite nedam od nich, na to budem mat aranzerku (aj ked im budem musiet aj tak zaplatit 2 000 za nic, teda vlastne za ochotu, ze mi daju obrusy). Cena by mala byt 750 Sk/osoba, co sa dusovala, ze sa nezmeni, co sa mi zda byt tiez trosku vela, ale co uz. V NR to nie je take jednoduche, lebo nas bude okolo 100 a na takyto pocet sa tazko hlada ina miestnost. Bojim sa toho, ze mi pokazia den, tak este musim na draheho nieco vymysliet, aby som ho cim skor presvedcila x-)
Odpovedať
Profilova fotka
matinka, tak nech sa správne rozhodnete a nech to dopadne OK :-)
Odpovedať
matinka ja som síce z Ba ale mala som problém s tým, že budem mať 40 ľudí a tam kde sme to chceli mať mi povedali, že min. počet musí byť 50. Teraz mám miestnosť úplne super a nemám to ani načasované, že do kedy tam môžeme byť. Nám to vychádza 855 sk na osobu ale v tej cene je úplne všetko. Víno, nealko, káva a 3 chody a to 2. a 3. chod máme misy. Výzdobu mi urobia oni a v tej cene mám už aj započítanú obsluhu.
Odpovedať
cappy, dakujem babenko, my tam mame okrem alkoholu a svojho nealka vsetko... tak len musim pritlacit na tu tetu a potom vam dam vediet. Rozhodla som sa, ze jej napisem mail, aby som to mala aj na papieri, lebo tie jej ustne dohody asi za vela nestoja a zmluvu akosi nema chut spisovat ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?