Stretli ste s niekym kto vám nedal na vyslúžku koláče?
Uvažujeme ze by sme nedali na vyslúžku koláče, dávame víno a darčeky pre hostí budú na svadbe. Chceli sme dat vyslúžku len dobre vínko.. Ale bojím sa ze sa nestretnem asi s pochopením.. 😂 Nemáte niekto podobnú skúsenosť?
A ako to robite, ked v ramci planovania svadby vam do toho kecaju rodicia a rodina z kazdej strany, ze toto sa hodi a toto by tam malo byt a aj co sa tyka vysluzky? Dupnete si a bude po vasom?
@marianna456 to je podla mna na kazdom. Je to o povahe. Ako ja som skor taka, ze mi je jedno co si kto mysli a proste si spravim po svojom a po dohode s partnerom. moc si teda kecat do zivota nedavame
@marianna456 tak ono aj záleží, kto tú svadbu platí. Preto sme my so snúbencom trvali na tom, že si celú svadbu zaplatíme sami - práve preto, aby sme si všetko zariadili podľa vlastných predstáv. A ak sa nám do niečoho rodina snaží kecať, tak si to vypočujeme, ale urobíme si aj tak po svojom.
@dkl ale tak to je tak najlepsie, lebo potom sa ti do toho fakt nema kto co montovat. horsie su pripady kde svadbu platia rodicia a maju o samotnej svadbe proste svoju predstavu
@marianna456 Ja nemám pocit že by som si musela dupnúť rodina mi v určitých veciach pomáha ale nejak extra nikto nezasahuje. Povedala som aj bratovi že výslužky nebudú len víno a povedal že to je len na nás. Neviem ako to zoberú ostatný hostia ale je mi to v podstate jedno. Mne žáleží na tom aby bolo dobré jedlo a aj dosť za to platíme. Koláče aj torta budú tiež myslím že si každý nájde to svoje. Ako rady skúsenejších si rada vypočujem a keď tak vzdy nad tím porozmýšlam ale viem čo a ako chceme. Svadbu nám platia svokrovci a tí sa vôbec nestarajú nechávajú to úplne na nás. Radila son sa s nimi trochu akurát ohladom hlavného menú lebo viem že niektoré veci nemajú radi. Oni vždy pripravia všetko podla našho želania keď tam prídeme. Aj tak sa nedá úplne vyhovieť ani v tomto tak je to viacmenej len taký kompromis z toho čo bolo na víber. Inak keby s každej strany do mňa niekto hučal čo sa patrí a čo nie asi sa zbláznim.
tak my si ju platíme tiež sami.. kompeltne všetko 🙂 ale tak zase nechcem aby niekto frflal presne preto, že na výslužku všetci čakajú.. aspoň tak mi to tak vždy prišlo.. a mne to praveže bolo vždy v podstate jedno či nejakú dostanem alebo nie 😄 .. ale tak to som ja.. takže preto som si prišla sem po názor a za všetky veľmi pekne ďakujem 🙂
Napriklad my nebudeme davat vysluzku. aj sme sa medzi hostami informovali a nik o nu ani nejaky velky zaujem ani neprejavil, kedze fakt pocitaju s tym, ze sa dobre najedia na samotnej svadbe
@brunetka28 presne. Výslužka nie je povinnosť a to je podľa mňa na tom to najhlavnejšie, takže ak to tak necítite, tak proste dávať nemusíte. Veď to nie je to o čom tým hosťom ide
Aj keby sa niekto sťažoval, tak je to podľa mňa neoprávnená sťažnosť, keďže najesť a napiť dostane už na svadbe, tak neviem či sa to zdá byť niekomu nejak málo alebo čo
@divalusik taku staznost by som ani nejak vazne nebrala a presne, ako ak sa niekomu nepaci, aspon viete, ze by ste ho asi mali vynechat zo vsetkych oslav
prednedavnom som bola na takej svadbe a nevesta dala radsej dopredu vsetkym vediet, ze vysluzky rozdavat nebudu, ale nech sa neboja, ze na svadbe bude jedla dost a nik s tym nemal vobec ziadny problem
Inak to vôbec nie je zlý nápad dať to dopredu vedieť. Len už som zažila také, že z rodiny povedali toto a toto sa dá ako výslužka a viac menej nevesta a ženích nemali čo do toho kecať. Lebo čo by ľudia povedali...
hmmm tu vetu tak neznasam - co by ludia povedali. no a co mna sa tiez kolko krat na nic nepytaju a spravia si po svojom. toto by mali rozhodnut len nevesta so zenichom a ked neplanuju dat tak neplanuju a hotovo