Ahojte,
ako riešite občerstvenie pred sobášom? Ja riešim taký problém. Máme cca 100 hostí, pred sobášom chceme podávať guláš, k dispozícií máme väčšiu sálu. Sú viaceré možnosti.... V jednej časti miestnosti mať už pripravené vyzdobené stoly a guláš podávať na druhej strane sály na ďalších stoloch. Alebo vyzdobiť stoly iba minimálne, podávať na nich guláš a po odchode na sobáš spraviť kompletnú výzdobu stolov. Otázka je, či sa to stíha cca za 2 hodinky, teda natiahnuť vlizelíny, porozhadzovať lupienky, kamienky, menovky, servitky....Máte niektorá podobnú skúsenosť?
Ahoj, ja sice neriesim taky isty problem ako ty ale je to nieco podobne. My mame obrad v kostole o jednej, a tak ludia budu do vecere urcite hladni. Rozhodli sme sa podavat jednohubky a nieco, co sa da jest na 'stojaka'. Ak chces podavat gulas, nechcela by si zariadit nieco jednoduche vonku? Pozeram, ze mas svadbu v lete a je to take viac neformalne. A plasit sa s vyzdobou za 2 hodiny, neviem, budes si ten den moct uzit v pohode?
Vela stastia prajem
ahoj marcelino. my budeme mat cca 80 ludi a rozhodli sme sa, ze pripravime posedenie vonku na terase a bude sa podavat gulas. myslim, ze to je take priatelne riesenie...
a kedy máte sobáš? je zvykom, že rodiny pripravia buď varené párky, alebo obložené misy, jednohubky, alebo šalátové variácie. Nestretla som sa s tým, že by sa robilo aj občerstvenie v reštaurácii :-S
marcelino, podla mna je super ta varianta, ze na jednej strane salz budete na jemne ozdobenych stoloch podavat gulas a predelite miestnos napr. nejakymi paravanmi, aby hostia nevydeli vyzdobu este pred sobasom a mali to ako prekvapko ;-) aspon mne sa to teda paci, ze na hostinu do vyzdobenej miestnosti sme prisli az po sobasi mladomanzelov.
asi by som to urobila takto, lebo ked budete podavat gulas na uz vydobenych stoloch, tak sa pravdepodobne narobi aj vela neporiadku a flakov po obrusoch a po vasom prichode zo sobasa by to uz nemuselo vyzerat tak slavnostne.. ale to je iba moj nazor.
Marcelino - my tiez budeme robit male pohostenie pred sobasom v penzione, kde bude hostina a oslava. Ale urobime to tak, ze sa spravia len nejake misy oblozene, jednohubky a napoje, rozdaju sa pierka, vypyta sa nevesta, ozdobia sa auta a vydame sa na sobas. To pohostenie pred sobasom sa ale odohra, mimo miestnosti hostiny, trebars na terase, ktoru tam maju... Kedze nie je terasa tam u vas, nemaju aspon nejaku letnu zahradku?
Mne sa tiez pozdavala varianta spravit len nieco formou svedskych stolov, lenze realne je to pri mensiom pocte ludi, nas bude 105. Tym padom by to bolo velmi nakladne. A dalej taka "drobnost" ak bude velmi teplo mozu sa tie misy este aj pokazit.
aj my sme podavali gulas pred sobasom, pretoze vacsina nasich hosti (z mojej strany) prisla z inych miest...ale poriesili sme to tak, ze sme rezervovali mensiu restauraciu nedaleko kostola, kde sa konal obrad...hostia sa napapali a spolu prisli do kostola :-)
marcelino...ono je aj pravdou ze hostia nepridu vsetci naraz. bola som na par svadbach,kde bolo zriadenych par stolov //mimo tych,kde bole uz pripravena vyzdoba// a hostia sa isli najest postupne ako vzdy prisli.Neboj, oni budu dostatocne ohladuplni na seba navzajom. poniektori pridu aj tak najedeni este z domu a budu si chutit az na hostinu.
A gulas je fajn,pripravy im zaludky na konzumaciu alkoholu