o 16,00 - kedy by sme mali zavolať ľudí na "predjedlo"? stačí o 15,00 alebo radšej skôr?
potom keď prídeme z radnice, počítam že začneme jesť cca o 18,00. v robote mi radia sviečkovú ale mne to moc nepasuje. radšej by som mala gordom blue + ryža + zemiaky.
dalšie jedlo by som chcela mať o 22,00 - švédske stoly... o 22,00 mi príde ďalších cca 20 ľudí, tak neviem či tam majú kuchári toho pripraviť viac, alebo stačí pre tých 50 ľudí čo je pozvaných? všetci asi nebudú jesť a keď aj budú, nie také velikánske porcie... či nie?
nie je to neskoro? o 22,00???
no a potom po polnoci kapustnica.
prosim poradte mi. dik ;-)
ahojky , o kolkej mas obrad? od toho by sa to malo odvijat.
my mame o 15:00 omsu takze o nejakej 17:30 by malo byt predjedlo, ak sa to poposuva, tak o 18:00 najneskor. hodinu po prvom predjedle pride chod 2. a to je zmrzlina a kava.
22:00 svedske stoly.. tie sa budu priebezne doplnat.
a o 1:00 bude kapustnica. a medzi tym budu na stoloch zakusky, kolace a tak. :-)
jj2202, podla mna o desiatej uplne staci. Vsak si zober, ze sa doveceria okolo siedmej a potom kolacik sem, kolacik tam trochu potancuju a je 22.00. Myslim, ze tych 50 porcii urcite staci. Jednak nebudu jest urcite vsetci hostia, po druhe nie take porcie a kamarati sa tam tiez nepridu najest. Z tej kapustnice popol noci si urcite daju. Ale ja keby som niekomu prisla na svadbu o desiatej a prave by boli svedske stoly, tak by som tiez hned do toho nepustila a ked tam len tak symbolicky.
A co sa tyka tej svieckovej je to take tradicne jedlo, ale neviem, ci velmi svadobne. Ale je to individualne. Ja osobne by som pre to asi nerozhodla. ;-)
sobáš o 16,00
predjedlo bude pred sobášom
1. jedlo (po sobáši) cca o 18,00
aj tá zmrzka nie je zlý nápad, ale na stoloch bude toľko koláčkov, že neviem či niekto bude jesť zmrzku. ale zase máme to v júli, takže možno aj áno...
to s tým dokladaním je super nápad, len ako mi to potom vypočítajú :-))
cauko jj, no my to budeme mat asi takto nejak:
o 17.00 prva vecera - pripitok, kuracia polievka, gordon blue, hranolky, ryza, zmrzlinovy pohar
o 20.30 druha vecera - nejake kuracie sote ryza zemiaky obloha
a okolo 22.00 - svedske stoly po zvysok noci - zmes studenych a teplych jedal (rozne druhy masa, ryza, zemiaky zeleninove salaty, syr, sunka a rozmyslame aj nad prasiatkom pecenym)- nechceme ani kapusnicu a ani gulas alebo nieco podobne, lebo mne ako neveste vadi ten smrad z toho a je to strasne tazke na zaludok - takze nasi hostia maju smolu ;-) , ale budu si musiet urobit take doma.
asi tak :-)
inak uces mi nevadi ze si si skopirovala - aspon viem ze je pekny ;-)
no my budeme mat 35 ludi na hlavnom a asi dalsich 20 pride okolo 21.30...planujeme tvrde len asi 5 flasiek a potom pocitame na hlavu 1 flasu vina alebo mozno aj viac, kedze tvrde nebudeme si moct priniest.
inak my planujeme si dat vino naflaskovat tak ako vysluzkove vino a chceme tam dat nejake nalepky alebo karticky na stuzke okolo hrdla flase s nasimi fotkami a nejakym textom
Rebeka dobry napad z kapustnicou o polnoci,mam hosti z uk,tak to bude nieco nove-okrem ineho chi-chi-chi :-D .
Ja ju mam tiez rada,taku vianocnu mnnam :-p si mi narobila chute,tu som v uk a tuzim po kapustnicke :-p ;-)