Ahojte nevesticky,
vidim,ze uz pomalicky,ci skor rychlo mate vselico popripravovane...ale ak by som mohla, mna trapi jedno - a to, ako ratate mnozstvo alkoholu,ktory kupujete, ci sa to da nejak vyratat - napr. 1/2 l vina na hlavu,alebo ako??? To iste plati aj pre zakusky, niekto vravi,ze 5 zakuskov na hlavu...Mate aj vy podobne problemy?? prosim o radu,lebo chcem aby bolo vsetkeho dostatok....vdaka....
Na vysluzky nebudeme davat vino. Co vy na to? Moj buduci chcel aj svadbu iba s nealkom ale rodina ho prehovorila. Myslim, ze na vysluzku vino nemusi byt, alebo ano?!! :-|
ali, ja myslim, ze nemusi byt.. ja co som bola na svadbach, tak vacsinou davali len zakusky..
my urcite vino davat budeme, ale my mame svadbu vo vinarskej oblasti Modra-Pezinok, takze tam je to uplne bezne.. ;-)
my sme pr krat vino dostali s vinetkou a fotkou mladomanzelov, ale len co sme boli v poslednej dobe na svadbach,predtym nie. nemusi sa davat,zalezi od vas, co chcete dat.ale nahradila by som vino nejakym inym milym darcekom.
Dakujem, vsetkym moc celkom som si to ujasnila, ;-)
ja asi dam na kazdeho 0.5l vina, mame aj sudok pivka,takze to staci, nealko asi 1l na hlavu,lebo bude hadam este teplo, kolacikov cca.4 ks na hlavu, tortu by som do vysluziek nechcela ani ja,ale to nam budu balit v cukrarni tak neviem,ci sa s nimi dohodnteme....
Alexandra,citas mi z duse,presne tie ovocne misy sa mi pacia, ja som to zazila na jednej svadbe a zda sa mi to super....
my budeme mat tiez nejake pivko,keby nahoidou niekto chcel. aj ovocie budeme mat na stoloch,je to pekne ako dekoracia a chutne a osviezujuce a hlavne to nie je tazke na zaludok po vsetkych tych chodoch masa a kolacikoch. okrem toho v lete byva ovocie lacne,takze to nebude ani vysoka suma.
Klaudia, najviac sme brali a najviac sa aj popilo mineralky(6 baleni po 6 ks), potom tonic(3balenia po 6 ks), mirindu a colu(takisto z kazdeho po 3 balenia po 6 ks) a este par krabiciek 1l dzusu. A este nam i ostalo/60 ludi.
ja odporúčam nealka veľa... minimálne dva litre na osobu. My sme mali 2 l minerálky na osobu, 1,5 l džúsu, 1 liter bublinkového nápoja, 1 liter piva, pol litra tvrdého. Presný rozpočet sa práve snažím dopracovať do definitívy... ale mám v tom vcelku nejasno... :-D
Klaudi, nealkom ale nešetri, nech majú ľudia čo piť... my sme svadobnú minerálku pili ešte pred vianocami... nepokazí sa a je lepšie mať viac ako málo... niekto pil len pivo, iní pili len nealko... to neodhadneš... tvrdý alkohol máme ešte teraz a ešte dlho budeme... :-D
my to máme tak dohodnuté, že zaplatíme len to, čo sa vypije v reštike... noa vínko mámedomáce, tak ho donesieme a potom aj odnesieme.... takže by sme teoreticky nemali mať ostatky.... snáď budú v reštike féroví.
tak to by aj mňa veľmi zaujímalo. ja budem mať 30 ľudí a mama plánuje objednať 1500 ks koláčov. no mne sa to zdá strašne veľa. Môj drahý bude mať 75 ľudí a tomu koláče doniesie rodina a známi. to je vymoženosť :-D
U nás tiež koláče a torty nosí rodina, ja nemusím kupovať ani jeden. Ale keby tak asi tak 5-6 na osobu. Ale plus aj do rezervy aby neostali na tanierikoch na stole len dva koláče a nebolo by z čoho doložiť.
Tých 1500 ks je podľa mňa dosť veľa. Ja pekávam koláče aj torty na svadby a keď mám na celú svadbu, kde je takých 50 ľudí tak je to okolo 1000 ks. No nie presne - ako sa zmestí, aby bol plný kartón.
Teraz sa mi sem strašne hodí toto :-p :-p :-p
s mamou som to zjednala na 10 kartónov. do jedného vraj vojde tak 118 ks. práve včera sa stretla z nejakou známou a tá jej povedala že objednáva pre 30 ľudí 2300 ks koláčov. takže zase mi to bude trvať 2 týždne kým mamu presvedčím že aj 10 kartónov je veľa. :-|
takže keď ich tam vojde 118 tak budú zrejme dosť malé? alebo je to nereálne aby ich tam toľko vošlo. to mi povedala tá pani z detvy ktorá nám ich bude piecť.
babky, a ked budete roznasat vysluzky den vopred, ako tam do nich date kusok torty, ked tie sa budu krajat az na svadbe? alebo do vysluziek davate piect torty osobitne, teda nie tie, ktore dostanete od tetusiek a krstnych mam na svadbe?
lucia my tam vobec davat tortu nebudeme - len by sa roztlacila a zaspinila ostatne zakusky...
tortu budu mat hostia na svadbe a vo vysluzke dostanu len kolaciky:)
ale jedna z moznosti je dat si urobit take tie individualne mini torticky - cupcakes
luciaj: ja dostanem určite aspoň takých 10 toriet- to skoro každý z rodiny donesie aj spolu s koláčmi aj nejakú tortičku, ale nemusí. No a tie, čo nie sú také pekné(ktoré nepôjdu na stôl na hostine) sa môžu rozkrájať hneď. Ale vôbec v krabici s výslužkou nemusí torta byť. Keď dáte bude, keď nedáte nebude.