Ahojte. 🙂 prosim vas kolko Vás orientačne vyšlo čepčenie?
Dnes som zajednavala jednu ludovú skupinu a ostala som v miernom šoku za 10minutovú odobierku + hranie pred kostolom pri gratulacii a za čepčenie mi naučtovali 500€ ..nieje to veľa? Myslela som si že do tych 300€ sa zmestime
Toto je ozaj vela. Do 300€ je cena za odcepcenie bez programu je az az. Ked som ja chodievala na cepcenia v ramci folklorneho kolektivu (4-6 osob podla potreby), pytali sme okolo 250€ aj s polhodinovym programom. Vyssie naklady uz boli spojene s cestovnym, ale zase chodievali sme cepcit aj +150km
@01janka A nebude to preto, že chceš aby ti hrali aj pred kostolom pri obrade a aj potom v noci odčepčenie, čo znamená, že tam teda musia byť celý večer?
Ja platím 400 euro hudobnému triu len za hranie 30 min pred obradom, cez obrad a cez gratulácie, čiže dokopy asi hodina.
@amelie22 Prave keby boli cely večer bolo by to v poriadku ale u nas doma budu 10min.. pred kostolom budu len cez gratulacie a potom pridu až na čepčenie čo je 30minut 🙂 čiže realne maximalne hodinka
@01janka no treba aj zohľadniť koľko km dochádzajú (4x), zarátať čas na prípravu, rozloženie sa, počet ľudí v skupine... je to veľa, ale tiež som sa stretla s takými cenami.
@01janka no a reálne môžu medzi tým obehnúť aj ďalšie svadby? Lebo ak majú byť u vás pred kostolom pri obrade, či si nezapočítali aj nejaký ten čas čo zabijú medzi obradom a čepčením. Normálne asi tieto súbory obehajú aj viac svadieb za noc. Ale nehovorím, nie je to málo a určite sa dá nájsť aj lacnejší variant.
@01janka píšeš ,že reálne budú hrať hodinu ,ale pripravila si im program na celý deň 😄 keďže v ten deň si už nič plánovať nemusia. A určite je tam viac členov tak 500€ ani nebude veľa .
Tak niektoré súbory si teda vedia zapýtať a to už si si ich teda zajednala? Veď ak ti to prišlo veľa tak si keď tak mohla ešte skúsiť nájsť nejaký iný súbor.
Mne príde cena v poriadku vzhľadom na to, že okrem samotného čepčenia robia pre teba ďalšie 2 služby a to odobierku a hudobný sprievod pri gratulácii - medzitým sa musia presúvať a ak nie sú miestni, tak zrejme aj ubytovať. Každopádne najlepšie je dať si zhotoviť cenovú ponuku na tú istú skladbu služieb od iného súboru a porovnať.
mna by zaujimalo ze to odcepcenie je na mne vlastne ci ho chcem na svadbe alebo nie ci? lebo ako mala som kamosku davno pradavno ktora sa vydavala a toto nemala, je to ok?
@liana10 ano to je plne na tebe, ci tento obrad chces mat na svadbe alebo nie. ono to nie je nejaka povinnost, takze pohodka aj ak nieco take proste neplanujete
@jajuska889 kedže som tuto temu riešila takmer pred rokom a mali sme ich 🙂 nakoniec nam oni sami ponukli cenu 400€ že to prehodnotili a že tych 500€ bola orientačna cena 🙂