Sedenie na svadbe - klasické alebo okrúhle stoly?

Profilova fotka
BAbulky, viete mi poradit, ze co je lepsie pre sedenie na hostine? Klasicke sedenie do ucka alebo okruhle stoly povedzme po desat ludi. Neviem sa rozhodnut a rada by som pocula argumenty pre a proti. Ak mate niektora nejake skusenosit, prosim vas podelte sa :-( . Dakujeeeeeeeeeeeeem!
Odpovedať
1
2
Orchidea, pri okruhlych stoloch maju hostia vacsie percento pravdepodobnosti, ze sa vsetci za stolom porozpravaju(trebars ti desiati), kym pri stole do ucka sa mozu spolu bavit maximalne tak oprotisediaci ci vedlasediaci. Zalezi vsak i od tvaru a velkosti miesta hostiny, ako sa stoly daju usporiadat. Vacsina svadieb, na ktorych som bola, mali klasiku - ucko, i ked mne sa velmi pacia okruhle stoly a k tomu i obtiahnute stolicky. Vyzera to nadherne. Ja vsak nemam ani jeden druh rozmiestnenia stolov....mam atypicku miestnost a riesime to....hlavny stol a po bokoch zo sikma stoly pre hosti.
Odpovedať
Profilova fotka
diky moc slniecko.... mas dobry argument, ale pocula som uz aj protiklad, kde mi tvrdili, ze aj budu stoly okruhle, ze sa vytvoria skupinky a ludia sa budu bavit len medzi sebou a nie s ostatnymi... tak neviem... dalsia vec je ta, ze my budeme mat polovicu hosti zo zahranicia a oni su zvykunti na okruhle stoly, a tak som im chcela ukazat ako to robime my na SK, ale moj nastavajuci s tym moc nesuhlasi... tak hladam arumenty pre a proti, aby som sa vedela aj ja rozhodnut ;-)
Odpovedať
A pri klasickych stoloch sa skupinky nevytvoria? Ved i tam sa nemoze rozpravat kazdy s kazdym, i tak sa az pri tanci spoznaju vsetci a budu sa bavit vsetci. A pri okruhlych stoloch domaci hostia uvidia nieco nove, co by i pri klasike uvideli ti zo zahranicia ;-) ...to je vyrovnane, rozhodnutie je na Vas.
Odpovedať
Profilova fotka
ja viem, mas pravdu... ale proste sa neviem rozhodnut, co je lepsie :-S :-S
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zvolili klasiku. jedno je podla mna pravda, ze pri okruhliyh sa vytvoria stalejsie skupinky, ktore sa potom spolu i zabavaju. samoska , ze k sebe pustia aj inych, ale nieje to onco, pretoze maju i ine vazby (napr. nejaku rozrozpravanu temu) ... to mas normalne psycho fakt :-) co sa dizajnu tyka, tak sa mi viac pacia okruhle stoly, ale i klasika sa da zaujimavo a krasne prestriet... v oboch pripadoch je dolezity spravny zasadaci poriadok ... ale treba zachovat aj istu mobilitu, co ak nahodou... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa zatiaľ definitívne nerozhodli, ale som naklonená riešeniu sedenia po šiestich. rozhodla som sa tak preto, že bude v priestore väčšia pohyblivosť. Naša rodina a známi sú zvyknutí na to, že na väčších akciách pobehujú okolo stolov a pokecávajú a to je v prípade U-sedenia dosť náročné. Vzhľadom na to, že i tanečná plocha bude dosť veľká a i ostatný priestor pri nej a medzi stolmi, myslím, že skôr sa ľudia z rodín pozoznamujú, ako keď si k tetke sadne druhá tetka a tým pádom je obsadená, lebo sa k nej vzhľadom na stolove rozloženie nedostanú. Ťažko sa to popisuje, ale páči sa mi myšlienka, že priestor vďaka rozloženému sedeniu pôsobí vzdušnejšie a ľudia sa budú automaticky viac pohybovať... :-)
Odpovedať
Ahojte :-) Aj ja sa priklanam k okruhlym stolom - my ich tiez budeme mat. Hned som sa pre ne rozhodla lebo stoly do klasickeho Ucka su pre mna uplne odstrasujuce - je to ako na komunistickom zdruzeni :-S Vobec nemam pocit ze by vznikali skupinky pri okruhlych stoloch - ved predsa sa tam mozes aj otocit za seba a rozpravat sa so stolom za tebou...kdezto pri normalnych stoloch sa mozes rozpravat iba s ludmi vedla teba alebo oproti - co je maximalne 5 ludi ;-) No a pri okruhlych mas 10 ludi plus tych za sebou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
skuste okruhle stoly rozmiestnit v miestnosti do tvaru U :-D
Odpovedať
Dobry napad Sissik - to je nieco pre tych ktori chcu klasiku a zaroven nieco nove :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lubkamik - presne!!! ja som od zaciatky hladala vyslovene hotel/restauraciu ktora ma okruhle stoly... klasicke ucko sa mi vobec nepaci, najma predstava predierania sa za hlavny stol v svadobnych satach...au :- a takto si budu moc babky pokecat o chorobach bez toho, aby tym niekoho znervoznovali a zase mladi budu moct byt spolu plus na okruhle stoly sa da urobit krasna vyzdoba a pohlad na celu miestnost je ovela krajsi...mne to ucko pripomina skolsku jedalen...
Odpovedať
Profilova fotka
diky moc babulky za Vase nazory, vidim, ze okruhle stoly vedu a mate super argumenty!!! Dik este raz!
Odpovedať
ktore restiky v Ba maju vacsinu stolov okruhlych napriklad???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojky, aj mne sa pacia okruhle stoly, ale chcela by som vediet, ako to riesite v tom pripade, ak restika, ktoru ste si vybrali neponuka okruhle stoly?
Odpovedať
no aj my mame restiku kde neponukaju okruhle stoly. Vyriesili sme to tak ze ich stoly odlozime na podium ktore tam je a okruhle si donesieme sami :-D Daju sa pozicat - napriklad agentura Kapa ich poziciava...
Odpovedať
my sme sa rozhodli pre staru dobru klasiku. Napriklad aj pre to, ze pride kamarat z USA, tak mu chceme ukazat, ako vyzera svadba u nas. Nejako mi tie stoly do U nevynutne k svadbe patria. Okruhle mi pripadaju ako z americkeho filmu a to je prave to comu sa chcem vyhnut. Tym ale pochopitelne nechcem nikoho odradit od okruhlych, ma to svoje vyhody a momentalne je to velmi v trende, len pre mna to nie je "klasika".
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojko, u nas to nie je velmi zvykom mat okruhle stoly a myslim si, ze ani vacsina restauracii a kulturnych domov takymi stolmi nedisponuje. Ja som bola nedavno kamaratke na svadbe a brala si belgicana. Stoly boly do Ucka a belgicania sa bavili velmi dobre medzi sebou a nepotrebovali okruhle stoly, skor im to vyhovovalo a mali vacsi zaber viditelnosti, doprava a dolava a s prekrikovanim sa medzi sebou nemali problem, ked tak sa presadli a velmi rychlo sa vedeli prisposobit. Nevesta zo zenichom chodili pomedzi ludi a s kazdym sa porozpravali, co je nas pekny zvyk a na parkete to uz bolo jedno, kazdy sa zabaval tak ako vedel. Takze si myslim, ze zalezi to na tom aku budete mat salu a hlavne aku mate predstavu, ale pre mna klasika je dobra. My budeme mat hlavny stol v strede a ostatne stoly po bokoch a bude zasadaci poriadok podla rodin a podla spolocnych zaujmov a hovoriacich cudzim jazykom a potom uz sa oni sami pomiesaju. :-)
Odpovedať
lubkamik a vedela by si mi prosim Ta povedat, co vas to zapozicanie stolov bude stat a bude k tomu mat aj obliecky na stolicky a ak ano, tak za kolko? Dakujem :-)
Odpovedať
Kapitolka - stoly nam zozenie nas kuchar ale cenu si fakt nepamatam - neviem ci 200 alebo 500 za stol...Mam to doma napisane v ponuke tak ak nezabudnem ti to cez obed omrknem ;-) Navleky na stolicky mame pozicane od Bella Bianca - 1 ks stoji 69 Sk plus masla - od 19 - 25 Sk. Inac ak chcete svadbu v restike tak hotel Carlton ma teraz velmi dobre akcie na svadby - dost znizili ceny a okruhle stoly s navlekami na stolicky su v cene :-D Alebo aj hotel Borik pri hrade ma okruhle stoly ;-)
Odpovedať
Lubkamik ďakujem, ale ja to mam do BA dosť daleko :o), len som chcela vediet, co to asi vyjde. Ešte raz Ď.
Odpovedať
Neni zaco ;-) Ale urcite aj mimo BA su agentury ktore poziciavaju okruhle stoly - vacsinou su to vzdy tie ktore aj organizuju svadby .
Odpovedať
jednoznačn OKRUHLE!!! :-D
Odpovedať
viem ze alzbetka ich ma 5ks a nejake su v restauracii Pohoda... viete este o dalsich restauraciach s okruhlymi???
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte! Neviete, kde by sa v Trencine a jeho okoli dali pozicat okruhle stoly velke pre 6-8 ludi a kde sa da pozicat auto tmavomodrej farby? Svadbu mame V Trencianskych Tepliciach 16.septembra 2006.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
caute baby! U mna vedu okruhle, ale potrebujem pozicat a prave tu som narazila na mensi problem, viete kde by sa dali pozicat v kosiciachh a okoli? {daisy sa mi zda drahe} kazda rada vzacna
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Padla tu otazocka, kde v okoli Ba je pekna restauracia s okruhlymi stolmi. Mozem spomenut restauraciu BISMAYER oproti hotelu KAMILA, pod ktory to aj myslim patri. Je to Cierna voda a na skok od Ba. Naozaj uzasne a stylove miesto s nezamenitelnou atmosferou, a vsetkym co k tomu patri. Aj svadobny obrad tam vedia vonku zabezpecit - v Kamile myslim. Krb je aj vo vnutri, dokonca minipodium so zvonicou s naozajstnym zvonom. Zvoni sa tam pri prichode novomanzelov. Okruhle stoly to vsetko podciarkuju. Poznate nieco take ako je tento Bismayer?
Odpovedať
Ja som si zerezervovala okruhle stoly priemeru 1,8m za 400,-Sk/ks, okruhly obrus priemeru 2,5m 300,-Sk/ks, nariaseny obrus na hlavny stol az po zem 150,-Sk/m. Myslim si, ze su to celkom dobre ceny... Budu mi robit aj navleky, takze dopravu budem mat zadarmo... Kto ma zaujem, poslem IP kontakt. :o)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zvolili osvedcenu klasiku - "ucko" ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
ale ako rozdelite tych ludi?pri okruhlom stole po 6 ludi bude vlastne iba jedna rodina,manzelia,2deti a babka...to nie je moc zabava,ked zena je sama,muz je sam ,nema´ju s kym by si vypili...to trapi mna :DDD
Odpovedať
Poradíte my, prosím, kde sa vo Vrútkach pri Martine nachádza obchod/butik so spoločenskými šatami značky Everpretty? Veľká vďaka!
Odpovedať
ja by som volila do kruhu... pred par mesiacmi som mala aj ja tuto dilemu... ale nakoniec sme sa rozhodli dat stoly do stvorcov (kedze okruhle neboli k dispozicii a z klasickych stolov sa da vyskladat stol do stvorca) - co je velmi podobne kruhom! dala som si zalezat na tom, koho s kym posadim, naozaj to nie je sranda dat ludi dokopy. Hostia nam okomentovali, ze takto sedenie na svadbe este nevideli a ze sa im to pacilo! Tiez boli spokojni, ze sme velmi dobre trafili do spolocnosti, s ktorou sedeli okolo stola... a to nam povedali viaceri ludia nezavazne od seba. takze nad klasikou by som ani nerozmyslala.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?