Svadobný podbradník. Použijete ho pri jedení polievky?

baby, chcela som sa opýtať, či budete mať pri jedení polievky podbradník - myslím taký srandovný. Teraz ich dostať kúpiť. Dáva sa aj nevestám alebo len ženíchom?
Odpovedať
1
2
Nikto s tým nemá skúsenosti?
Odpovedať
my ho nebudeme mat, nepaci sa mi to
Odpovedať
Profilova fotka
my ich chceme mať ale neviem ich nikde zohnať všade majú len také celkom maličké
Odpovedať
Ja ho plánujem ušiť. No nevedela som, či iba pre mužíčka alebo aj pre mňa.
Odpovedať
A teraz ma napadlo, že by som naň vyšila " Láska ide cez žalúdok". Keva, mimochodom majú ich v svadobných salónoch, napr. Novia Isabel v BA
Odpovedať
Profilova fotka
ja som videla, že ich mali obaja, ženích modrý a nevesta ružový a pred polievkou im ich dávali maminy. bolo to celkom milé aj my to tak plánujeme.
Odpovedať
My sm esi dali urobit v modro zltych farbach - ako nasa vyzdoba a mame na nich napisane mena a datum svadby.
Odpovedať
http://community.webshots.com/photo/1... my sme mali taketo a priniesol ich starejsi :-) Keva, neboli sme to my? :-)
Odpovedať
anuska podla mna obidvom :-D aj ked u nas som ja ten vacsi spindurik :-D asi sa aj ja poobzeram po podbradnikoch
Odpovedať
aj mne sa paci tento zvyk :-) a zatial som vzdy videla,ze ich maju obaja mladomanzelia...aj ked u nas je to naopak ako u emjee a moj drahy bude potrebovat podbradnik velky ako je on sam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
peja, nie u vás som to nevidela.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... hihi :-D a mali sme to takto hlavne kvoli mojkovi :-D :-D aj ked on o tom nevie pssssssst :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Uhaaa, asi zase oprášim tému, ale práve dnes mi kamošky so smiechom doniesli svadobný preddarček-svadobné podbradníky. Minule sme sa o tom rozprávali a dnes mi chceli spraviť radosť. Sú obidva biele, len jeden má veľkým rúžovým a druhý modrým vypísané že: Papajte pekne a nezašpinte sa! Dobrú chuť :-D . Je to strašné milé. :-N ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj aj my sme mali obaja..kupila ich mamina...su jednoduche...a zlate, a raz ich budu pouzivat nase deti...boli malicke...no ja som to zapla v pohode a mojmu drahemu tam mamicka nadsila stuzku a bolo to o.k....pozri moj album... a som zabudla, ako si to vychutnali mamicky ked nam ich zavezovali :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a napisane tam bolo 50% Mama 50% Papa :-D :-D http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovedať
Profilova fotka
sabina83, ahojky, na svadbu podľa albumu máte s partnerom určite fantastické spomienky :-) . Tie vaše podbradníčky nemajú chybu, na fotkách ste roztomilí :-N . Veď to sa mi páči, keď nie je zábava taká formálna. Myslím, že takéto srandičky len dopomôžu k výbornej atmosfére na svadbe ;-) . Ozaj, si moja krvná skupina: čepčenie nevesty po polnoci. Toto je ďalšia vec, ktorá mi na svadbe nesmie chýbať so všetkým, čo k tomu patrí :-D .
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babi, ja neviem, či máme mať podbradníky alebo nie. neviem, či je to pekné. neviem ani prečo si to dávajú. môžte mi poradiť? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
stasana: dakujem, veru na svadbe som si dala zalezat...a dopadla nad ocakavania....tak dufam ze aj vam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
stankan: urcite ano....je to sranda...a mamicky si to vychutnali ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
sabina: a ako si to vychutnávali? len som zvedavá na názory:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem, ale zober si to tak ze ja som najmladsia...cize moja mamina mi velmi davno zavazovala podbradnik...a toto bola taka rozlucka s ich detickami, a tym aj vstupujes do manz. zivota ze sa lucis s rodicmi, podla mna urcite ano... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Anuska...my sme podbradniky mali obaja, davaju sa aj neveste aj zenichovi, ved obidvaja budete jest polievku tak aby ste sa nezaspinili ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hej ja sa bojím, aby som sa nezašpinila lebo, čo potom musíš to zaplatiť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Stankan...my sme podbradniky mali a hodnotim to len pozitivne ;-) Dali sme si ich vysit v jednej firme s nasimi menami a datumom svadby. Podbradniky sa davaju preto, ze je to tradicia, zavazuju ich maminy posledny krat ako symbolika, ze sa lucia s detmi, ktore vstupuju do manzelstva a ziju tak uz samostatny zivot bez rodicov. Okrem toho aj dalsie plus, ze si nezaspinis svoje krasne svadobne saty a do tretice podbradniky vam potom ostanu ako krasna spomienka na vas svadobny den :-) Takze podla mna urcite ano ;-)
Odpovedať
my sme mali, kupili sme ich v jednom salone, nejaku velku vahu som tomu nepripisovala ani nepripisujem, mame ich hodene v skrini, pre mna su dolezitejsie ine veci, fotky, video a pot. Skutocne podbradniky ma vobec netrapili, v kazdom salone maju bohaty vyber. Kto tomu pripisuje vacsiu vahu, moze si ich dat vysit, kazdy si spravi podla seba, co preferuje, ja som otazku podbradnikov mala vyriesenu za 2 minuty.
Odpovedať
oprava: a pod.
Odpovedať
A treba aj podbradniky ??? :-D :-D :-D tak nad tym by som sa ani nepozastavovala.. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, ze netreba :-D my sme to prezili aj bez nich... neokvapkala som sa nicim a samostatny zivot bez rodicov zijeme uz davno, takze v nasom pripade by tam nebola ziadna symbolika... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
babenky, ahojte ;-) . Podbradníky a iné zaužívané tradície na svadbách nenútia žiadny sv.pár, aby ich využili!!! :-( Myslím,že tu ide o niečo iné. Tak ako by mal ženích preniesť nevestu cez prah, tak napr. aj obrad podbradníkov je časť zvyku určený nielen pre tie naše maminy, ale potom pri prvom stolovaní by sme sa mali s partnerom vzájomne nakŕmiť :-N . Samozrejme, že je to zábava a koľkokrát pri tom vznikajú aj humorné situácie :-D . Avšak mali by sme svadobným hosťom ukázať, že ako sa vieme o seba vzájomne postarať. Stankan, tie šatičky si môžeš zašpiniť hocikedy, ale podbradníky sú ako symbolika a nie ochrana šiat =-) .
Odpovedať
radli: netreba ;-) ja som si ich zobrala len ako pre istotu a akos om pisala, pre mna to bola zalezitost dvoch minut, ako fakt som mala ine starosti ako ako budu vyzerat podbradniky, ktore budem mat na sebe 5 minut.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?