Dievčatá,
chcela by som radu. Určite plánujeme mať po hlavnej večeri švédske stoly. V reštaurácii to nechávajú úplne na nás a ja vôbec nemám predstavu koľko jedla sa zhruba objednáva. Nechcem, aby toho strašne veľa zostalo a ani aby niečo chýbalo. Viem, že sa to neobjednáva ako porcia na každú osobu, ale menej.. ako to robíte vy?
Dobroslava, my objednavame 3/4 poctu porcii z celkoveho poctu pozvanych hosti. T.j. ak mame 80 hosti, tak na svedske stoly bude 60 porcii z tepleho bufetu. Budeme mt tri teple jedla, kazde po cca 20 porcii a aj nejaky studeny bufet ako sunky, syry, salaty... Ale je to individualne.
no nam v restike, kde budeme mat svadbu povedali, ze sa to neobjednava na porcie .. proste povedali, ze mix (teply a studeny) bufet stoji na osobu 250 skk
ukazala nam ale aj, ako tie misy budu vyzerat a povedala nam kolko porcii tam bude - budeme mat nejake grilovane stehna vykostene a tam z 1 stehna sa urobia 2 porcie..uz si to presne napamatam
Kacenqua, u nas podobne.Tiez nam to bolo takto vysvetlene. Ale aj tak som myslela ze objedname trosku menej ako bude hosti, ved niektori ludia uz neskoro nejedia, deti tiez toho vela nepojedia. Co myslite?
nam v hoteli povedali,, že si mame povedať čo chceme, že oni nam potom povedia, či je to vela a že nam to upravia podla ich skusenosti .... podla mna by ste sa itak mali este raz spytat v hoteli , čo s tým robia... sa mi zda byť zvlástny pristup... to ako keby som ja povedala kolegyni zaučtuj si ako chces,,, vsak uvidime, čo to dá..... alae spytam sa polovičkz je kuchar, robi s tým a dam vedieť :-)
Nam v restike tiez poradili, ze svedske stoly by mali byt tak pre 3/4 hosti a tiez, ze staci sice menej porcii, ale maso nakraja na drobnejsie kusky, aby Ti, co chcu ochutnat vsetko zbytocne nebrali velke kusy masa. To iste aj pre tych, co chcu len dzobkat, aby im to neostalo zbytocne na tanieri.
sicilia dala dobru radu. ja som to planovala asi takto: na hlavnu veceru sme nemali svedske stoly, ale tak okolo 21:0/22:00 takze na tu "druhu veceru" to bolo tak, ze som si povedala, ze asi kazdy si da nieco teple - napr. 1 kuriatko (stehno), a nejaku 1 kusok panenky alebo medailonka, takze ak ratas 2 male teple porcie (myslim masa) tak je to ok. potom som ratala 1-2 kusky zo studeneho bufetu (teda ak to mas tak, ze 1 sunkova rolka a jedna syrova rolka tak 1-2 kusky) no a potom nejaky salat.. na 80 ludi kazdy porciu salatu (3 salaty, takze 25+25+30 porcii), a podobne s nejakymi zemjakmi a ryzou.
cize cca. 2 kusky tepleho (masa), 1 ks salatu, 1ks priloha (tu fakt netreba viac ako pocet hosti, lebo kazdy si da skor radsej masko ako prilohu..), a 1-2 kusy studeny bufet.
vyslo to super. mrkvovi salat velmi chutil, ten by sa zisiel viacej. kuchar nam poradil, ze kedze mame vela deti, tak mame dat viac porcii hranoliek. viac by som nedavala, ale to ako uznas za vhodne.
hej tiez rozmyslam, ze objednat menej toho bufetu, ako bude ludi, lebo my ten bufet vlastne budeme robit az pre kamaratov, ktori pridu tak od tej 20.30-21.00...tak sa snad naveceraju doma a nepridu nas iba vyzrat :-D :-D asi by som to mala napisat na pozvanky hehe(ako moj otec s oblubou hovori - pridte hned po obede, aby ste este pred vecerou odisli :-D )
takze ked nas bude 16na oslave + 30 kamaratov, staci objednat bufet pre 40 ludi??
a inak - ako je to s nealkom? nema niekto skusenosti, kolko nealka sa vypilo pocas celeho vecera?? lebo to este nemame nikde zaratane...alebo je to tiez zaratane v tej cene bufetu na osobu???
Nealko sa realne vypije 0,75 L mineralky a 1,25 L sladkeho (cola, sprite, dzus...). Takze to vyjde asi 2 l. Sorry, ze to tu vsetko vypisujem takto stroho v cislach, ale asi to mam v krvi :-) . Hviezda 2 l je presne. ;-)