Po kolko kusov si davala do balickov pre hosti??? Ja budem mat tak cca 55ludi.... Myslim si, z 200ks by asi nebolo dost....
Mozem vediet, kde si ich kupila? Dakujem.....
ahojte, nechcem sa sem miesat :-D , tu v taliansku je taky zvyk, ze sa dava 5 ks do balicka na 1 rodinu ( prip. par). a su velmi dobre (najma na zuby, hihi :-D ).
nie je ten balicek potom trosicku malicky??? :-D
ja som ich este nejedla, ale tomu verim, ze musia byt super, hlavne na zubky :-D 8-)
Lili ty si kolko davala do balicka???
angel, balia sa napr. do satenoveho vrecuska (my tak mame, potom sa to vrecusko moze este pouzit, napr. do skrini s vonavymi lupenmi...) alebo do tylu, dovnutra sa dava trocha tylu, aby to vyzeralo vacsie ;-) a este sa tam pridava malinky papierik s menami novomanzelov a datumom svadby (teda aspon v tal je taka tradicia). byvaju aj cokoladove alebo farebne, ale na svadbu sa davaju mandle v bielom. pouzivaju ich aj na oslave na krst (pre chlapceka bledomodre a dievcatko bledoruzove, zvycajne su s nejakou postavickou dietata alebo anjelika, je tu veeeeelmi siroky vyber).
5 ich je preto, lebo to znamena - laska, stastie a dalej si uz nepamatam :-N :-N :-N . (asi este zdravie, peniaze a uz netusim :-o ).
Ahojte, ja budem davat do bieleho tylu po pat kuskov. Dam tam maslicku a obojstrannu karticku vid album z priprav. A chutia velmi dobre. Ostane mi cca 200 kusov, musim to este presne preratat, mozno ich bude aj viac.
Mandle v cukre symbolizujú sladko-horkú chuť života...
Svojim hosťom môžete darovať tri mandle pre šťastie,
podľa tradície je však zvykom darovať ich päť. Symbolizujú päť prianí novomanželom:
ZDRAVIE ~ ŠŤASIE ~ BOHATSTVO
PLODNOSŤ ~ DLHÝ ŽIVO
lilli,tak uz si ich zohnala?sikulka :-) nestiham sem uz chodit tak casto,tak som ti nenapisala,ale som rada,ze si ich zohnala,odtialto na dobierku by si to poriadne preplatila...a je to tak,podla talianskej tradicie sa dava 5 ks,ktore symbolizuju zdravie,stastie,lasku,peniaze a deticky :-)
Aj my sme tam mali 5 mandli, je to v zlatej skatulke, kazda mandla je este zvlast obalena v zlatom papieri, no je to krasne. Mozno take nieco aj my urobime ale v inej farbe.
pozrite stranku bella bianca, darceky pre hosti:
Mandle v cukre symbolizujú sladko-horkú chuť života...
Svojim hosťom môžete darovať tri mandle pre šťastie,
podľa tradície je však zvykom darovať ich päť. Symbolizujú päť prianí novomanželom:
ZDRAVIE ~ ŠŤASIE ~ BOHATSTVO - PLODNOSŤ ~ DLHÝ ŽIVOT
lili
mohla by si mi do IP napisat, kde si ich zohnala na SLovensku? Posnazim sa ich najst aj tu v UK... ale neviem....
lara1znk
Klarika, ty si ich nezohnala niekde v UK???
lara1znk
dakujem pekne zatial...
Ty mas casu dost, ale co ja??? ;-)
Pridem domov na SVK 3 tyzdne pred svadobu... tak co by sa mi dalo, musim pozhanat aj tu v UK. Ale myslim si, ze tu ma to bude stat viacej...
zuzula,
priamo v obchode si ich kupit nemozem, lebo byvam v takej diere tu v UK ;-)
Ale aj tak dobre, dokazala by som sa v tom obchode dobre vyblaznit... asi ich objednam. Dakujem este raz :-D
Angel, ja ten obchod navstevujem skoro kazdy den, moja dalsia zavislost. 8-) Je super. Urcite tam nakupime vyzdobu a vselico na svadbu. No mandle som nejako prehliadla.
Ved skus este zistit kde na SK ich dostat, urcite ta to vyjde o polovicu lacnejsie. ;-)
lara1znk
ahojky moja, tak tomu urcite verim, ze by ma to na SVK vyslo o polovicku lacnejsie ;-) Ved my anglicanky vieme svoje.... :-N
Ale ked ich mam na SVK hladat a neviem kde, tak ich asi kupim aj tu v UK a budem mat pokoj...
Este to vyskusam na USA base, mozno ich budu aj tam mat a urcite lacnejsie...
Inak diky....
PS: zavidim ti, ze mas ten obchod v meste :-D (ale v dobrom)