Ahojte nevestičky :) bola som si orientačne v obchode kuk krížik na obrad a predavačka mi povedala, že asi na ňom musí byť ukrižovaný Ježiš. Mne sa páčil jeden, kde nebol. Viete mi napísať svoje skúsenosti? Ďakujem krásne :)
my sme mali so srdcom,,,keďže ja nie som veľmi veriaca,tak som tam nechcela ježiša,a farárovi to nevadilo :) a takýto si radšej niekde zavesím,ako s ježišom :-N :-N :-N
Asi najlepšie urobíš, keď sa opýtaš, ako písali baby vyššie. Ak je konzervatívnejši kňaz, nemuselo by sa mu páčiť moderné prevedenie. Ale zas hádam by neurobil cirkus počas obradu... :-)
a ten krizik treba aj na evanjelicky obrad? ci len na katolicky? ako je to? nie som velmi v tomto zbehla ale obrad bude v evanjelickom kostole. mozno hlupa otazka ale prosim poradte. este nieco taketo treba zaobstarat?
Pozdravujem Vás
Je to vlastne na Vás. Na veľkosti nejak nezáleží. Jedinou podmienkou od kňaza bolo, aby na ňom bola plastika Pana Ježiša. Inak by to bola vraj len "pekná obalka" ktorá je ale bez listu. Čím by podstata vlastne chýbala. Krížik si buď zadovážite a prinesiete na sobáš z obchodu z náboženskými predmetmi alebo od nejakého remeselníka (rezbára), dokonca niektoré kostoly ich majú k dispozícii už priamo na farských úradoch a ak si z nich niektorý vyberiete, bude už pre Vás pripravený v kostole priamo pred oltárom v deň sobáša. Každopádne by to mal byť len Váš osobný krížik, na ktorý budete prisahať len Vy a ktorý Vám bude túto vzácnu vzájomnú prísahu denne pripomínať a chrániť Vás z miesta kam sa ho neskôr rozhodnete umiestniť. Všetko dobre želám.