Cirkevný sobáš. Čo všetko je potrebné povybavovať?

Profilova fotka
Aké je potrebné mať doklady? Aké potvrdenia-povolenia si mám povybavovať? Chceme mať svadbu len v kostole. Obaja sme rovnakého vierovyznania.
Odpovedať
ahoj zuzike. Je to jednoduche. Zajdete za fararom a on spise ziadost o uzavretie manzelstva. Dolozit musite krstne listy. Potom zajdete na matriku v mieste kde budete mat sobas, oni budu chciet spisat zapisnicu o sobasi a tam potrebujete: originaly rodnych listov, obcianske preukazy a ofotene obcianske vasich svedkov... To je vsetkooooo :-D Ja som to len teraz vybavovala, svadbu mam 15. oktobra... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A musíme ísť obaja so snúbencom na matriku? On totiž robí na západe Slovenska a neviem, či si vie vybaviť dovolenku :-( keby mi dal všetky doklady, nestačí ísť len mne??? A ešte som zvedavá, ako vyrieši to, že chce za svedkyňu svoju sestru a ta žije v Nemecku, odkiaľ splaší ten občiansky ]-(
Odpovedať
no, co sa tyka tej jeho sestry, v tom nevidim az taky problem...na matrike pozaduju len zakladne udaje tychto svedkov - takze to im zrejme staci len nadiktovat, nepotrebujes obciansky. Ale neviem ako je to na tej matrike. Ja sa tam chystam aj so snubencom buduci piatok - my obaja totiz byvame v Blave ale svadbu mame pri Trencine... :-) Neviem totiz, ci tam netreba podpisy... Pockame si, mozno sa ozvu babule, ktore to uz maju za sebou... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Janicka, takze staci iba ofoteny občiansky preukaz?
Odpovedať
my sme sice na matrike boli este v aprili..avsak ziadna udaje o svedkoch nexceli..dokonca sme uz aj s knazom spisovali cirkevnu zapisnicu a ten nam povedal,ze udaje o svedkoch mu postacia az v auguste :-)
Odpovedať
My sme boli na matrike obaja s priatelom, a vobec sme nepotrebovali udaje ohladom svedkov, ani ich OP... Pre Ziadost o uzavretie manzelstva nie je zatial potrebne vypisovat udaje o svedkoch. Myslim, ze az potom u knaza je to potrebne.... Inac je to vsetko opisane na tejto stranke v Clankoch... :-)
Odpovedať
Zuza, vsade si!!! A citas mi myslienky... 8-)
Odpovedať
:-D
Odpovedať
Prides vo stvrtok?
Odpovedať
este dam vediet...
Odpovedať
Holky, urcite na matriku musite ist obaja....vyzaduju sa od Vas podpisy, takze, Janicka a Zuzike, musite doviest i partnerov. Ani od nas na matrike nechceli udaje o svedkoch, staci vraj teraz v auguste, par tyzdnov pred nasou svadbou.
Odpovedať
Profilova fotka
Pri spisovani zapisnice na matrike od nas nechceli o svedkoch nic, ale museli sme tam byt obaja, lebo sa tam musia podpisat obaja snubenci. A svedkov si zapisovali az na svadbe - kym sa hostia usadili, oni si opisali udaje o svedkoch z ich obcianskych. Ale to sme mali svadbu na urade, nie v kostole.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zuzike, na matriku musite ist obaja, lebo to tam obaja podpisujete. A co sa tyka obcianskych svedkov, tiez to od nas zatial nikto nechcel, farar povedal, ze hlavne nech maju svedkovia obciansky so sebou na svadbe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzike, my nebudeme mat svadbu v kostole, a jeden s dovodov bolo to ze tam treba chodit na nejake sedenia s knazom, teda aspon take zvyky su tu u nas. a tych sedeni moze byt az sest. no neviem ci to stihnes :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Harper, no tak ja svadbu v kostole chcem mat nakolko som veriaca :-) No a tie sedenia stihnem v pohode, za fararom som uz bola pred dvoma mesiacmi, vie že "viem" tak to bude skratene (teda myslim) cez vikend, čiže zajtra máme prvé sedenie a v nedeľu druhé....ak to tak pôjde tak o dva tyždne už budeme mať po :-D
Odpovedať
Harper, ja sice mam vsetky sviatosti, ale zeby som nejak bola veriaca, to nie ;-) V kostole sa mi to proste viac pacilo, preto sa tam vydavam. A co sa tyka sedeni, mali sme 3 a boli len s fararom a rozpravali sme sa o biblii a podobnych veciach. Dalo sa to prezit (a to moj drahy je zaryty neveriaci pohan :-D ). Este budeme mat jedno sedenie, ale tam si prejdeme len samotny obrad (dame generalku, aby sme vedeli co kde kedy a ako ;-) ). Takze, dalo sa to...
Odpovedať
Profilova fotka
my mame tiez obidvaja vsetky sviatosti, ale do kostola chodime v poslednej dobe len na pohreby, krsty alebo svadby, tak sme to zbytocne netlacili :-D
Odpovedať
my sme tiez nepotrebovali ziadne udaje o svedkoch.a tak ako to napisala lilly musite tam ist obaja lebo tu ziadost musite podpisat az tam pred matrikarkou.
Odpovedať
my sme boli dnes na matrike, chceli rodne listy a obcianske, a dali nam ten doklad na ktory sa uz na obrade len podpiseme, ale treba mat pri sebe obciansky - aj manzekia aj svedkovia, to je setko
Odpovedať
Profilova fotka
Aktak a netrebalo potvrdenie o trvalom mieste bydliska? Môžem ísť na matriku aj tri týždne pred svadbou? nie je to neskoro? skor mi to nevychadza ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme na matrike neboli ani jeden, vybavila to vsetko moja mamina s tym ze sme jej dali potrebne udaje. Ja som len predtym volala na matriku ci musime prist obaja a ta pani matrikarka (pozna nas) ze netreba staci ak to poslem po mamine a ona mi po nej zas posle tu zapisnicu a podpiseme sa na nu obaja az doma :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte chcem sa opýtať, pri sobáši v kostole potrebujem preukaz, aebo to stačí len predtým na matrike??
Odpovedať
ksb, od nas nikto obcianske nepytal. Zda sa mi, ze novomanzelia aj svedkovia by ich mali mat. Ale ked sme sa chceli preukazat, tak povedali, ze nam veria :-D. Ja som mala obciansky v malej bielej tasticke na ruke, ale kludne Ti ho moze postrazit aj mama.
Odpovedať
Profilova fotka
musis mat v den sobašu občanak pri sebe... musis sa v kostole preukazat
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem veľmi pekne za odpoveď, ale moc ste ma nepotešili, lebo mám svadbu 14.04.2007 a platnosť občianskeho mi končí 13.04.2007. a na jeden deň si vybavovať nový nie je nič moc, keďže po sobáši budem potrebovať zas nový, kde budem mať už zmenené meno, nevieme mi poradiť, čo s tým
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ksb, to mas fakt blbe. Skus sa opytat oddavajuceho, ci by si sa namiesto obcianskeho nemohla preukazat trebars pasom alebo rodnym listom. Na jeden den vybavovat obciansky by bola blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
Ved práve, da sa povedať že som s táým vôbec nerátala, že priamo na obrade treba OP, myslela som, že stačí predtým na matrike. No nejako som to nedomyslela, dúfam, že farár bude trošku zhovievavý.
Odpovedať
ksb, Tvoj problem bude skor v tom, ze na Matrike Ti neschvalia Ziadost o uzavretie manzelstva, ak budes mat v case uzavretia manzelstva neplatny OP. Po ukonceni platnosti obcianskeho Ti ho vymenia zdarma a pri zmene mena to stoji 150 Sk. To len tak, aby si vedela.
Odpovedať
Profilova fotka
Bajka26, dakujem za vysvetlenie, takže asi mi nič iné nezostane, ako vybaviť OP na jeden deň. Sakra s tým som vôbec nerátala.
Odpovedať
my osobne sme obciansky ani neukazovali...iba na matrike.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?