Čo namiesto básne pri sobáši na úrade?

Babulky, môj nastavajúci je zásadne proti básničkám na úrade, pripadá mu to hlúpe, keď neznáma tetuška recituje o motýlikoch a slnečných dňoch... Ale mne sa zdá obrad bez toho veľmi krátky. Neviete poradiť, čo by sa dalo namiesto toho zorganizovať?
Odpovedať
Ja som rozmyslala ze by kamaratka pre nas zahrala nejaku peknu skladnu na klaviri (ak by bol k dispozicii) alebo na akordeone.
Odpovedať
Nooo, klavir tam je, to by nebol zly napad, len asi nemam nikoho, kto by to zrealizoval, ale zase, to asi nebude az take tazke zohnat... :-)
Odpovedať
ahojte, ja mam tiez svadbu na urade. V Petrzalke. A to sa recituje daka basnicka na kazdom urade? Ako to vlastne na takom urade prebieha? co som bola na svadbe, tak kamoska to mala v kostole. Takze vobec netusim, ako to prebieha na urade.
Odpovedať
teda, ja som ani nevedela, ze sa recituju nejake basnicky... :-| neviete mi povedat, ako to vlastne na tom urade prebieha?
Odpovedať
Normalne prides k obradnemu stoliku aj so zenichom a svedkami. Pride poslanec a matrikarka. Ta teta basnickarka tam uz stoji a tusim zacne ona - prvou basnickou, potom vas poslanec odda, date si prstienky, prvu pusu, pritom hra hudba. potom teta znovu zarecituje basnicku, vy sa otocite a koniec filmu - vseho vsudy 7 minut, s basnami 10 minut. A tie basne su hrozne, myslim, ze si mozme aj vybrat, ale kazda jedna je desna, svadobcania sa vzdy pri nej tvaria totalne znudene. Ale zase je pravda, ze to dodava taku slavnostnu atmosku tomu a hlavne je to trosku dlhsie... Tak preto by som to chcela vymenit za nieco krajsie...
Odpovedať
Aj sa tam spieva, vsak? je tam taky zensky zbor co spieva pred a po obrade.
Odpovedať
urcite nie, aspon na bratislavskych obradoch urcite nie, ak teda specialne o to nepoziadas. Je tam normalna hudba z CD, ktoru si vyberies.
Odpovedať
Neviem ako je to v Prievidzi, mozno tam su ine obrady, skus si to zistit Lara, mam ti zistit cislo na ten urad, ked si teraz mimo SK?
Odpovedať
Vsade je to asi inak. Takze hudbu si vyberate sami? To aj my mame v plane, dufam ze sa dohodneme. Mne sa napr. paci ked sa aj nieco prednasa ale tu v UK ked sme boli na svadbe, bolo to v kostole, tak mladomanzelia si sami vybrali basen a aj kto im to bude prednasat. Vybrali si mojho draheho! :-D No zvladol to ozaj krasne, ani som nevedela ze ma taky talent. Tak my bud tu skladbu, uvidime ake budu moznosti, ci ten klavir ci akordeon alebo mozno aj basen ale kebyze si vyberieme sami, a asi jednu aj v anglictine by sme potom chceli.
Odpovedať
Dakujem Martinka, cislo mam. Ideme na SVK na buduci tyzden tak sa opytam. My uz mame hudbu vybratu na ktoru chcem vstupovat do saly. Takto v predstihu sme sa pripravili a pritom ani nevieme ako to tam funguje. :-D
Odpovedať
Hudbu si vyberas podla toho v akej sieni si, v Zichyho ti daju taku dvojstranu skladieb a musis si vybrat z nich, v Priamcialnom to nechaju uplne na teba, ale maju aj na vyber. S tetou recitatorkou neviem, ci sa da vybrat, alebo ti pridelia, ale myslim, ze si mozes vybrat, ved je to tvoja svadba. Moj drahy povedal, ze aj mazoretky by boli lepsie ako teta, ktora nezazivne odrecituje za 300 Sk nejaku hlupost :-(
Odpovedať
Lara a aku hudbicku ste si vybrali? Prezrad? My rozmyslame nad nejakym Stingom, ale neviem, neviem...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nam sa velmi pacia 3 skladby z filmu Love Actually (neviem ako to bolo u nas prelozene) od Craiga Armstronga. Jedna z nich sa tak hodi na zaciatok a dalsia je uz taka vyraznejsia to na konci ked uz bude po vsetkom. :-)
Odpovedať
Skladba je celkom prijemne vyberanie, lebo je fakt toho vela na vyber, ale co s tou basnou... Vidim, ze ani kočky tu nemaju napady ako to vyriesit, do kelu, a to som si myslela, ze to pojde jedna radost a ze nebudem vediet co skor vybrat... No co uz, tak bude obrad len kratky, ach jo... ;-)
Odpovedať
Este pockaj, snad este niekto zareaguje. Mna fakt len nejaky hudobny nastroj napada. Alebo nejake zlate deturence keby zarecitovali, to by sa mi tiez pacilo, lepsie teda ako nejaka unudena teta. :-D
Odpovedať
jeeej, super napad, maly krstny syn by mohol nieco pekne zarecitovat. To bude mile a mame viac deticiek, tak mozno sa najdu viacere. Supeeeeer, Lara, ty si hlavicka :-)
Odpovedať
Vies ze teraz o tom vazne uvazujem aj ja. Budeme mat anglicke deticky i nase slovenske, tak mozu sa realizovat. ;-)
Odpovedať
Len musis na matrike povedat, ze nechces reditujuce tety, lebo oni to beru automaticky, ze ked nepovies, tak dojdu a recituju, nikoho sa nepytaju, co sa tebe paci...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Môj drahý má malú neter a dvojičky - synovcov :-), tak som im zložila vlastnú báseň takú, aby odzrkadľovala náš vzťah, aby bola osobná. Báseň som zložila tak, že je tam veľa zdrobnelín a všeljakých citosloviec ako cingi-lingi, aby to znelo dobre z detských ústočiek :-). Bude to príjemné prekvapko aj pre môjho drahého, ešte o tom netuší :-))).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?