Kaplnka sv. Michala v Košiciach - rady

Potrebujem poradiť ohľadom svadby v kaplnke sv.Michala v Ke.
Odpovedať
1
2
@mimuska31 A co konkretne potrebujes? Daj konkretne otazky.
Odpovedať
@fokuska chcem vedieť ako to tam funguje tie organizačné veci ci uz vyzdoba je zabezpečená aj organista ci si to mam sama vybaviť.Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
@mimuska31 My sme chceli kaplnku, ale mali sme vela ludi, takze sme mali v Dome. Obe miesta sa riesia na fare, cize je to rovnake - vyzdobu si nemozes robit sama, lebo je tam vacsinou jedna svadba za druhou, takze sa neda aby mal kazdu svoju vyzdobu. Jedine keby ste mali obrad ako prvi v ten den a vyzdoba uz ostala ostatnym. Organista je zabezpeceny, my sme si priniesli len krizik a obrucky. Mozes mat niekoho, kto bude mat citanie, alebo ak nemas, bude citat ministrant - to sme dostali na vyber. Chod sa kludne informovat na faru - vsetko vysvetlia a mozete sa dohodnut :) Mozete sa dohodnut s knazom, ktoreho chcete - ak bude ochotny, alebo vam "pridelia" oni podla toho kto bude v ten den "sluzit". A tiez su nauky - asi 5 stretnuti, raz za tyzden priblizne hodina.
Odpovedať
Ved ja som sa na fare pytala aj tak mi bolo povedane ze v stredu pred sobasom mi zavola farar ktory nás bude sobasit a on nam poskytne informacie no zdalo sa mi to prilis neskoro keby som 3 dni pred svadbou musela zabezpečiť vyzdobu a organistu preto som chcela vediet ako to chodi a inac mi chodime teraz na nauky a 9stretnuti a 90 min.Vy ste kde chodili ak sa smiem spýtať
Odpovedať
@mimuska31 Ahaa, no nam vsetko povedali ked sme si rezervovali termin. Chodili sme priamo tam na faru v Starom meste. Teraz si nepamatam presne ale asi 2-3 stretnutia boli s knazom a potom asi 2-3 s manzelskym parom. Uz neviem ktorych bolo viac :)
Odpovedať
@fokuska ďakujem za info
Odpovedať
@mimuska31 prosim, rado sa stalo :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, trochu staršia téma ale chcela by som sa opýtať kedy ste si boli rezervovať termín. Koľko mesiacov pred dátumom ak máme vybratý je potrebné ísť na faru?
Odpovedať
@nikkynv Chod cim skor, kedze najma v silnych mesiacoch (maj, jun, september) sa terminy rychlo rozchytaju. My sme boli v auguste/septembri 2016 (uz presne nepamatam) riesit termin na maj 2017 a na nas den sme si mohli vybrat uz len 2 casy a s omsou ani jeden, nestihalo by sa.
Odpovedať
@fokuska Ďakujem, tak už máme termín rezervovaný ale teraz mám dilemu s počtom hostí...Koľko vás vošlo do kaplnky?
Odpovedať
@nikkynv Ako som pisala vyssie, mali sme nakoniec v Dome, nie v kaplnke prave kvoli poctu hosti. Co som bola na obradoch v kaplnke, tak ideal je asi tak 20 ludi. A kazdy mal vzdy viac, cize boli uplne natesno v laviciach, vzadu natlaceni, v ulicke, tak ze nevesta ledva presla pomedzi nich. Nechcela som sa ako nevesta predierat medzi hostami aby som sa vobec dostala pred oltar a nechcela som mat hosti natlacenych ako sardinky a zvysok vonku pred kaplnkou. Nas bolo na hostine takmer 100, na obrade asi 150-180, cize v Dome to bolo idealne ;)
Odpovedať
Ahoj,mali sme tam svadbu v septembri 2019. Spolu s nami nás bolo dokopy presne 50 a zmestili sme sa ;) je pravda,že pre mňa z nepochopiteľných dôvodov veľa ľudí stalo aj vonku a vzadu pri stene a vpredu zostali voľné stoličky :D Určite však počítaj s tým,že ti prídu aj zablahoželať ľudia,čo neprídu na hostinu,tak k počtu hostí by som priratala aj približný očakávaný počet gratulantov ;) Ja som veľmi chcela mať svadbu v kaplnke,mali sme málo hostí,tak som nechcela,aby sme sa "stratili" vo väčšom kostole,dodatocne to ani neľutujem, lebo ta kaplnka je nádherná,ale dávam do pozornosti ešte dve veci: 1. toto platí pre všetky kostoly v KE na Hlavnej,ale priprav sa,že to môže byť s tými svadbami tak trochu ako na bežiacom páse,a budete sa tam striedať v štýle "ja ani netuším,či sú to naši hostia,alebo ešte ľudia po svadbe pred nami :D ",ale s tým asi pocitas a po 2. a to je taká nevýhoda tej kaplnky,že si neuzijes ten "príchod nevesty" lebo je malá a tá cestička k oltáru je krátka..ja som mala 3 metrový katedralovy závoj a ja som už bola pri oltári a závoj ešte vonku :D da sa to kompenzovať tak,že pôjdete do vnútra nie od dverí,ale už z toho dvora,my sme tak chceli,ale celé to padlo,lebo by som počas toho pochodu doslova musela obchádzať potulujucih sa hostí po svadbe pred nami :/
Odpovedať
Článok sa načítava...
Viem,že je to nepodstatné,ale opravujem sa,svadbu sme mali v roku 2018,no letí ten čas neskutočne :D
Odpovedať
@katarinak1989 Ahoj :-) tak dakujem za info ...to ze to ide so svadbami ako na beziacom pase s tym pocitam len my budeme mat urcite viac ako 50 hosti ked ratam aj s takymi co pridu len gratulovat :-( no fakt neviem co robit mame uz rezervovanu tu kaplnku ald miesto sa este da zmenit aj ked velmi by som chcela mat obrad tam kedze som presne nechcela aby sa taky pocet hosti stratil v Dome sv. Alzbety....no parada tiez chcem dlhy zavoj cize asi mi ostane vonku :-D :-D
Odpovedať
@nikkynv Ja si myslim, ze sa ti hostia v Dome nestratia ak si vsetci posadaju dopredu pekne zaradom, teda nie tak, ze budu roztruseni po celom Dome. Tym padom aj fotky budes mat pekne, lebo budes mat ludi pokope, nebude to vyzerat prazdno, aj ludia budu realne blizsie k vam, nebudu obrad sledovat niekde z dialky zo zadnych radov. Mne by to stalo za to, aby ste neboli v kaplnke ako sardinky a nesplynuli s davom. Tiez dlhy zavoj ti nadherne vynikne cestou ulickou :) Ja som velmi chcela kaplnku, ale mali sme v Dome a nelutujem. Kaplnku "si nechavam" do buducna na krstiny v uzkom kruhu rodiny ;)
Odpovedať
No baby tak som pisala na faru ze teda chcem zmenit miesto z Kaplnky sv. Michala na Dom sv. Alzbety a ako som prefpokladala vsetky dobre casy su obsadene :-( ostal iba 13:15 a 17:00 tak teraz fakt neviem....aky by ste vybrali?
Odpovedať
@nikkynv Dala by som o 17tej, predpokladam ze nie je cas aby ste mali s omsou, cize obrad bude cca 30 minut, gratulacie do 18tej - 18:15, neviem kde mate salu, ze kolko vam bud etrvat presun, ale myslim ze veceru viete zacat o 19tej a to je este ok podla mna. O 13:15 sa mi zda velmi skoro, to by ste uz o 15tej mohli jest a to je skoro, to by si potom potrebovala este raz veceru a potom nejake svedske stoly. Aj hostia by sa uz vecer mohli zacat "nudit" a asi by ti nevydrzali do polnoci. (U nas je tak zvyk ze sa ostava aspon do polnoci, do redoveho a po nom starsi a ti co uz nevladzu odchadzaju, ale skor sa odist nepatri)
Odpovedať
@fokuska Tiež ma to ťahá skôr k 17tej len sa mi to zdá troška neskoro no :-( sálu máme hneď blízko to prejdeme pešo....normálne rozmýšľam či to nenechám v tej Kaplnke :-D no nejak to už vymyslím snáď
Odpovedať
@nikkynv známa mala v septembri svadbu v Dóme o 17.15 hod. bez omše. Sálu mali v Myslave, takže presun im zabral nejaký čas. Ak máte sálu blízko, nechala by som to úplne v pohode na 17.00. 13:15 je veľmi skoro, ak chcete mať aj odobierku a fotenie pred obradom, budete musieť skoro vstávať. Plus treba rátať čas na kaderníčku, líčenie, obliekanie. Do 17.00 stihnete všetko v úplnej pohode.
Odpovedať
@didaa13 A nezdalo sa to vám ako hosťom neskoro? ja som rátala, že keby bol obrad o 17tej tak cca o 18:00 by sme mohli byť už v sále plus uvítanie atď no možno 18:30 alebo 19:00 by bola večera ...no fotenie budeme mať v iný deň ale uvidíme keď bude veľa času tak možno aj pred obradom :D
Odpovedať
@nikkynv Ja som bola iba na obrade, ale keď sme sa po svadbe rozprávali, hovorila, že im to takto vyhovovalo a hosťom to neprekážalo. Ich svadba bola v ten deň v Dóme posledná, čo bola výhoda v tom, že mohli vyjsť hlavným vchodom a tam sme gratulovali. Inak sa vychádza bočným vchodom, lebo hlavným vchodom už vchádzajú hostia ďalšej svadby. Hostia sa naobedujú doma a myslím, že cca do siedmej vydržia, kým bude večera. Budú vopred vedieť o čase sobáša, tak sa podľa toho zariadia. Ale je to na vás, čo vám viac vyhovuje - či obrad o 17.00 v Dóme alebo skôr v kaplnke. O koľkej ste mali mať sobáš v kaplnke?
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinak1989 prosim ta a ked ste vychadzali, tak to ako prebiehalo? Uz bola na cakacke dalsia svadba? Gratulacie boli pred kaplnkou, ci ste sa museli presunut? Kolko vam trval obrad? Dakujem :)
Odpovedať
@didaa13 Ja si myslím, že hostia sa prispôsobia no určite budú aj takí čo im to nebude až tak vyhovovať :-D v Kaplnke sme mali mať sobáš o 15:00 hod. Áno ja som bola tiež na svadbe v Dóme a presne sme vychádzali bočným vchodom toto by mi zas až tak nevadilo ale ako vravíš o 17:00 bude asi posledný obrad... no dilema fakt a dnes sa potrebujem rozhodnúť lebo sa bojím, že nakoniec už budú oba termíny zarezervované :-D
Odpovedať
@nikkynv Uplne v pohode by som dala o 17tej ;) Mne sa inak velmi paci (a tym ze budete posledna svadba v ten den, tak sa to aj bude dat urobit) ked sa pred kostolom serviruju nejake jednohubky a podobne. My sme mali hostinu v Hiltone a mali sme od nich aj naceny (a nevychadzalo to vobec vela ako som ocakavala) catering pred Dom - doniesli by zopar stand by stolikov a servirovali by jednohubky, kolace, pagaciky a napoje. Cize by hostia mali aj nieco male na zahryznutie pred obradom. My sme to nakoniec neurobili, kedze sme vychadzalo bocnym vychodom a za nami bola dalsia svadba, tak by sa nam tam hostia pred obradom velmi miesali so sobasom pred a po nas. Ale mali sme nachystany taky provizorny stolik a skatule s kolacmi a aj pripitok a vodu - mali sme pred domom auto a po obrade sme mali dohodnutych ludi, ktori rychlo veci z auta vybrali a po gratulacii si kazdy vzal kolac a dal pripitok - robili sme to najma kvoli gratulnatom, ktori nesli na hostinu a prisli len na obrad. Kazdemu sa to pacilo :) Takze vies si dat urobit jednohubky, alebo oblozene chlebiky a mozu ich napr. druzicky ponukat hostom este pred kostolom aj spolu s kolacmi - ak sa bojis, ze vecera bude neskoro a od obeda budu hladni.
Odpovedať
@ccathrine Ahoj :) Mali sme šťastie, po nás už svadba nebola, čiže sme mali gratulácie vo dverách, pred kaplnkou. Pred nami však svadba bola, aj v Dóme, a bol tam taký zmätok.. teda mne sa zdá.. lebo tam bolo veľa ľudí, a určite nie len naši hostia :D Ja som mala takú "prázdnu" hlavu a bola som v takom strese, aby som sa nepotkla o šaty a pod., že som až tak veľa vecí okolo nás PRED obradom až tak nevnímala :D
Odpovedať
@nikkynv Určite by som dala čas o 17:00 hod. Asi som prehliadla v príspevkoch, ale kedy by mala byť svadba? Myslím mesiac.. lebo keď to nie je nejaký november (kedy je už o piatej "večer" vlastne :D ), tak by som išla do neskoršieho času určite. Má to viac výhod, jednou je najmä to, že po Vás už žiadna svadba nebude, a budete mať kľud. My sme mali svadbu o 15:00 hod. v kaplnke, z nej sme sa presúvali na hostinu do Hiltonu, (ináč ahoj fokuska po dlhšom čase, spomínam si, že som o tom s tebou vypisovala, ďakujem za recenzie za hotel, boli sme veeeľmi spokojní :) ) čiže žiadny dlhý transport, bol september, večer ďaleko, a mala som pocit, že to je hrozne skoro.. teraz by som už dala určite neskorší čas.
Odpovedať
@katarinak1989 svadba bude v apríli teda 24.04 :-) a hostinu budeme mať tiež blízko cca 5 minút pešo :-) no ja sa zas bojím, že o tej 17tej to bude neskoro neviem ako ste to mali s večerou vy ale ja som chcela najprv prípitok, predjedlo, novomanželský tanec a až potom večeru teda polievku a hl. jedlo ...nemáš prosím ťa aj nejaké foto z obradu v kaplnke? :-)
Odpovedať
@katarinak1989 jeej ahoj, som rada ze ste boli spokojni :) :) my sme boli uz 2x v Hiltone na svadbe kamosom, lebo tiez sa im na nasej pacilo, tak aj svoju chceli tam :)
Odpovedať
@fokuska Naša svadba bola posledná, na ktorej sme boli, odvtedy sa nikto nevydáva, nežení sa.. a ja tajne dúfam, že si niekto raz vyberie ten Hilton, lebo ja som nestihla skoro nič ochutnať z tých jedál na našej svadbe a veľmi by som to chcela nahradiť :D boli sme dvakrát u nich brunch, aj predtým na svadobný, ale to nie je to isté.. :D
Odpovedať
@nikkynv poslala som ti pár fotiek súkromnou poštou ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?