Koľko piesní na svadobný obrad?

Ahojte baby, prave riesim, kolko piesni mu bude treba vybrat na svadobny obrad v kostole. Budeme mat zivu hudbu-husle. Rozmyslam takto: 1. skladba na prichod hosti, 2. skladba na prichod nevesty 3. skladba na podpisovanie papierov?? alebo by sa hralo uz len pocas nasho odhcodu s kostola? Dakujem :-)
Odpovedať
Este cez obetovanie, prijimanie,...
Odpovedať
@maaaaria ja budem mat len obrad bez omse, tak aj tak byva obetovanie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, moze byt to, co spominas: 1. skladba na prichod hosti - nie je uplne zvykom, ale moze sa, 2. skladba na tvoj prichod (1+2 moze splynut do jednej ak by ste isli v sprievode bez nejakej vacsej pauzy alebo teda zvlast, ak by si chcela 2 odlisne skladby), 3. prijimanie ak mate, 4 . podpisovanie papierov a 5. odchod nevesty (4+5moze splynut do jednej, ak nechces klasiku svadobny pochod). Ale samotne podpisovanie trva 1-2minutky, takze vacsinou byva, ze sa podpisu papiere a knaz si pocka kym 4. skladba (piesen) skonci a vykrocia az na 5 - svadobny pochod. Pocas celeho obradu su este liturgicke "drobnosti" - zalm, aleluja, otcenas, prip. nejake odpovede - ale to ma pod palcom organista a on vie, co ma hrat :-)
Odpovedať
@wikina123 dakujem pekne za rady. My organistu mat nechceme, len huslistu/tov, obrad bude bez omse, takze ani to prijimanie pravdepodobne nebude ako som sa docitala. Takze to asi vidim na 3 skladby: prichod hosti, prichod nevesty a odchod.. ;-) dakujem este raz.
Odpovedať
@jeenaa my budeme mať tiež bez obradu a v pláne máme tri, pri príchode nevesty, pri podpisovaní a na konci pri odchode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jeenaa prijimanie sa odporuca, ak by mali ist nan co i len 2 ludkovia z celeho davu - je to sviatost lasky a tak kedy inokedy nez pri sv. manzelstva? Vynechava sa len ojedinele, len ak by fakt nemal kto ist - a kedze mate svadbu v kostole, tak min. 1 z vas moze ist :-). Mozno by som upozornila na to, ze nemenite len miesto, ale aj podstatu sobasu. Ak si neprajete organistu je to samozrejme vasa volba - ale potom by bolo vhodne, aby hustista /-ti zastresil vsetko, co ma organista na starosti. Tie liturgicke v zasade nemusia byt spievane - v podstate sa daju aj citat a dolezite je aby tie liturgicke odpovede aj niekto odpovedal - niekedy vyznieva trosku komicky, ked vsetko hovori iba knaz. Takze min. to nezabudnite pripomenut knazovi, ze organistu nie, aby sa podla toho vedeli zariadit. Drzim palce + :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?