Krátky svadobný obrad. Koľko piesní zahrať?

Profilova fotka
Ahojte baby! Budeme mat kratku formu obradu v kostole. Sami sme si mohli zvolit citanie a evanjelium. Budeme mat aj tzv. "obrad zapalenia sviecky", ktory sa nam zapacil z jednej knihy (sice nas farar o nicom takom este nepocul..zial). Potrebujem vsak radu ohľadom pesniciek. Samozrejme bude "svadobny pochod" aj "Ave Maria" ... myslite ze to na skrateny obrad staci alebo mam si este nejaku piesen vybrat ?! Aky je vas nazor alebo ako budete mat obrad vy ? Diky za odpovede :)
Odpovedať
1
2
To sa aj ja pripajam k otazke - ake pesnicky... Lebo ja som rozmyslala, ze by sme mohli ist tak, ze drahy s mamou a svedkovia by isli na nejaku skladbu (ale neviem aku!) a na svadobny pochod by som sla az ja s otcom... Co na to hovorite? Robite to niektora tak?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame v rodiny 2 dvojice dvojiciek. Jedna dvojica su chalani a druha baby :) Takze do kostola budeme vchadzat tak, ze pojdu asi najprv dvojicky - chalani, potom snubenec so svojou mamou, potom dvojicky dievcata a nakoniec ja s otcom. Ostatni hostia aj svedkovia budu uz v kostole. ...tak asi tak to bude :)
Odpovedať
Profilova fotka
my to budeme mat asi tak ze vsetci budu uz sediet v kostole aj drahy tam uz bude ..bude ho viest mamina ..a ja pojdem nakoniec s ockom.... :-) co sa tyka hudby tak to nechavam na kostol.... myslim ze to bude najoriginalnejsie... :-D
Odpovedať
Ahoj.U nas to bude tak,ze jedneho priatela sme urcili za "organizatora",obrad mame o 14h,aj ked ja s priatelom uz budeme v kastieli (tam bude obrad aj hostina) skor kvoli foteniu,ale nikto nas neuvidi.Hostia sa po prichode stretnu v hale,kde bude mensie obcerstvenie.Organizator ich kratko pred 14h vyzve,aby presli na poschodie do sobasnej siene.A presne o 14h sa spusti skladba z filmu Vtedy na zapade..(klasicky pochod sme nakoniec vylucili).S priatelom prideme spolu.Po obrade,kym nas fara vyvedie von-do haly,sa pocas gratulacii spusti asi ta ista skladba..
Odpovedať
..aj som sa farara pytala,ci moze ist hudba pocas obradu a kedy presne..,tak povedal,ze pri bozku a pri podpisovani moze hrat potichucky,ale sme sa zhodli,ze to vynechame.
Odpovedať
Mne sa strasne paci jeden detsky zbor od salezianov na Trnavke a tajne dufam, ze ich presvedcim, aby mi prisli spievat. Mam asi dve pesnicky, ktore by som od nich chcela, ale v podstate, ak mi budu spievat oni, tak mi to je jedno, lebo su uuuuzasny. Ale neviem ci mi zahraju aj svadbobny pochod, alebo budem musiet este zhanat organistu :) Ale myslim si, ze sa dohodnem s nimi, co kedy sa hodi, predsa len budu mat viac skusenosti.. aspon so spievanim :) Co sa tyka nastupu, prvy pojde moj drahy s maminkou, potom moja maminka s jeho ockom, potom asi svedkovia a mozno druzicky a tesne predomnou s tatinkom pojdu moje dve neterky a dvaja synovci (ak ich ukecem, v dobe svadby budu mat 5 rokov 4,5; 3,5 a 3roky).
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj plati sa nieco v kostole? ak ano tak komu a kedy??
Odpovedať
Zevraj sa plati 300 Sk po obrade... (aspon v Modrom), ze 100 fararovi, 100 organistovi a 100 neviem na co... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
klaudia v BJ sa plati spolu 500SK a v tom su zahrnute naklady na kostol (elektrina a tak), poplatok knazovi aj organistovi. Plati sa to normalne v kancelarii na fare, takze mi to pripada take normalnejsie ako strkat niekomu do vrecka stovku za to ze ti prisiel zahrat :-) Inac marycs,alebo aj ine baby ak viete, co je to ten obrad zapalenia sviecok?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my sme nad tým tiež rozmýšľaly a dohodli sme sa na tomto postupe: počas svadobneho pochodu vojde najprv prvý družba a za ním v sprievode svojej mami ženích. Potom prvá družička a za ňou v sprievode svojho otca nevesta. samozrejme, že svadobčania už budú sedieť na svojích miestach. Dúfam, že to víde...Čo vy na to?
Odpovedať
Vera, a nebude to divné ten družba sám? Družičku aj nevestu by som si vedela predstaviť samu, ale družba...radšej nech ide aj s ním nejaká družička a potom trebárs môže ísť jedna družička sama a potom ty s ockom ;-) ja len, že si neviem prestaviť chlapa samého v tej uličke :-D
Odpovedať
Profilova fotka
majkas - ten obrad zapalenia sviecok, nam navrhol jeden fararko z Bardejova prave :) Iked teraz posobi v Nemecku. No ale je o tom aj v knizke Manzelstvo. Autorom je Anselm Grün. Ide o to, ze manzelia si zapalia jednu spolocnu sviecku (v niektorych obchodoch su normalne dostat take pekne sviecky zvlast na sobas. My sme si ju objednali v TT, v predajni sv. Vojtecha). Tato spolocna sviecka ma znamenat vlastne aj zaciatok spolocneho zivota. Ale myslim, ze hlavny vyznam je v tom, ze manzelia si tuto sviecku zoberu domov ako spomienku na ich svadobny den. A ak sa niekedy v buducnosti pohadaju a ani jeden nebude vediet najst tie spravne slova na ospravedlnenie sa, tak len zapali tu sviecku, a ma to byt symbolom zmierenia. Asi tak v kratkosti. Ked farar pozehnava sviecku, tak hovori take pozehnanie.. no taky text (mozem poslat mailom). Je inak v tej spominanej knizke. Dalej to moze byt aj tak, ze manzelia maju dve male sviecky a s nimi zapalia tu jednu velku (ich spolocnu) a sfuknu tie male. Znamena to, ze uz nie su JA a TY ale MY :) Podla mna je to celkom pekne :) a tesim sa na to! No dufam, ze som pomohla :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Marycs je to nádherné...je to vlastne trošku podobné Ceremónii ruží, len o to vážnejšie, že to robí kňaz =-) mohla by som ťa poprosiť o ten text? Email: susan.j@centrum.sk Ďakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
marycs, fakt je to super, najme to ze maju dve male, a spolu si zapalia jednu velku. PLs, posli aj mne ten text na majkasabolova@pobox.sk A este, kedy sa ten obrad zapalenia sviecok odohrava, ked sa sklada manzelsky slub? Prip. ak mas cas, napis mi nieco viac (podrobnejsie) do IP. Budem ti vdacna.
Odpovedať
Profilova fotka
hej este kde sa da kupit ta kniha?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte! Poslem vam ten text samozrejme. Ten obrad zapalenia sviecky sa robi po vymene prstienkov (podrobnejsie sa treba dohodnut s fararom). Je pravda, ze sa to podoba ceremonii ruzi ale myslim, ze toto je krajsie :) My sme tu knizku dostali v Nemecku od slov. farara ale videla som ju aj v Trnave v predajni sv. Vojtecha. (Anselm Grün - Sviatosti: Manželstvo)- tak sa presne vola. Stoji myslim okolo 140 Sk. A sviecku sme si tiez dali urobit v tej predajni, cca za 500 Sk. (Podla mna tuto knizku najdete aj v inych predajniach so "svatskou" literaturou... teda myslim)
Odpovedať
Ahoj marycs, mozes úprosim aj mne poslat ten text na csikike@atlas.sk. Dakujem, znie to velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
marycs, aj ja prosíííííííííím o poslanie toho textu. :-N lucy-zv@azet.sk Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
marycs, prišiel mi len mail ale nebola tam žiadna príloha s textom :-(
Odpovedať
Profilova fotka
teraz mi to už priško o.k. Si zlatá, dakujem ti veľmi pekne ;-)
Odpovedať
To je perfektne. Takze nemecki knazi by to mohli poznat? Konecne mi potvrdil ucast jeden :-) Tak sa ho spytam hned na prvom stretnuti. A ak to nahodou nebude chciet, tak by sme to mohli spachat na hostine po odcepceni, az na to, ze by tam chybalo to pozehnanie. Ale my budeme mat celu svadbu pozehnanu dva-krat, lebo bude v nedelu, takze sa to tam vynahradi vera113: sam druzba,.. mas takeho, ktoreho na to ukecas?
Odpovedať
Profilova fotka
Milá marycs, môžem poprosiť ten text aj ja, na mail: knazeova.prieboj@petitpress.sk. ďakujem.
Odpovedať
Ahojte, mila marycs, velmi sa mi paci ten napad, mozes prosim ta, poslat aj mne ten text???? tu je moj mail: petra100@atlas.sk
Odpovedať
Ahoj marycs, velmi pekny napad so svieckou, aj ja ta poprosim o text, mna ale vaic asi zaujali tie dvojcata :-D , velmi originalne!
Odpovedať
Profilova fotka
zab-ka: poslem ti ten text :) A s tymi dvojcatami je to tak...mame ich v rodine dost, tak preco to nevyuzit :)) sice chalani aj tie baby su take ostychavejsie a dopocula som sa ze maju z toho tremu, ale ich to prejde:) A co mame potom hovorit my o treme, ked my si cely obrad hovorime sami a naspamat! :)) ...ale dufam, ze sa to podari.
Odpovedať
A ked sme pri tych dvojcatach, nebojis sa, ze aj vy budete mat? Alebo sa naopak tesis?
Odpovedať
Marycs, posles to aj mne pls? Je to uplne super :-D durbanbabe@gmail.com
Odpovedať
a preco ten text proste neskopirujes sem?
Odpovedať
Ahoj marycs, posles prosím Ťa ten text aj mne. Veľmi sa mi zapáčil obrad zapálenia sviečky. Ďakujem. Maťa kukova@chello.sk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
zab_ka - trocha sa obavam tych dvojciat, ze mame na to aj my "nabeh"...no ale hadam budem rodit po jednom :)) xixi Ak sa podari skopirujem sem ten text...ale az zajtra.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?