Licencia k sobášu - problémy s farárom

Dobry večer chcem sa opýtať nemal tu niekto zlu skúsenosť že farar v mojej farnosti mi nechce dat licenciu k sobasu keďže chcem mat svadbu v inej farnosti potrebujem tu licenciu.Neviem co mam teraz robit bez toho ma nezosobasia.Za každú radu Vám budem veľmi vďačná.
Odpovedať
co vam povedal preco ti ju nechce dat?
Odpovedať
Profilova fotka
@mimuska31 mal som nevestu, ktorá mala ten istý problém. Zašla na biskupský úrad do ktorého spadá príslušná farnosť. Priamo odtiaľ jej to vybavili jedným telefonátom a dôležitý pán farár jej to urazene vydal. Pri niektorých kňazoch platí pravidlo "ak sa to nedá po dobrom musí nastúpiť vyššia moc" :-) Držím palce.
Odpovedať
ani nas farar to nechce davat tak som tam ani nesla skusat a poslala rovno vtedy este snubenca k nim na faru a bez problemov :-)
Odpovedať
My bez problemov, pritom v "nasej" farnosti nas ani nepoznal farar. Proste nam to bez diskusie dal a hotovo
Odpovedať
@kofolka45 isla som si ju pytat do farnosti v ktorej mam trvale bydlisko aj krst 1.sväté aj birmovku aj do kostola som vzdy poctivo chodila no poslal ma preč zevraj tam uz nieje moje cirkevne bydlisko nakolko sa tam nezdrziavam.Ako dobre byvam u priatela no tam proste nemam trvaly ani prechodny pobyt ani farara tam nepoznam.A zda sa mi to nefer
Odpovedať
@mimuska31 ty aj tak potrebujes vypis z "fararskej matriky" musis zaniest do druhej farnosti krstny list stary max 3 mesiace pred sobasom, zvysok neviem ci je tiez treba. Knaz vie o tom ze byvate so snubencom? Mozno to mu vadi. Ale inak neviem ani presne o akej licencii hovoris..
Odpovedať
@kofolka45 to viem ze mi treba krstny list atd..uz som tak urobila to mi dal farar uz len tu licenciu =povolenie na sobas v inej farnosti mi nechce dat.Uz ibacte ten jediny papier potrebujem A k tomu ze byvam so snubencom sa nevyjadril ze koli tomu ved poznam pary co uz maju deti a maju sobas v kostole.
Odpovedať
@mimuska31 a snubenec nie je krsteny?
Odpovedať
Hm, tak to je ozaj divne, ze ti to farar nechce dat. Asi mu vadi, ze ta nemoze zosobasit a ze chces mat sobas v inom meste ako rodnom. No aj napriek tomu by ti nemal robit taketo problemy!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, my máme podobný problém. Svadbu chceme v inej farnosti ako je naša a náš farár je s tým úplne ok, licenciu by nám aj dal ale farár v tej farnosti kde chceme svadbu nás tam veľmi nechce. Robí problémy, počula som z viacerých zdrojov, že je takýto. Príčinu neviem ale v piatok za ním ideme, porozprávať sa, no už v telefóne vymýšľal prečo chceme u nich atd. Ak nás odmietne mám to potom riešiť tiež cez ten biskupský úrad? čo by ste mi poradili?
Odpovedať
S niektorými je to predsa len ťažko. Neviem načo je vôbec dobré, robiť niekomu také problémy, keďže tú licenciu povinný v takomto prípade aj tak vidať. Jój niektorí sa potrebujú asi len múdrymi robiť
Odpovedať
Profilova fotka
@ria135 neviem či ti veľmi pomôže ísť na biskupský úrad, pretože platí nepísané pravidlo, že prednosť na sobáš majú vždy tí, ktorí do danej farnosti patria. Ak náhodou príde niekto z farnosti, že chce sobáš 26.10.2019 ako máš uvedené ty, potom on uprednostní práve ten pár, nakoľko tam ani jeden nepatríte oficiálne. A teda biskupský úrad by dal asi za pravdu danému kňazovi. Držím palce :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?