Obrad mimo úradnej siene

Ahojte, potrebovala by som radu, pretože nikde som sa nedočítala, že by sa s tým niekto stretol. So snúbencom máme naplánovanú svadbu v Orlovom v kaštieli a chceli by sme mať obrad vonku. Keďže nie sme z okresu PB, svadba bude v piatok a ešte aj v čase (o 14tej), kedy neoddávajú podľa ich určených hodín spájajú sa s tým rôzne poplatky. To sme vedeli, nedávno mi však volala pani z úradu v PB kde som sa stretla teda s veľkou neochotou, dokonca mi pani povedala, že to sme si vybrali ,,pekný dátum" 9.9.2022, že vtedy by mali mať slávnosti mesta. A zaklincovala to tým, že ak to chceme mať o 14tej bude musieť niekto po oddávajúceho prísť a doviezť ho na obrad a po obrade ho aj zaviesť naspäť. Stretli ste sa niektorá s týmto? Pretože pokiaľ viem tak ten poplatok za sobáš mimo úradu a ešte v "netypický" čas zaplatíme a dodatočne ísť aj po oddávajúceho a dopraviťho tam? To sa naozaj takto bežné robí? Nemám to s čím porovnať všetci mali cirkevné sobáše v rodine. Ďakujem za rady🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@martina_chrenova Určite je to blbosť podľa mňa lebo ten poplatok je práve kvôli tomu výjazdu že to budete mať mimo úradu takže s tímto by som ich pekne krásne niekam poslala.
Odpovedať
@michala16 Ani mne sa to nezdá, prvýkrát keď som s ňou telefonovala mi nič také nespomínala to bolo ešte min.r. lebo som chcela info, čo a ako. A teraz mesiac dozadu mi volala s týmto a ako som písala prišlo mi to ako keby nás chcela odhovoriť od toho dňa kvôli tým mestským slávnostiam ešte uviedla, že nevie či tam bude mat kto prísť ako oddávajúci.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina_chrenova Tak to je vrchol veď ste to vybavovali už skôr nie? Tak jej úlohou je niekoho zabezpečiť. Veď ste už platili ten poplatok nie? Lebo od nás ho na matrike hneď pýtali 220 € sme dali. Keby od nás chceli aby sme im ešte aj taxík robili tak to by ma riadne napálilo alebo keby mi teraz napíšu že nevedia či nás bude mať kto oddať. Podľa mňa sa nedaj normálne tam choďte osobne a si to s nimi nejak vyriešte lebo osobne je to najlepšie. Držím palce.
Odpovedať
@michala16 ďakujem Vám za radu. No svadbu mame mať tento rok v septembri. Ale ja som 1x s nou volala uz minuly rok nejako koncom leta-na jeseň, a poplatok sme este neplatili, pretože povedala, že (vtedy) je to vyše roka pred svadbou moc zavčasu, že nám termín rezervujú, a zapíšu si nás a mame sa pripomenúť tak 3 mesiace pred sobášom. Už vtedy spomínala tir dni mesta a neviem čo a že sme ai nevybrali dobrý dátum.... No a ako som písala predtým teraz mesiac dozadu volala a že či stále na tom dátume trváme - kaštieľ máme už vyše roka zaplatený takže kvôli úradníčke si nenecháme zobrať zálohu aby sme to menili .... A potom pridala aj to o tom odvoze dovoze a to ma už úplne znechutiki. Nechcela by som, aby nás oddával niekto kto nám dá pocítiť, že ue tam nasilu a že sme ho vytrhli z dní mesta😄
Odpovedať
Profilova fotka
Nedaj sa odradiť nejakou tetkou ...máš presne ten istý dátum svadby čo aj my 😍😍 a je to krásny dátum
Odpovedať
@lenka_lenka97 Ďakujem 😍 áno je máme vtedy výročie a ja mam ten deň aj meniny🙂 Aj keď rozmýšľam, či si radšej obrad nedáme po týchto skúsenostiach v kaplnke kaštieľa aj keď sme chceli civilný, pretože priateľ je katolík a ja evanjelička.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina_chrenova no tak to je riadna náhoda...v tento dátum máme aj my výročie 😁 10 rokov spolu
Odpovedať
tak pani tetu treba poslat niekam vies kde, taketo zenske vedia riadne zneprijemnit den, ale to si nenechaj pokazit, je to v poriadku, ale este by som sa poriadne pozrela za tie poplatky, co si akoze pytaju.
Odpovedať
@lenka_lenka97 my 7😀 nech sa Vám darí🥰
Odpovedať
Profilova fotka
@marianka_pis Nooo tak to je jasne. Ako stretla som sa uz aj osobne s takymi poplatkami za take veci, ze sa mi az rozum zastavil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?