Svadba v kostole bez omše

Ahoj, prosím Vás. Svadbu máme v kostole. Avšak chcela by som krátky obrad, bez omše...na začiatok chcem klasický svadobný pochod...je nutné zajednávať počas obradu ešte niekoho, aby spieval, alebo podobne? Alebo keď je obrad bez omše to netreba? neviem pýtam sa, nakoľko nechodím do kostola. ĎAKUJEM
Odpovedať
Ahoj. My máme tiež iba obrad bez omše a budeme mať zbor. Bude to podľa mňa krajšie. Urobte si to ako chcete vy. Zbor mať nemusíte. Stačí organista, ktorý zahrá pochod.
Odpovedať
@domcicipatcici my sme mali v kostole obrad bez omše... Organista býva spravidla vždy na obrade, aj spieva, aspoň nám.... Ja som aj bola za ním pár dní pred svadbou, povedať mu čo a ako, čo chceme pri príchode a odchode... Napr. u nás v meste v najznámejšom kostole bežia vo vychytených mesiacoch svadby ako na bežiacom páse, "nejakou" omšou sa nezapodieva nik :-D Ale ja myslím, že keď sa popýtaš na príslušnej fare, povedia Ti určite viac ;-)
Odpovedať
@sussana29 ja vôbec neviem ako to chodí v kostoloch, tak preto sa pýtam, či tam treba ešte niekoho na spievanie alebo nie...ten zbor ti vlastne kedy bude spievať? koľko to asi trvá bez omše?
Odpovedať
@domcicipatcici akurát pozerám dvd našej svadby.... hrá sa pochod k oltáru, potom počas obradu sa sem tam čosi zahrá a zaspieva, potom počas svätého prijímania, ak teda je, potom počas podpisovania a odchodu... A trvá to asi 20 minút...
Odpovedať
@anjelik2509 ďakujem pekne :) Takže v podstate by sa zišlo zohnať niekoho kto by zaspieval, nejaký zbor alebo podobne :)
Odpovedať
@domcicipatcici ešte nemáme presne dohodnuté, čo a kedy ale asi tak ako písala @anjelik2509 :-)
Odpovedať
@domcicipatcici tak ako chceš ty... ;-) môže a nemusí byť :-) my sme zbor nemali, len ten pán organista, ten aj spieval... ale so zborom je to tiež pekné ;-) inak, odporúčam ísť kuk na svadby vo vami vybranom kostole, ja som tak bola na niekoľkých =-) :-D ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?