Svadobný obrad v kostole. V akom poradí sa prichádza?

baby, ja mam odvzdy predstavu,ze do kostola mo dovedie moj tatko a ze moj zenich bdue cakat pred oltarom na mna, ale mam pocit,ze u nas sa to vkostole robi tak, zeich oboch dovedie dnu knaz...ake su mozne sposoby? A kde idu svedkovia a druzicky, v akom poradi? A co rodicia? mate v tom niekto prehlad,prosim???
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Mas pravdu, u nas vedie mladych do kostola knaz, ale napriklad moja kamoska sa s knazom dohodla, ze to bude inak a viedol ju tam otec. A druha kamoska to dokonca vymyslela tak, ze domov pre nu prisiel iba buduci svokor (bez zenicha-ten uz cakal v kostole), do kostola ju viedol otec a zenich ju vlatne vtedy po prvykrat videl ako nevestu. Myslim, ze to musi byt celkom prijemny pocit prenho. Takze je to len na Tebe, ako si to vymyslis. No a este som zabudla, ze vsetci ostatni hostia uz tiez cakaju v kostole na prichod nevesty.
Odpovedať
aha,no akak by som bola hviezda, to sa mi paci ;-) Iba neviem,kedy by sme sa teda fotili,ked by ma prvykrat videl v kostole az...
Odpovedať
Profilova fotka
No az potom :-D Mne osobne sa to nepaci, ze sa mladi fotia pred svadbou (aj ked sa to robi coraz castejsie...). Najma mi na tom vadi to, ze uz maju na rukach obrucky a pritom este nie su manzelia. Je to divne. :-|
Odpovedať
no toto je fakt dobra otazka. Ja chcem aby ma doviedol otec a v tomto nie som ochotna urobit ziaden kompromis. Uvidim, ako sa bude dat s knazom dohodnut... dufam... Kocky, teda celkovo, ja ani neviem aky farar nas bude sobasit :-|. Boli sme na farskom urade, nahlasili nejakemu panovi termin a on nam povedal ze po velkej noci mame donist krstne listy. To s tymi krstnymi listami je tiaz riadna sranda, ze nemaju byt starsie ako 3 mesiace! Sak to nie je vypis z registra trestov!!! Co sa boja ze sa necham "odkrstit"?! Uz na tej fare musia mat minialne dva moje krstne listy. Toto mi fakt nejde do hlavy... Ale nechcem sa zrovna na fare "zapisat" tym, ze budem "ziadat zbytocne vysvetlenia". Ked ho chcu, ja im ho donesiem.
Odpovedať
ano,to mas uplnu pravdu a stym totalne suhlasim,lenze neviem,co spravit,co spravit s tymi hostami,kym sa my budeme po obrade fotit...a zase nechcem mat na foteni nervy,ze pred dverami restiky ma caka 50 ludi, aby mohli vstupit dnu...ako to mas ty?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam zatial iba plany (nic nie je iste :-), ale predstavujem si to tak, ze fotit sa pojdeme az po prvom chode jedal. Tak sa to zvyklo robit za starych cias a zda sa mi to ok. Ved tu hodinku sa hostia zabavia aj bez nas, to som si ista. :-)
Odpovedať
aha,ok baykalac, prekonzultujem to doma, to nie je zly napad, ani tma by este nemusela byt, ved to vlastne bude leto :-)
Odpovedať
prvosienka,ani ja neviem,aky farar, my sme to este ani nenahlasili, lebo este nie sme na 100percent dohodnuti,ktory kostol...neviete, ci je niekde nejaky zoznam kostolov,kde sa mozu robt svadby?
Odpovedať
katulienka, priamo na tejto stranke... firmy a institucie... tam su kostoly v BA
Odpovedať
ale to nie su vsetky, napr., Kalvariu,kde to asi chcem,tam pridali az vcera pomojej ziadosti...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som myslela, ze to urobim takto: Svadbime sa o 5, bude koniec maja, cize pravdepodobne pekne pocasie. Hosti nechame sa trosku prejst po meste, v Trencine je krasna pesia zona, my sa zatial pojdeme pofotit na hodinku az dve a spolocne o 7 zapocneme vecericku :-) Tiez chcem aby ma ten moj videl az ´tam´
Odpovedať
jej, baby, som rada,ze pisete, lebo ja uz som sa pomaly vzdavala tej myslienky, ze ma zenich :-) uvidi az pred pltarom,lebo vetsci sa chodia najprv fotit...ale mate dobre napady,musime nad tym dnes porozmyslat ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som to tiez tak chcela,aby ma videl najprv az tam- ale budete mat potom odobierku? Tu by som chcela kvoli rodicom- podakovat sa im. A obrad mame az o 16.00 a bojim sa, ze potom uz bude na fotky vonku zle svetlo (ako ma upozornil fotograf, tak najlepsie v juni je od 13.00-15.00). Mam z toho dilemu a tiez nechcem nechat hosti na nas cakat a zaroven si nechcem nechat nieco ujst z hostiny :-) , chcem sa s nimi bavit celu noc a nestresovat sa, ci na nas niekde niekto caka... Sakra, ako sa to da spravit??? ;-)
Odpovedať
jaj,no odobierka je zaujimava vec,len ja byvam s frajerom uz skoro dva roky, tak neviem,ci to ma taky vyznam...sice,ked nechcem,aby ma videl v ten den, aj tak pojdem k nasim,len tam ma v tych satach aj tak potom uvidi...no asi sa neda splnit vsetko...
Odpovedať
prvosienka, na krstnom liste mas napisane vsetky sviatosti, kt. si absolvovala. Krstny list nemoze byt preto prilis "stary", aby mal knaz istotu, ze uz nahodou nie si vydata :-D
Odpovedať
Ja to mam podobne ako baykalac. S drahym sa vidime po prvykrat iba v kostole. Odobierku nemame, rodicom podakujeme inym sposobom. Aj tak mi to pripada, take vselijake tie odobierky. No ale to je len moj skromny nazor, nic viac. Tiez sa mi nepaci fotenie pred obradom, podla mna tie "pocity" na tvari su potom take ineee...nie origos...A je mi jedno, ze nebude dobre svetlo alebo tak nejak. Mam super fotografa, tak svoju kvalitu musi dokazat aj vecer :-D videla som par podvecernych zaberov a malo to svoje caro. A inak v Juni bude dlhsie svetlo. Hodinku hostia pockaju...ved sa budeme zabavat do raaaaaaana bieleho :-D
Odpovedať
Ja sa chcem ist fotit predtym - mame to v aprili, o piatej, to je take pocasie, ze moze prsat, mozno aj snezit, takze ziadne nacviky s videnim prvykrat, kedze to ani nemame v kostole. Vacsiu cast nasho vztahu spolu zijeme, ziadne odobierky, dve a pol hodiny pred obradom pride pre mna (noc pred budem u rodicov), pojdeme sa fotit (podla pocasia exterier, atelier), vratime sa, zhromazdime sa pred domom a hajde v autach za sebou na obrad. Po obrade sa pomotkame, prijmeme gratulacie, hostia sa odoberu na hostinu, my tiez, predpokladam, ze personal tam bude robit nacviky s rozbijanim taniera a podobne, takze by bolo blbe, ak by tam hostia na nas cakali, kedy sa doterigame z fotenia a ja sa nemienim stresovat, ze rychlo rychlo, niekde na mna cakaju. Zda sa mi to voci hostom aj nevhodne, kedze prisli na svadbu, aby sedeli a cakali, kedy konecne sa zacne nieco diat. Viem, aka byvam nervozna ja sama, ked musim sediet co i len v cakarni u lekara.... takze tolko moj nazor na fotenie. ;-)
Odpovedať
Smileko dakujem za krasne, logicke vysvetlenie ;-) uz som spokojnucka a s usmevom donesiem krstny list 8-)
Odpovedať
Myslim, ze by nemal byt s tym problem, aby zenich uz cakal dnu a ty si vosla az posledna s ocom. Bezne sa to tak zvykne robit, zatial som to tak videla takmer na vsetkych svadbach, predpokladam, ze to zalezi len na vasej dohode s knazom. My sme mali tyzden pred svadbou nieco ako nacvik obradu, kde nam bolo presne povedane, co sa kedy bude diat, kedy budeme stat, klacat, sediet, dostali sme knizku (da sa aj kupit), kde su napisane prisahy, ktore sa hovoria (citaju) - teda pokial si chcete prisahu hovorit sami, nie len "ano, beriem, slubujem". A vtedy sme sa aj dohodli s knazom, ako chceme vchadzat. Neboj, vacsinou su ustretovi :-)
Odpovedať
dakujem, sky, skusime sa dohodnut s knazom na tom :-)
Odpovedať
My budeme mat odobierku takze nastavajuci ma urcite uvidi pred tym. Uvidi ma prvy krat u nas doma a verim tomu ze to pre neho bude rovnake prekvapenie. :-) A fotit sa tiez pojdeme pred tym, samozrejme hlavne kvoli svetlu pretoze atelierove fotky sa nam velmi nepacia. bay, mas pravdu v tom, ze si budeme musiet dat obrucky na ruky a este nebudeme "svoji", ale nakoniec ide o pamiatku na ten den a v nasich zemepisnych sirkach sa vraj obrucky mozu nosit uz od zasnub tak to snad taky velky prehresok nebude. :-) najma je to vec vkusu. Mna urcite povedie pred oltar otec a zenich ma bude cakat az tam. Asi aj druzicky. Za nami pojdu len svedkovia. :) smileko, prvosienka, ale ved predsa na matrike by vam nevystavili ziadost o uzavretie manzelstva pokial by bol niekto z vas uz zosobaseny. to mi (nehnevajte sa prosim) pripada ako keby knaz nedoveroval statnym uradom.
Odpovedať
helen, aj mi to chceme urobit podobne ako Ty. Ako sa pojdete dat fotit, ked po teba pride nastavajuci? Pojdete z domu dvoma autami, kazdy zvlast, odfotite sa a zase kazdy zvlast pride do kostola? A co rodicia_ Stretnete sa vsetci az v kostole?
Odpovedať
Janica, pojdeme na fotenie isto jednym autom. Brat odvezie nas a asi aj fotografku (chceme ju mat uz pri odobierke) a dojdeme do kostola autom normalne spolu. Medzicasom nasi rodicia pokvakaju a poplacu si u nas doma ;-)) a dojdu do kostola, mali by nas tam uz cakat. Zenich vystupi, pojde popredu do kostola a moze sa obrad zacat. :-)
Odpovedať
vdaka, aj to je dobry napad....stale neviem, ako to zosuladit! Ale tvoja verzia sa mi pozdava. Kedze to mas predo mnou (terminovo), tak dufam, ze potom porozpravas zazitky, ako to bolo v skutocnosti.
Odpovedať
jasne, janica, napisem, len mi to plis pripomen, najlepsie internou postou bo uz si dako prestavam pamatat co komu napisat po svadbe. :-) snad niekedy v polovici aprila budem spamatana a pri vedomi ;-) tak potom sa ozvi. kedy to mas ty? nemas to v popiske... h.
Odpovedať
ak mozem tak aj ja sa pridavam nasim scenarom: po odobierke nechame vsetkych doma, pojdeme sa fotit, prideme na obrad, svokra s zenichom pojde prva, hned za nimi svedkovia a potom ja s mojim otcom, to je taky rozumny kompromis si myslim a k tomu ze kedy 1krat vidi zenich nevestu: podla mna to bude krasne nech uz ju vidi doma alebo v kostole, myslim ze to stoji za tie krasne fotky na ktorych budeme este krasne nalicene a bude este svetlo... a ta hodinka fotennia, ked budeme sami, len s fotografom, mi pripada velmi romanticka, urcite sa uzasne uvolnime a nebudeme sa vediet dockat kedy si povieme ano tolko moj nazor :-D
Odpovedať
Aktak, jedna otazocka k tvojmu vchadzaniu do kostola... pojde zenich s mamou, svedkovia a potom hned ty s otcom alebo pockas kym pridu k oltaru (v kostole to mate?) a az potom ty s otcom aby tam bol taky ten waw-efekt nevesty v svadobnych satach? lebo inak si myslim ze by si bola "zatieniena" tymi pred tebou. ( :-) a teraz ma zrusis ze to nemas v kostole :-) )
Odpovedať
nezrusim, mame to v kostole, a to ze pojdem az po chvili, az ked tam uz bude stat a svokra sediet je samozrejmeeeeeeee 8-) nepaci sa mi ked seci idu spolu a nevesta je posledna v rade, a kedze si svokra chce vychutnat svoju velku chvilu, tak sme spravili kompromis-pojdu hned za nimi svedkovia lebo - nic v zlom ale ona ma nekedy tak trosku sklony povazovat to za "svoj" den, tak jej chcem tak jemne pristrihnut kridelka :-) :-) :-)
Odpovedať
Aktak, ja to vidim podobne... teda asi rovnako :-)
Odpovedať
aktak, super! fandim ti! :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?