Vyznanie lásky počas obradu v kostole. Čo vy na to?

Profilova fotka
Baby, napadlo vas poziadat farara o priestor pocas obradu na vyznanie lasky, ci slubu v podobe basne, ci volneho textu vasemu milemu? Nebolo by to osobnejsie?
Odpovedať
To je tusim americkym zvykom, oni si tam este nieco take extra hovoria, nie? Ja som to videla len v telke, vela parov pri tom aj plakalo a mne sa to vobec nepacilo.
Odpovedať
urcite by bolo, len neviem ci sa to bude dat lebo omsa ma svoj "predpis" ale urcite by to bolo pekne, len ja by som si asi dost poplakala, ja som taka citliva dusicka, teda az moc ;-)
Odpovedať
pardon za moj nazor,ale uprimne mne by sa to nepacilo........keby ste si aj nieco take vyznavali,tak urcite by to nezostalo bez slz....a bolo by to cele sekane.Ved laku si mozete ked chcete vyznat priodobierke.Zda sa mi to mily napad,ale trocha gycovy .....Podla mna ten slub ,co si slubujete v kostole je podla mna super,je to nieco slavnostne..... neviem,ci som sa vyjadrila zrozumitelne,ale snad pochopis ako som to myslela....pa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
guiri, mne se to moc libi, rict si v takovou chvili, co pro sebe znamenate, co si na tom druhem vazite apod. pokud jste oba dva takove typy, ze by vam to bylo prijemne, jdete do toho :-)
Odpovedať
Ja si to vobec neviem predstavit.Svadbu mam za necele dva tyzdne a ked si predstavim, aka budem v kostole stremovana a nervozna, tak si neviem predstavit, ze by som drahemu recitovala este nejaku basnicku. Urcite budem mat stiahnute hrdlo a budem vobec rada, ak tam vyslovim ANO :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No ono to zrejme moze byt stresujuce a navyse trema. Ale ja som nemala na mysli dve slohy basne. Inac tu tu v Barcelone som vola na jednej svadbe, kde pocas hostiny bolo vela prohovorov na takom mini podiu so stlmenymi svetlami, a nakoniec si vyznali postupne lasku mladomanzelia. Nieco o tom ako sa stretli, ake prekazky prekonali a na zaver ako sa lubia, no a to uz vstkym stekali slzy po tvari, lebo to znel cisto a uprimne. Este teraz sa mi robia zimomriavky. To uz aj oni boli uvolnenejsi, takze sa to dalo. A chuda nevesta to este prekladala do rodnej finstiny.
Odpovedať
Guiri ak mas do toho chut, kludne to sprav, ja by som na to nemala.... :-) Nemusi byt kazda svadba na jedno kopyto, mozes to takymto niecim ozivit, ale myslim si, ze do kostola sa taketo nieco nehodi...napr. pri odobierke, alebo v sale pred hostami by to bolo celkom fajn :-)
Odpovedať
no to by mi asi nepreslo, moj drahy ma depku z davu ludi a uz to vidim ako to prezije ked bude stredobodom pozornosti, inak je to super napad ale pochybujem mozno keby to bolo hlavne v rezii zeny tak ano ale to by mal asi najskor povedat zenich..... no neviem..
Odpovedať
ja by som nedokazala svojmu zenichovi vyznavat lasku pred davom ludi a myslim si, ze uprimnejsie by to znelo, keby som to urobila v sukromi. Ale pekne je, ak sa manzelsky slub, ktory si v kostole hovorite, naucite naspamat a poviete si ho do oci. Ako tu uz bolo pisane, to uz samo o sebe je vyznanim lasky a vernosti a vyjadruje to vsetko co treba. Kamoska to tak urobila na svadbe a hostia vraveli, ze to bolo velmi pekne a dojimave.
Odpovedať
uff, tak pred davom ludi by som to asi nedokazala, podla mna tie tetusky a pankovia, ktori su zvedavi na saty, nevestu atd., urcite nezaujima vyznanie lasky a ja by som to urcite pred nimi neurobila. Je to sukromna vec. Ale co clovek to nazor, takze nemam nic proti, ak to niekto urobi aj pred narodom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Samotny obrad v kostole - slub, ktory si date je vlastne vyznanim lasky.. No nie? No na druhej strane, ak by bola basen kratsia a recitovana bezchybne, bez slz a tak.. no mozno preco nie.. (Aj ked si neviem predstavit, ze ako a kedy pocas obradu :-N ) Ak by ale bolo na mne, porozmyslala by som nad inym casom a miestom, kde by to vyznanie malo vacsie caro (a hlavne aby nesplynulo so vsetkym ostatnym co svadobny den prinesie ;-) )
Odpovedať
No my sme mali sice civilny slub a vystresovana som nebola ale prave pocas obradu sa mi zacali premielat hlavou vsetky trapasy toho dna a mne bolo z toho strasne smiesne musela som sa premahat aby som sa nerozosmiala a tak aj ano bol pre mna problem neviem si predstavit este hovorit nejake vyznanie ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to je taky zvyk v USA, ze si manzelia napisu svoj vlastny manzelsky slub a v ramci toho si vyznaju lasku. My sme mali dost aj s precitanim toho co nam farar predlozil, asi by sme to nezvladli a ja myslim, ze na nase pomery je to trosku gycove, proste ako z americkeho filmu :-D :-D , a na tom sa zhodneme aj s manzelom Americanom
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rano stretli na fotenie pred kostolom, obaja uz vypekneni, obleceni, manzel ma cakal s kyticou, ked sme sa uvideli, tak nam tiekli take krokodylie slzy, vyznali sme si lasku sami pre seba,aj teraz mam v ociach slzy ked si na to pomyslim. V kostole pred vsetkymi by sme to urcite nezvladli a ani nemame pocit, ze by sme sa mali o to s niekym delit, je to take nase, krasne intimne.
Odpovedať
Profilova fotka
Hmm, to je romanika. :-) Ta uz aby aj my tak... xi xi xi :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@guiri bolo by to pekné v očiach toho druhého, ale nie som si istý, ako by to brali rôzni starší návštevníci kostola. Skús radšej osobné vyznanie
Odpovedať
@milco na http://www.vyznanie-lasky.com
Odpovedať
Profilova fotka
moj nazor uz len to ze si povieme do oci sami slub a naspamet je krasne vyzdnanie niekto to cita a niekto si da tu druhu formulku ktoru cita farar a mlady a odpovedaju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?