Zásnubný prsteň na ruke pri obrade. Áno alebo nie?

Prosim poradte, ma byt na ruke zasnubny prsten pri obrade alebo nie? A ked tak na ktorej? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
prsten ma byt na pravej ruke. Ma to byt jediny prsten, ktory by mala mat nevesta v den sobasa na ruke - potom este obrucka
Odpovedať
Videla som jednu nevesticku a ta mala na kazdom prste nejaky prsten...obrucka sa stratila a vyzeralo to straaaaaaaaaaaaaaasne zle ... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ano presne tak, na sobasi by mal byt jediny prsten zasnubny, na pravej ruke a na lavej by nemal byt ziadny,aby vynikla obrucka.
Odpovedať
dakujem za radu!
Odpovedať
babule a pred obradom cize teraz kde nosite zasnubak, bo ja ho mam na lavej /aspon si rychlejsie zvyknem na obrucku potom :-D
Odpovedať
ja na pravom ukazovaku, lebo drahy neodhadol velkost a ten prst mam najhrubsi :-D
Odpovedať
ja ho mam na lavom prostredniku, idealne by to mal byt prstennik, nie?
Odpovedať
ano, prstenik na lavej ruke, ale v podstate kto ako chce
Odpovedať
A co si myslite o obrucke na lavej ruke a strednem prste?
Odpovedať
...ja som nosila zasnubny na lavom prstenniku , v den svadby som si ho prehodila na pravy prstennik, a na lavy prisla obrucka.. A ine prstene som nenosila ani nenosim :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja nosim zasnubny na pravom prostredniku a obrucku budem na lavom prstennikum,ani som nerozmyslala nad tym nosit ju inde. ale v podstate je to jedno,teraz uz neplatia ziadne striktne pravidla.
Odpovedať
a ja nosim zasnubny na lavom prstenniku, v den svadby si ho dam na pravy prstennik, ale po svadbe ich obidva budem nosit na jednom prste... prstene nenosim a uz aj zvyknut si na tento jeden mi trvalo, takze dva na jednom je pre mna optimalne riesenie 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
tiez som videla take riesenia, po svadbe oba na jednom prste - tj lavom prstenniku. Tu v Spanielsku sa inak obrucky nosia na pravom prstenniku - zeby viac rozumu ako citu?!
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky, ja nosím zásnubný na pravom prstenníku a budem ho mať na svadbe ako jediný prsteň chcela som si ho potom prehodiť na ľavý prostredník aby bol pri obrúčke ale je na častiach zmatňovaný a úpravou (bolo by ho totiž treba zväčšiť) by sa to poškodilo tak ho asi budem musiť nosiť na pravej ruke ako doteraz a mimo obrúčky
Odpovedať
Tak ja sa opytam este raz A co si myslite o obrucke na lavej ruke a strednem prste?
Odpovedať
Profilova fotka
Kami, obrucka ma byt na lavej ruke, ale preco prostrednik? Je Ti velka?
Odpovedať
Profilova fotka
Siskatam, inak v amerike sa zasnubny a obrucka nosia presne tak, ako si napisala - na jednom prste - prstenniku na lavej ruke. Kupuju to vlastne ako supravu, takze to vyzera super. Moja kamoska mala dokoca dve tenke obrucky a medzitym zasnubny s ockom, vyzeralo to uzasne (len ta cena...) :-)
Odpovedať
Kamilecka, je to v pohode. Moja vydata kamoska to tiez tak nosi. Predpokladam, ze je to prakticke. Lebo ked ti vekom zhrubnu prsty, len obrucku prehodis na prstennik. Nie kazdy typ obrucky sa da rozsirit tak, aby sa neposkodil vzor a zostal rovnako krasny.
Odpovedať
Ked sme kupovali tak bola dobra ale teraz ma napadlo ze si ju skusim a mala som studene ruky a bola mi velka tak teraz co mam robit,zmensit sa neoplatia nezmensit aby som nestratila
Odpovedať
Sak neboj sa, v horucom auguste ti bude akurat... Mimochodom v jednom zlatnictve mi povedali, ze vzdy je lepsie obrucky a prstienky skusat na prstiky trosku "roztiahnute" od tepla.
Odpovedať
NO ved to tak aj bolo a teraz ked mam vymrznute ruky tak mi je velka :-( no ved mozno ked pride babo tak uz ani od zimy mi nebude velka :-) ja len ze ci to nebude cudne vyzerat ked si ju v zime dam na stredny prst hihihi
Odpovedať
kamilecka, ja mám podobný problém.. Keď sme si vyberali obrúčky, tak som si skúšala na pravú ruku, a ešte nám aj pani v zlatníctve poradila, že radšej o číslo väčšiu, keďže je široká (6mm), aby som ju natiahla cez prst... a teraz keď ich máme hotové doma, tak mi na lavej ruke úplne lieta... :-( neviem, či ju dať zmenšiť, alebo nosiť na pravej?
Odpovedať
Mne milacik povedal ze teraz to nechame tak a po svadbe sa tym budeme zaoberat, lebo nase obrucky su rucne potahovane ci co nam vysvetlovali a mohla by sa obrucka znicit. Takze nech si hovori kto chce co chce kazdy nosi ako jemu dobre.viem ze aj jedna baba co uz mala svadbu mala na svadobnej fotke prsten na prostredniku a nie na prstenniku. Ved aj snubny prsten niekto nosi na pravej ruke prostredniku ,niekto na lavej.....
Odpovedať
ja mám tiež zásnubný na lavej ruke na prostredníku :-)
Odpovedať
ja som nosila zasnubny na prostredniku na pravej ruke.. asi posledne 3 tyzdne ho nosim na prostredniku lavej ruky, odkedy som dostala prsten s velkym ockom od buducich svokrovcov.. po svadbe mi pribudne na lavom prsteniku obrucka a tak to budem nosit.. ale na obrad prsten od svokrovcov mat nebudem a zasnubny si prelozim na pravu ruku aby obrucka pekne vynikla na lavej ruke.. a po svadbe si to zase pekne prehodim spat.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kami,podla mna ju kludne mozes nosit na prostredniku, alebo aj na pravej ruke,je to uplne jedno,akurat je tradicia, lavy prstennik.
Odpovedať
Dik baby ste zlate, ved niejako to uz len bude :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám obrúčku na pravom prsteníku (z čisto racioálnych dôvodov). Snubný mám na pravom prostredníku (bol trochu väčší :-) ), tak sme si obrúčky dali na pravú ruku. A ďalším dôvodom je aj to, že vekom prsty hrubnú, tak keď sa tak raz stane, jednoducho obrúčku prehodím na ľavú ruku... :-D
Odpovedať
ja som dala zasnubny prsten na lavy prstenik a na svadbe som ho prehodila na pravy prstenik, aby na lavy prstenik prisla obrucka....v podstate na inych prstoch prstene ani nenosim..ked potrebujem okrem zasnubaku a obrucky vyuzit aj iny prsten, tak ho supnem na pravy prstenik k zasnubaku...a vyzera to ako jeden vacsi prsten...teda, mam vsetko prstene co k sebe ladia...striebro a biele zlato... takze som tu poziciu prstenov velmi neriesila. ale viete co je zvlastne? ale zaroven mile a uprimne? ze sa ma moj manzel po svadbe pytal, kde si prajem, aby nosil obrucku...povodne sme to mali skusane na lave prsteniky, ale on zistil, ze mu je obrucka trochu velka...tak som mu povedala, ze je to jedno, hlavne nech ju nestrati...no a on sa nedal odbit a furt meditoval a uvazoval, kde by obrucku mal nosit, aby to bolo to prave orechove...vysledok je, ze si ju nechal na lavom prsteniku..od srdiecka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
V den sobasa by nemal byt na ruke iny prsten ako obrucka, ale toleruje sa aj zasnubny na pravej ruke...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?