Som tu nová - katuska49

Ahojte,som tu nová, volám sa Katka a v pripravovaní svadby som úplný nováčik, dá sa povedať že ani neviem pomaly ako mám začať :)
Odpovedať
1
2
Vitaj Katka, som na tom podobne ;-) ale celkom useful je tu ten planovac. a mne velmi pomohlo zacat rozhovorom s rodinou . ake su ich ocakavania a tak. vela stastia! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj @katuska49 - som na tom podobne, tiez sa vydavam 1.krat :) kedy mate termin?
Odpovedať
ak mas z toho chaos jak ja tak vitaj v klube :)
Odpovedať
ahojte, pridávam sa k vám, svadbu máme naplánovanú na 1.9.2012..... Sa tešíííím. Ale mám ešte čas, však?
Odpovedať
@renatka1985 ahoj aj ja som zacala napodobne ako ty :) rozpravat sa s rodinou ale moja mama sa chce az prilis moc angazovat tak ju musim niekedy stopnut :) a v niektorych veciach si aj tak neviem dat rady :-|
Odpovedať
@wanilla147 ahoj mame termin na 8.9.2012 :) a vy?
Odpovedať
@lusy2222 no je pravda ze este mame cas ale to sa cele tak rychlo blizi ze az :) ani sa nenazdame a bude tu den svadby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska49 my sme "zuzanoví" -teda 11.8.
Odpovedať
@wanilla147 to je tiez dobry datum :-) dufam ze nebudete mat zasa take obrovske teplo :)
Odpovedať
Ahojte, aj ja som tu nováčik....fuuuu....a vidím, že budem mať čo robiť, všetky máte termín tak neskoro a ja už v apríly.......tak dúfam, že to dovtedy stihneme :)
Odpovedať
Ahoj dievčence, vitajte, ja už som starý harcovník, skoro 4 mesačná manželka :-) Ak budete potrebovať poradiť, rada sa do toho obujem
Odpovedať
Profilova fotka
čaute baby, kde tu je aký plánovač? to myslíte to, že pol roka pred svadbou treba to a to spraviť a pripraviť a potom mesiac a tak? inak ako ja absolútne neviem ako prebieha normálna západňárska svadba, čo som bola tak väčšinou na východňárskych a tam je to trošku o inom. netuším čo treba povedať na odobierke, trošku aj nejaké zvyky by som chcela na svadbe ako odčepčenie ako to prebieha a kedy to má byť počas svadby a pod. som totálne mimo :-S betusa17 aj ja mám termín v apríly.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@andrejka31 Odobierka neviem asi príde prvý družba a vypýta nevestu od rodičov. Odčepčenie, teda správne začepčenie je tradícia kedy neveste dá niekto dole závoj a pripne jej čepiec. Ak je to večšia svadba doporučujem dáky malý ľudový súbor 5 - 6 ludí ktorý spievajú od buchlova alebo zbohom ostávajte alebo parta moja parta alebo všelikde všeličo. Malo by sa to diať presne o pol noci Potom sa tancuje sólo pre nevestu alebo na východze redový alebo teda vykrúcanka v podstate je to to isté. Niektoré nevesty to tancujú v svadbobných šatách a niektoré už prezlečené a niektoré aj v svadobných a aj prezlečené ale to by som nedoporučoval. Niektorý pritom vyberajú do mysky peniaze na rozbeh a niektorý na záhorí peniaze hádžu na zem a je a nevesta zo ženíchom zametajú. to je viac symbolické ako dáka pomoc na rozbeh
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim vsetky novacicky, drzim palce!! ja som tiez relativne cerstva nevesta a ak ste tu nejake bud z BA alebo mate svadbu v aprili 2012, rada sa pozdielam (ale aj s ostatnymi, samozrejme)
Odpovedať
čaute, ja mám v tom tiež absolútny hokej, chystáme to na jún zjeme 9.6., ale ešte to nemáme ,,odklepnuté" knazom...sme z BA, ale celé sa to bude odohrávať zrejme v okolí Marianky kde bude obrad - tu prichádza dilema s miestom hostiny, keďže v marianke zrovna na výber veľa miest nemáte, na druhej strane nechceme preháňať hostí hore - dole po celom okrese...S prípravami som začala ,,po žensky" - už mám šaty :-D :-D :-D Mojim cieľom je urobiť všetko pekne, ale čo najlacnejšie. Naozaj sa mi nepáči, koľko firiem, odborníkov, požičovní a predajcov by sa chcelo priživiť - prepáčte, ale inak neviem nazvať 300 - 700 eurové poplatky za 2 - 4 hodinky služieb - na niečom, čo má byť v prvom rade súkromnou oslavou lásky dvoch ľudí...nikdy som neusporiadavala narodeninové oslavy a nemienim to preháňať ani so svadbou. To si radšej doprajeme peknú svadobnú cestu.. O to ťažšie to ale evidentne s prípravami mám. Ak mi niekto viete poradiť budem veľmi rada :)
Odpovedať
Profilova fotka
@malalutka si moj clovek!!!! ;-) ja tiez nie som ten typ nevesty, ktora si zhana vseliake serepeticky (nic v zlom baby, kazda sme ina, obdivujem tie, ktore sa s tym maju trpezlivost vyhrat do najmensich detailov). chcela by som to mat uplne pohodove, a dufam, ze sa mi tento moj trend podrzi dodrzat a uspesne to doklepem az do svadobneho dna
Odpovedať
Profilova fotka
@skupinabest ahoj, veľmi pekne ti ďakujem za odpoveď a pomoc, veľmi si to cením, fakt mi to pomohlo :-)
Odpovedať
@lucreziaborgia ďakujem za podporu! už sa niekedy cítim ako nejaký chumaj, keď poviem fotografovi, že po ňom nechcem 600 fotiek z kadernictva a čepčenia, lebo nechcem žiadne čepčenie, napríklad ja som sa narodila v Bratislave. Nie som ,,hrdý blavák", snívam o domčeku niekde na dedine, ale to neznamená, že si na svadbu zavolám babičky v kroji, ktoré ma budú čepčiť - no aká je to už moja tradícia?? Okrem toho by som sa pri všetkých tých ,,povinnostiach" asi cítila trápne a vôbec by som si to neužila, len by som furt skákala z jednej aktivity do druhej..uff, no som ja teda zvedavá ako toto dopadne :-. :-. Prosím ťa ak môžeš, čo všetko chceš ty po obrade ,,absolvovať", aké tradície? Ďakujem za tipy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@malalutka no, co sa tyka tradicii, tak s tym nemam problem. ja som tiez rodena Bratislavcanka, ale moji rodicia tancovali vo folklornom subore a ja cely zivot tiez. Nasi znami su folkloristi, takze na svadbe chcem mat chvilu aj taku hudbu, aby sme si mohli ist porozkazovat a baby ma tiez urcite o polnoci odcepcia. Ale okrem toho neviem, ake ine tradicie, ci uz folklorne alebo pohanske treba robit :-| Jedine co treba, je prvy tanec a potom sa uz mozte bezuzdne zabavat aj bez tradicii, si myslim... (aj ked nejake aktivity by asi vasich blizkych celkom potesili)... Mna skor deprimuju vsetky tie karticky, pohariky, sviecocky, servitocky, darceky, bublifuky a taketo zalezitosti.
Odpovedať
@lucreziaborgia no to je prave ten PROBLÉM, že si neviem predstaviť moju rodinu zapájať sa do akýchkoľvek tradícií ja práve folklór v rodine nemám vôbec, každý je prakticky z mesta, alebo dokonca cudziny, navyše nie sme veľmi fanúšikovia nejakých okázalých spoločenských podujatí, takže sa na to asi vykašlem celkom ;-) bude akurat tanec, nakrmime sa s tymi podbradničkami (to sa mi celkom páči) a hotovo...no keď hovoríš o tých servitkach a sviečočkách, to mi tiež nie je celkom jasné, ako sa postaviť so zdravým rozumom k výzdobe x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...konečne nejaká diskusia kde sa môžem aj ja zapojiť :-) máme vybratý termín na 8.9.2012, sály momentálne obzeráme, porovnávame ceny, kapacitu a podobne, tento týždeň ideme niektorú z nich zabezpečiť "napevno" :-) a čo sa týka ostatných príprav, tiež mám v tom chaos, neviem odkiaľ začať :-. no určite sa budem riadiť plánovačom, ktorý je tu a taktiež radami starších a skúsenejších, ktorí to už majú za sebou ;-) inač nad začepčením ešte stále rozmýšľam, zatiaľ s tým nie som celkom stotožnená, či ísť do toho (v kroji a s čepcom na hlave), ale redový tanec určite mať budeme, asi som ešte nebola na svadbe, kde sa redový netancoval....taktiež na začiatku zametanie črepov pre šťastie musí byť ;-) ale inač predstavu ešte nemám celkom dokonalú, verím, že za rok ju vycibrým na 1 :-)
Odpovedať
Ahojte volam sa Beatrix a chystam svadbu na september 2012 som z BA ešte len čerpam informacie, neviem kedy mam začať vybavovať všetko potrebné.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte..my mame svadbu 9.6.2012 a ja uz mam saty,topanky,pompadurku,svadobne pierka,zajednany hotel na hostinu,fotografa,ale este stale nemame zajednany sobas v obradnej sieni,lebo stale nemaju kalendar na rok 2012 a mame dojst dat ziadost az koncom novembra,tak z toho som troska nervozna,ze co ak nebude volny nas termin,som sice z Bratislavy,ze da sa vybrat aj ina obradna sien,ale zrovna tuzim po tej co som si vybrala(obnovena konska zeleznica)tak drzte palce,nech nam to vyjde:)))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte som tu pomerne nová a mám svadbu 9.6.2012 a zatial máme len miestnosť na hostinu a termín zaistený tak sa bojím že to nestihneme. Stále stresujem a každý deň hľadám nové svadobné šaty. Už ani sama neviem aké nakoniec budem mať :-N Ste na tom niektorá podobne ?
Odpovedať
Profilova fotka
@malalutka wow.. som rada ze tu je niekto s triezvym rozumom.. ja uz mam teda po ale tiez som riesila tieto tradicie a netradicie.. my sme napr. odobierku uplne zrusili (co moja mama tazko rozdychavala), kedze mi to pride dost trapne (ze a teraz placme, alebo co .. ja neviem). My sme mali asi 25% ludi zo zahranicia tak som chcela cosi na svadbe zachovat, preto som sa rozhodla ze to zacepcenie spravime ako sa patri, ale urcite nie s babkami.. to je brutal deprimujuce.. Mala som 3 baby a 1 suhaja, spravili to strasne dobre, veselo, spievali vesele neake ludovky s fasa hlasmi, dobri boli. No a podbradnicky sme tiez mali a to rozbijanie taniera pred salou.. to je taka klasika. Co sa tyka programu na svadbe, neriesili sme toho vela a v tomto pripade je urcite menej viac.. aspon netrhas zabavu... Vyzdobu sme mali jednoduchu ale vyraznu.. ziadne srdca na stene.. na stole boli len (v zltom) organza (dodane restikou), servitky (dodane restikou), a co som nasla na nete vo wisky poharikoch posadene hlavky gerbier (zlte) a ten akoze "darcek" pre hosti bola malicka milka coko previazana zltou stuskou.. tie ceny za tie organzove sacky a tie mandlove bobule co sa v tom predavaju a nikomu nechutia sa mi zdali mimo reality.... a teda na nasom stole bola ikebana zo zlto-bielych kvetov, velmi pekna, ziadna pohrebna co z kazdej strany neaky listy prevysaju.. tot vsio.. dufam ze sa cosi z toho zide.. vela zdaru ;-)
Odpovedať
@newesticka12 ahoj no asi nie si sama :) a ja si stale hladam nove a nove svadobne saty :) takze si z toho nic nerob :)))) nakoniec aj tak zistis ktore budes chcet :)
Odpovedať
@beatrixlenicka ahoj no my ju mame tiez v septembri a zacali sme ju teraz vybavovat a to som este dlho cakala lebo tych ludi co som chcela vratane starejsieho a hudobnikov uz my neboli k dispozicii a museli sme hladat dalsich :))) takze ja odporucam zacat cim skor :)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to som rada, že v tom nie som sama :-D Myslím že už som včera našla tie pravé tak už ďalšie ani nepozerám.Dúfam, že to vydržím x-)
Odpovedať
@newesticka12 to je v poho. My mame v aprily a nemam ešte nič :D Ale tak ked viem, že moj brat oznamil 2 mesiace PRED, že sa ide ženiť a viem, že sme to v pohode všetko stihli, tak až take obavy nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
cyly84 dakujem potesila si ma no dufam že aj ja stiham všetko aspoň že včera som si už šaty našla tak som trošku kludnejšia x-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?