aj ja som tu nová, doteraz ma téma svadba nenapadla, elbo som chcela svadbu az ked porodim, no ak by sa nam podarilo vybavit svadbu pokym porodim- ostavaju mi este 2 mesiace, tak budem stastna. nechcem nic extra, iba sobas na urade, potom hostinu spojime s krstom. pre niekoho hlupost pre mna ideal:) Zienky, ak budete vediet poradit- v zmysle co a ako na matrike, ked tam pojdeme, lebo tento tyzden sa chystame, kolko je asi cakaci adoba a tak, budem rada ked napisete. a jablko123, prepac ze som sa ti sem tam votrela, snad najdeme, co hladame:) v akej velkosti hladas satocky a v akom cenovom rozmedzi?
@jajatko matrika je to najmenej. my sme len vypisali tlacivo presne podla rodnych listov, napisali ake priezvisko budeme pouzivat (my a deti), podpisali a bolo. Zalezi uz len na volnom termine... mozno aj najblizsi den by vas zosobasili :-)
@lenosko jééj no tak to je super, potešila si ma:) fúha aj ty už máš do dňa D len vyše mesiaca :) no takže ak som správne pochopila, hneď si tam mám vziať rodné listy a tam mi dajú to tlačivo-žiadosť ktorú vypíšeme, že? :) a netreba nejaké prípravy pre snúbencov a tak? ako sa robí aj s farárom? :D
rodne listy a platne preukazy totoznosti. matrika nevyzaduje ziadnu pripravu :-) svedkovia sa mozu nahladit aj tesne pred sobasom. musia byt plnoleti (18 a viac), sposobili na pravne ukony a tiez musia mat platny preukaz totoznosti.
my sme prisli pol hod. pred koncom uradnych hodin, este aj jeden rodny list sme vybavili. matrikarka ochotne poradila, skontrolovala, buchla peciatku s bolo. Potom isli s tym tlacivom na faru - bude to v kostole.
Kamoska sa vydavala v stredu, kvoli datumu 9.9. :-)