Moja skoro svokra sa zblaznila ! Poraďte mi.

Profilova fotka
Myslela som si, ze to prezijem. Ale toto je uz prilis. Vo februari sme Ss - skorosvokre oznamili, ze v decembri je svadba. Chytila nervy, pretoze sme jej to, podla nej, neoznamili patricnym formalnym sposobom - podotykam, ze islo len o datum, zasnuby boli formalne a velmi jej prekazalo, ze sme sa s nou neporadili (Preco by sme mali ??). Svadbu sme si chceli vybavit sami, ked tak so slovnou dopomocou. Houby! Mojho mladeho od rana do vecera bombarduje recami o svadbe ("ked otovri usta, uz hovori o svadbe, kym ich nezavie hovori o svadbe"), on je z toho uplne znechuteny - ved chlap a reci o svadbe, no uznajte. Vcera sa ho opytala na muzikantov, tych mame rozmyslenych, ale nie potvrednych a islo ju porazit, ze ich uz nemame zabezpecenych (pritom, keby sme mali, zase je zle, ze bez nej), letela za mojou mati neohlasene do prace, kde hysacila, ze ako to a vyhlasila, ze "no vidim, ze su neschopni, budeme (ona bude) to musiet zobrat do vlastnych ruk. Dnes stresovala zo zakuskami - ako to, ze ich este nemame - HALOO, je Apriil - a zacala obvolavat cukrarov. Som z nej na nervy. Ona je zena v domacnosti, uz 14 rokov nerobi, ja chapem, ze konecne ma aktualnu temu, ale nici nas! My sme mysleli, ze pekne dopredu si vybavime salu, hudbu, Dj, foto (vsetko okrem hudby je uz vybavene) a budeme mat aspon do septembra pokoj. Ale ona vsetko riesi... a stale! Dokonca uz aj sklbenie nasich stavebnych poisteni (ktore ani nevie, ze nemam) a pritom budeme aspon rok byvat u nas. S mojim drahym riesi vsetko, so mnou nic, mna sa neopyta. Nikdy sme si dobre nerozumeli ("nie si ten typ pre Tomasa") a nemame sa o com bavit. Ked chcem zacat o svadbe, hned ma odbije, ze ved ona nic. Neradte rozhovor, uz 7 rokov to nema zmysel. SME Z NEJ CHORI! Depta nas, otravuje svadbou, ked z nas naposledy mlady spa,l pisala mu o tretej rano smsku, nech jej hned zavola a potom z toho vysvitlo, ze ju trapi, ci sme na zoznam hosti pripisali pripadneho priatela tety Maji (sestru mladeho zosnulej babky, ktora je uz 15 vdova a nikoho nema). Zeny, pomoc! Nevieme sa branit!
Odpovedať
1
2
No, keby som ja pri mojej impulzivnej povahe mala taku svokru, tak ju už asi nemam:) Musim uznať, že toto, čo s vami nacvičuje, je teror. Ale asi by to mal ukončiť tvoj nastavajuci. Mal by jej povedať, že keď neprestane, urobite si svadbu vo štvorici na tajneho a bude mať čo chcela. Inak, nezavidim ti. A ani neviem, či by som mala odvahu na vzťah s takou svokrou, lebo tá vás bude ničiť vždy, kým neurobíte rázny koniec.... držím palce.
Odpovedať
ako hovori moja ceska kolegyna - treba ju ZAÚKOLOVAT ;-) - nejakymi sprostymi nedolezitymi ulohami, nech sa citi prospesna az ju to prestane bavit - a dolezite veci si vybavite samy. napr jej daj zohnat zoznam podujati, ktore sa v Trnave 15.12 mozno budu konat (teraz nema sancu zistit to); povedzte jej, nech vam pisomne porovna rozne ponuky a vytvori taky zoznam napr. fotografov, dodavatelov svadobnych aut alebo cukrarni - nech tam zajde a ochutna si tie kolaciky, ked tak velmi chce.... rozhodovat aj tak nemoze a vyberate si VY! [netvrdim, ze to bude fungovat, ale ja by som to vyskusala] a hlavne sa nenechaj nou vytacat... najhorsie mate uz asi za vami - ved ju to prestane bavit a najde si inu "zabavku" ;-) drzim palce!!!
Odpovedať
Profilova fotka
som za že by jej mal povedať nech ves neotravuje je to vas den a vy si to zariadite po svojom. my zas mame taky problemze moja ajeho rodina je odlišna a neviem ako skorosvokra prezije ze niekore zvyky nechceme a ze chceme njake netradicne veci na svadbe... ale na to som uz pripravena, ze si svadbu robime my podla nasich predstav a ze pristupim na kompromis ale nemoze byt vsetko len podla nej... drzim ti moc palce nech sa to njako zmeni, nech svokra da trocha pokoj, uz to prehana... fiha my teda surodencov nasich babiek nepozyvame :-| treba jej len razne povedat a vynechat ju z toho pripadne ejj len oznamit co uz mate a ze vsetko sa uz vybavuje... ja neviem ci njak pohrozit nech prestane, mala by to podla mna sama pochopit... prajem ti silne nervy, potrebujes to.
Odpovedať
Profilova fotka
no to "zaukolovanie" nefungovalo, lebo jej to nestacilo. A Eleni, to je super napad, ale ona mi na to nenaleti - ved ona vie vsetko najlepsie. Tomas sa to pokusal ukoncit, prvykrat v zivote na nu zvysil hlas - a to je pri jeho pokojnej povahe co povedat- a povedal jej, nech drzi hubu. Vydrzala to asi hodinu.
Odpovedať
Profilova fotka
surodencov nasich babiek ani my nepozyvame, len s touto pani maju vyborne vztahy, to preto. Inak je to mala svadba - do 50 ludi. Zamerne sme vybavili salu s takou malou kapacitou, lebo Ss tam uz chcela aj svoje kamaratky.
Odpovedať
uff, lahke to teda nemas... vzdy, ked zacne nervovat, si vnutorne povedz, ze jej NEDOVOLIS, aby ti/vam prekazila radost zo svadobnych planov. ju nezmenis, mozes akurat zmenit tvoje vnimanie, pripadne pocity z toho celeho. ked sa vnutorne nedas zatiahnut do jej hratok, pochopi, ze nad vami nema ziadnu moc... prajem vela, vela trpezlivosti! :-)
Odpovedať
máš to pestré:) u nás je to našťastie všetko na nás, vôbec nám do toho nekecajú, dokonca Ss ustúpila od nejakých hostí, lebo sme sa nezmestili do kapacity. jediná jej požiadavka bola cirkevný sobáš, s čím sme v pohode súhlasili. ostatné si robíme my, ona ani nevie, ako daleko sme:) len jej priebežne hlásim, že už máme na výber menu, nech sa vyjadrí a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
pekna myslienka. Ale ked za teba niekto vybavuje, to, co ty nemas ani rozmyslene, nepomozes si s nou.
Odpovedať
eleni - uff, znie to fajn, čo píšeš, ale je to sakra ťažké. lebo psychické deptanie je katastrofa a neviem,či sa nejakemu človeku podarí sa tak obrniť. ja si to predstaviť neviem.
Odpovedať
ivettes, jaj, no niet vam čo zavidieť
Odpovedať
Profilova fotka
Ivetka drzim palce, takuto opachu by som tazko zvladla, teda zurila by som a kukala na nu asi takto ]-( raz som s jednym chalanom chodila 4 roky, k ziadnej svadbe to nespelo, ale tiez furt takto riesila a vyvolavala a mna islo ... porazit, aj ked to je slaby vyraz, ale ten jej nevedel nikdy nic povedat...Asi by jej mal Tomas castejsie povedat nech sa nestara, viem, ze sa nam to vsetkym asi lahko hovori, ale mozno ked bude od neho dostavat take kapky castejsie sa ukludni...a ona ma muza alebo nie je tvoj snubenec jedinacik/prip. najstarsi? Mozno blba otazka, ale niekedy sa tak chovaju preto, ze su na nich take upnute ..
Odpovedať
ja si tiež myslim, že to môže zastaviť len Tomáš
Odpovedať
Článok sa načítava...
že jej veľmi dôrazne povie, že sa musí prestať takto správať, pretože inak z toho bude vyvodzovať dôsledky. jednou z možností je fakt zrušenie svadby a urobiť si ju len malú - len vy a svedkovia. to ale asi nie je tvoj sen, čo?
Odpovedať
Profilova fotka
Tomas sa musi velmi nahenvat, aby jej to povedal. On je najstarsi, ale upnuta je skor na jeho mladsieho brata, o Tomino mi povedala "O svojho syna som prisla pred 7 rokmi" - ako na margo mna, aby ste rozumeli. Len ci reci pomozu, je nezastavitelna, ej vo svojom zivle, koho stretne, tomu to uz vesia na no.. Mamina je kadernicka, snazila sa to ututlat, aby dalsich 8 mesiacov nepocuvala o inom ako o svadbe - myslite, ze mala sancu? Co sa tykatej malej svadby, to by som praveze ja bola za. Dvaja svedkovia, maly obrad, finito, ale to mlady nechce ani pocut.
Odpovedať
@aticko, to co pisem, je jediny sposob, ako sa ja staviam k negativnym emociam sposobenym mojou SS... (a k nej sa tu nebudem vyjadrovat). v mojom pripade bohuzial akekolvek tlacenie nastavajuceho do riesenia veci s SS moc nevysli; nie ze by nechcel, ale je jedinacik, otec s nimi davno nezije... co mam viac pisat? vie (a ma to velmi dobre vstepene), ze je JEDINY clovek, koho jeho mama na celom svete ma :-o
Odpovedať
Profilova fotka
jajj.. to je tiez tazky pripad
Odpovedať
dievky moje, nezavidim vam... je to hrozne s takymi svokrami. pol života človeku zničia. pritom je život taky kratky...
Odpovedať
@ ivettes: tak uz len nenapadne zensky mladeho nahovorit na malu / tajnu svadbu... :-)
Odpovedať
Ahoj ivettes...podla mna su len 3 moznosti, akoby by sa dalo proti nej nieco podniknut, aby ste si ten predsvadobny cas v pokoji uzili - bud to s nou sekne Tvoj nastavajuci a to razne, pripadne by mohli skusit podniknut nieco Tvoji rodicia - co ja viem, trebars jej povedat, ze aj Vasa rodina sa postara o polovicu priprav a tym padom Vas bude Ss otravovat menej...alebo, hoci klamat sa nema :-N ale ja by som jej zaklamala...jednoducho sa s Milym dohodnite a povedzte jej, ze uz vsetko je...sala, kolace, hudba...vsetko vsetko...aj ked to nebude...ale vy si medzitym vsetko naplanujete a vybavite ako chcete vy a basta! Pevne nervy...
Odpovedať
Ahoj ivettes!Ja som tiez za razne riesenie.Proste by jej mal Tvoj nastavajuci povedat ako sa veci maju.Ze to a to je vybavene a to a to sa bude vybavovat pred svadbou.A ze ked budete potrebovat s niecim poradit,ze sa jej spytate.A basta.Ja mam skorosvokru trochu podobnu.My sme mali problemy,ked sme u nich byvali s varenim.Chceli sme si varit sami.Tak to furt mala SS nejake keci a slovne utoky na mna alebo na draheho.Potom sa milacik nastval a povedal jej,ze ci je to take tazke pochopit,ze si budeme varit sami.A bolo po probleme.Asi dva tyzdne sa fucala :-D Ale potom to bolo O.K.Pohoda. :-D Ja sa ale psychicky pripravujem na nieco podobne ako prezivas Ty.No zatial este SS nevie,ze svadbu planujeme na buduci rok. :-) A veru neviem kedy jej povieme.... :-D
Odpovedať
ja radim odist - ked nie pred svadbou, po nej urcite. jednoducho zdrhnite. lebo vam moze vo vztahu este co-to pomrvit. ked pride vnuca, rovnako bude otravovat. takychto unudenych zien sa nezbavis... :-S
Odpovedať
súhlasím s luciferovou...ak on nevie svoju mamu skrotiť, tak sa jej treba vyhnúť 8-)
Odpovedať
tak je to teda ukazkova svokra!treba ju zamestnat!a najlepsie tak,aby mala pocit ze je dolezita,ze beznej by ste to nazvladli....bude hrda,a vy budete mat pokoj...a navyse,ked tak velmi chce....dajte jej nieco vybavit,a vy si mozte spravit maly ulet...napr.nejaky romanticky vylet ale zas aj to moze byt proti vam...po case moze prist z recami ze keby nie jej...
Odpovedať
simonko - takymto typom zenskych vzdy nieco vadi. a vzdy su dolezite, resp. najdolezitejsie a keby nie ich, tak ... svet by nestal.... hruza taketo babizne ]-( 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ivettka hlavu hore, ja som sa tri tyzdne pred svadbou so svokrou tak pohadala, ze tam nepojdem najblizsich 10 rokov, nedodrziava absolutne dohody a predstava o MOJEJ svadbe je davno prec, mam pocit, ze sa vydava ona a nie ja, s tymi zakuskami bol problem, kvoli zakuskom sme menili termin z vlanajsieho oktobra na april tohto roku, som z nej na nervy, a drahemu to celkom vyhovuje, lebo vsetky jeho povinnosti, ktore mal voci svadbe si vzala na svoje plecia...ja uz nemam inu sancu len brat to ako to je, a dopadne to ako to dopadne, salam party, co bude, bude, co nebude, nebude,.....keby som to cele mohla vratit tak o svadbe jej poviem len dva tyzdne pred svadbou....
Odpovedať
Profilova fotka
AHoj, ja si naopak myslím, že jej treba dať pocítiť, že je totálne nedôležitá, ale že si jej názor (toto jediné) vážiš. Inak bude svadba jej zásluha, zákusky, sála, hodina obradu, tvoje šaty, účes, obrúčky jej práca a BEZ NEJ BY TO NEŠLO. Buď veľmi veľmi, veľmi rázna. Inak vás do roka rozvedie. Veľa sily.
Odpovedať
Ivettes: to je strasne. To je prisera. Ja by som ich pozvala k nam na film a pustila film: Svokra je montr. Neviem presny nazov v slovencine. V anglictine (Monster in law) je to hodne vystizne, hra tam Jennifer Lopez. Nech si uvedomi ako sa sprava. Michala ma pravdu, v takomto extremnom pripade treba byt razny. Drz sa a hlavu hore.
Odpovedať
michala - strucne si napisala moj nazor:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Svokry, aj jaj! Ja mam tiez jednu, ta sa sice do svadby nerype, lebo bude na Slovensku a ona je v Spanielsku, ale za to mi statocne planuje zivot, vyvolava, hlada mi kurzy katalanciny, zapisuje ma na skusky do statnej administrativy, dohadzuje mi roboty a vyvolava za mna do firiem a nikoho nepocuva. Ivettes, viem o com hovoris, lebo rozhovor v tomto pripade nepomoze. My to riesime tak, ze jej jednoducho nic nehovorime. Otazka je, kto plati svadbu? Ak ste to vy dvaja, tak nie je o com. Jednoducho ked zacne s niecim, tak poviete, ze este neviete, alebo ze sa musite este porozpravat, alebo ze uz nieco mate zarezervovane. Jej telefonaty sem tam odignorujte a ty povedze tvojmu drahemu, aby stal v tomto za tebou. Treba jej dat najavo, ze vam moze pomoct vtedy, ked o to poziadate. A ozaj bacha na nu, lebo po svadbe pridu deti a uz vam zacne zhanat skolky a hodiny baletu pre vase deturence. ODSTUP, ODSTUP A ODSTUP. Hadam jej to dojde. A diplomacia, takze sem tam jej treba polichotit a podakovat, ale dat najavo, ze ste sebestacni.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ivettes, Ako tak citam, tak sa konecne necitim sama. Ja som mala podobny problem s buducou svokrou, teda mozno horsi, ju vobec nezaujimalo, ze sa bereme a jej rada bola, ze to je velmi zla myslienka. To bolelo velmi a ani nie mna tak moc ako mojho priatela. U nas zmena nastala, ked som si ja konecne otvorila usta a povedala od srdca, co si myslim, pretoze dovtedy som "drzala hubu a krok" tzv. respekt, co mnohy ludia nepoznaju. Skus vyskusat tuto variantu, musis jej dat na javo ako sa veci maju, inak ta a vlastne vas nebude respektovat. Nepoznam rodinnu situaciu, ale kludne jej povedz, ze toto je vasa svadba, ona svoju zazila (aspon dufam ), a povedz ze ty by si si tu svoju rada vychutnala a to so vsetkym, co k tomu patri. A aby sa necitila odstrcena, povedz jej, ze ona uz tuho dost urobila, ze vychovala takeho dobreho muza pre teba! P.S. Hlavne pozor, aby sa nedostala na tuto stranku a nedocitala sa sama o sebe. mozno aj to by pomohlo. Vela stastia. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?