Nechuť k svadobným prípravám - mali ste ju?

Ahojte baby, buduce manzelky, ci uz tie co mate po svadbe. Aj vy ste mali taku nechut riesit svoju svadbu? S priatelom sme spolu 9 rokov. Viem, ze je ten pravy, ale svadba nebola nikdy moj sen. Lenze sme vo veku ked sa okolo nas kazdi zeni, vydava, zaklada si rodinu a uz sa do toho dostal aj priatel. Jeden vecer som mu povedala dobre, tak sa teda zoberieme. 2 mesiace na to si oficialne klakol a dal prsten. V dojati a v prekvapeni, ze si robi srandu (kedze mi o prsten absolutne neslo) som mu prve povedala, "ved uz musim mame zaplatenu zalohu". Ked sa ma to opytal znova so slzami v ociach som mu odpovedala uprimne ano. Lenze potom to nastalo, ked zo mna opadlo to vsetko, krasny prsten, miesto zacal u mna stres, panika a pocit uzkosti. Mojej rodine je uplne jedno, ze sa idem vydavam, svokor sa vyjadril, ze ci sme normalny a svokra sa mi do toho miesa az moc. Ked vidim ako sa nevesty na to vsetko tesia, co maju vybavene, pokupene, zajednane a nadchynaju sa z kazdej jednej malickosti, je mi este horsie. Ja nemam chut absolutne nieco riesit, vybavovat a tesit sa. Do svadby mam 6 mesiacov, myslite ze ten osial este pride? Najprv si poviem, ved mam casu dost, ale potom ma chyti panika, ze nic nestihnem, ze svadba bude katastrofa a podobne. Ked som priatelovi povedala, ze zrusme svadbu a budeme to riesit inokedy, alebo len twk na urade, tak sa odul, ze ho nemilujem a nechcem s nim zit. Aj vy mate take vydajachtive nevesty doma? Ci len u mna je skor priatel viac nadseny ako ja?
Odpovedať
1
2
:-) svadba vlastne vôbec nie je o svadbe ale o tom, čo bude po nej. Môj snúbenec sa vyjadril tak, že budeme mať svadbu nie preto aby sme mali svadbu (a všetky tie čačky okolo toho), ale aby sme boli manželia. Zasnúbili sme sa, termín sme si dali o štyri mesiace od zásnub, žiadne stresy, vybavíme to najnutnejšie, venujem tomu len toľko času, koľko je skutočne nevyhnutné. Tak isto to môžeš poňať aj Ty. Svadbou ako takou sa vôbec netreba stresovať. Skôr si polož otázky, či chceš ísť do manželstva, či sa tešíš na manželstvo a či je to to, čo skutočne chceš. Lebo ak áno, tak aj tie prípravy svadby Ťa začnú trocha tešiť. Ale ak máš stres z manželstva a nechce sa Ti do toho, a ideš sa vydávať "lebo veď všetci sa berú", tak by bolo dobré zvážiť presunutie svadbu na neurčito a zvážiť kam vlastne smerujete vo vzťahu, aké máte životné ciele a plány a pod. Držím palce na ceste za nájdením rovnováhy ;-)
Odpovedať
@monetta dakujem ti. 😚 ja s nim chcem byt, staviame dom, urcite potom si zalozime rodinu. Je to asi len celkovo zo svadby. Z vybavovania, ze do toho ide strasne vela penazi, aby rodina neurobila hanbu ked sa bude pit. Svadba je pre mna len stres. Manzelstvo nie. Chceme byt spolu a tak. Len priatel proste k tomu musi mat svadbu, celu rodinu a priatelov.
Odpovedať
Tak ber svadbu a prípravy na ňu ako projekt. Ma to začiatok, koniec a treba to celé zorganizovať. Nakoniec je to len jeden deň a celé to rýchlo zbehne.
Odpovedať
@miskahr Ahoj, podla mna je normálne, že nie každý je blázon do organizovania, riešenia farby výzdoby a kvetín a podobne... Moja sesternica bola v prípravách na svadbu tiež taká laxná, tak sme jej pomáhali... ak ťa tieto veci nebavia, možno stojí za zváženie osloviť nejaké kamarátky, ktoré naopak organizovanie baví a ktoré ti pomôžu alebo priamo nejakú svadobnú agentúru, ktorá to zorganizuje za teba :)
Odpovedať
@miskahr inak, mne moja sesternica minule povedala, že "nesmieš byť taký sedlák", lebo som jej povedala, že vôbec sa ešte nezaujímam o výzdobu a v akej farbe chceme mať ladenú svadbu, a ani holuby nechcem vypúšťať a pod. :-D takže proste sú baby, čo tým úplne žijú a pozastavia svoj život kvôli svadbe, no ja nie, ja žijem naďalej svojimi záľubami a prácou a bežným denným životom a občas sa do toho teda primieša plánovanie svadby :-D
Odpovedať
@miskahr ja som si povedala ze sa nebudem stresovat ze sa budem tesit z priprav. Moje kanaratky dokonca plakali pri pravach ked nieco nevyslo. Ci sa niekto opije alebo na nieco sa zabudne to k tomu patri.
Odpovedať
@monetta to aj ja ze ked vecer ma nieco napadne tak nieco hladam kvoli svadbe. Tiez som asi sedlak 😂
Odpovedať
Mna to praveze bavi. Pre mna je to taky relax po pracovnom dni. Moja mamka a buduca svokra pomahaju a myslim ze sa na svadbu tesia.
Odpovedať
@monetta ja to mam tiez tak.. Skor pozeram co do domu, ako a tak.. A sem tam si zmyslim na svadbu, ze sak by som mohla ju zacat riesit a potom ma to prejde
Odpovedať
@z1984 asi to tak musim brat.. Skor mam stres ze aa mi tam ozere krstny a dedo a do toho bude robit babka s krstnou haloo..to mi skor lezi v zaludku.. @beckinka tak to ta obdivujem, relax je pre mna vylozit nohy a nic neriesit 😀 nie ake kvety, kto s kym pri stole, co jest lebo buduca svagrina je veganka a odmieta jest vsetko cp tam bude, ze svokra chce ine jedlo, iny alkohol, ine kolace,
Odpovedať
@miskahr väčšina reštaurácii ponúka dnes aj alternatívu pre vegetariánov, celiatikov... :-) s tým by som si starosti nerobila :-)
Odpovedať
@567funny567 starosti si nerobim 😀travy bude na zahrade dost.. Kolace jej nevonaju ale alkohol jej nevadi 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
@miskahr jooj tak aj u nas je problem s jedlom, lebo nevyhovies vsetkym..ja sa posnazim dohodnut s managerom hotela a ked to nepojde, tak ludia budu jest co vyberieme a basta.
Odpovedať
Profilova fotka
zapoj do príprav aj svojho nastávajúceho, my sme to tak mali, niečo riešil manžel, niečo som mala na starosti ja a večer sme si vždy povedali, kto čo vybavil a spolu sme to zvládli... ja som v čase organizovania mala v robote toho požehnane ale keď sa zapojil aj drahý, hravo sme to zvládli :) jediné, čo sme sa "pohádali" bol zasadací poriadok, kde sedeli družičky s družbami :D :D :D nepodstatné veci ignoruj a snaž sa čo najviac delegovať na niekoho iného, kto Ti s tým vie pomôcť. (mne napr. pierka robila suseda, výzdobu nám urobili v mieste svadby, veľa vecí mi pomohla družička vybaviť...) Držím palce, uvidíš, že nakoniec budete mať krásnu svadbu ;)
Odpovedať
Nuz... doleziti ste vy. Ak rodina nespolupracuje ci prilis tak kaslite na nu. Poproste o pomoc kamosov ci kamosky. Ci si spravte sami. Co je pre vas dolezite co mate radi? Hudbu golklor ci vino ci jedlo ci tanec ci zabavu ci dizajn s tym sa vyteste ostatne proste len booknite a nechajte na profikov
Odpovedať
@miskahr a mozes krstnemu a dedovi otvorene povedat o svojich obavach a strachu? Tento druh obav je na mieste... pozri aj keby prislo k najborsiemu ze sa ozeru a budu sceny... je to ich vizitka nie tvoja. Maj dohodnutych rodinu kamosov co ich spacifikuju vyvedu leby bolo treba. Svokre nastav hranice. Veganke vybav ponukni menu ci moznost priniest si svoje ;) maj tam misy s ovocim a orechy od hladu neumrie ;)
Odpovedať
Dakujem baby, zacnem sa na tu svadbu pozerat inak.. @juliet86 skor sa bojim o ich polovicky, dedo s krstnym by to ako tak zvladli ale babka je tazka povaha a hned spravi scenu.. Asi ju skor poslem domov 😀😀 svokru necham priatelovi a ked sa budeme rozpravat o svadbe tak len s nim radsej.. Veganke som povedala, nech si donesie svoje, pretoze restauracia ponuka iba vegetarianske a to sa jej nic nepaci.. Jedlo bude podla nas dvoch a hotovo. Mna sa ako hosta tiez na ziadnek svadbe nikto nepytal co lubim a co nie.. Prisla som zjedla, ci nie a podakovala som za svadbu.
Odpovedať
Ja cele toto forum vlastne nechapem. Pre mna bola svadba utrpenim, pripravy otravnym hororom, nikdy som sa na svadbu samotnu (nie manzelstvo) netesila a som rada ze som to prezila. Ked tu citam niektore komentare a prispevky fakt sa mi nechce ani uverit ako niekto sa moze tak tesit zo svadby. Keby bolo na mne, urad svedkovia, ano ani ano, diky super dovi dopo .. max. Obed.
Odpovedať
Ak tvoj drahy chce tradicnu svadbu, ozaj by sa mal angazovat aj on. A ak sa tebe do toho nechce, proste si skor prakticka a nebavi ta lustrovat internet a inspiracie cele vecery, tak to nerob. Nie je to povinnost. Najmi si agenturu, prejdite si spolu hrubu predstavu (a na to ti staci max. polhodina) a zvysok zariadia. Na kameru, DJ a podobne sa spytaj kamaratok, podobnym sposobom si vyber jeden salon, kde si myslis ze mas najvacsiu sancu zohnat saty. V salonoch spravidla maju aj vsetko ostatne - topanky, zavoj, aj podprsenky do siat... Nechaj si poradit, takto vies vsetko vybavit za dva dni a zvysok casu ozaj mozes uz len mat vylozene nohy a pit kavu. Aj tak, prave aj z vlastnej skusenosti - na nete som videla asi 15000 siat. Potom som dosla do salonu, kde si vybrala kamaratka, zo svojho cisla vyskusala patoro siat bez ohladu na to, ci sa mi pacili alebo nie, lebo to aj tak musis vidiet na sebe, darmo budes obrazky kukat. A do hodiny som mala saty. Takze ziadny stres.
Odpovedať
Ja sa na svadbu tesim/ nie pre to ze budem nevesta pupok sveta a stredobod vesmiru( to sa bohuzial nestane kedze anilen vesiak s napisom nevesta nemam :D) ale pre to,ze tam budu super ludia( svadbu robime viac pre kamaratov ako pre rodinu),ze sa stretneme konecne naraz( mojich a draheho kamosov deli 200km cize sa nepoznaju a moja naj kamoska zije v prahe vidime sa raz do roka)naj bonus je samozrejme ze si beriem naj chlapa na svete .Povodne sme mali v plane pozyvat len rodicov a babky( v draheho pripade aj bratov s rodinami)+kamaratov s detmi, ale svokra si vyrevala pritomnost svojich surodencov/ kt. mi vobec nevadia nijako mi neublizili len sme ich nemali v plane volat.Ale takisto som mala chut vsetkym j*ebnut a vybavit to o 2 svedkoch na urade,pretoze angazovanost svokry ma vytocila do nepritomnosti/ ale stopli sme to,vsetko urobili po svojom a uz len oznamujeme co ako bude.Nastastie uzmame vsetko potrebne,uz len dokupit alkohol a pockat do augusta :D ale ani ja sa nejdem pototo z aliexpresu,nemam polepene ruky lepidlom od handmade tvorenicka a dokonca ani cele okolie neobtazujem ze uu aha co som si kupila 😂😂
Odpovedať
Ty ma prosim ta neplas tym ze uz vsetko mas vybavene, ja mam tiez svadbu v auguste 😀
Odpovedať
ahoj :) my sa na svadbu obaja velmi tesime, niekedy mam dokonca pocit, ze on viac ako ja. ja sa najma tesim, ze budeme manzelia. mame toho uz dost vyrieseneho, od slyl cez fotografa az po saty. sme vsak obcas tiez na hojdacke a takisto mavame chvile, ze sa nam uz nechce riesit nic so svadbou, lebo drahemu sa k tomu prilis vyjadruje rodina a jeho to demotivuje, ja zas nie som velmi taka typicka nevesta, co chce byt stredobodom pozornosti a takisto ma nebavi riesit, ze ci servitky budu ladit k snurkam na zenichovych topankach, a pod... rovnako sa desim prilis opiteho clena rodiny na svadbe, bojim sa ze nevyjde pocasie, nesadne vsetko ako ma... navyse mame taku atypicku malu svadbu, niekedy sa k tomu vyjadruju ludia, ktori by nemuseli... myslim, ze to vsetko je aj normalne a zalezi od povahy, urcite to nie su nejake divne stavy, za ktore by si sa mala citit previnilo. ak ti mozem poradit, velmi si usetris stres a hadky tym, ze od zaciatku nebudes nikomu nic hovorit. nic o pripravach, mieste, satach, kolacoch, alkohole. cim viac ludi bude nieco vediet, tym viac ludi ti do toho bude kecat a tym budes otravenejsia :) ries si vsetko uplne sama, pripadne so snubencom. je to vela prace, ale usetri ti to nervy. drzim ti palce!
Odpovedať
@miskahr ale my sme zacali uz pred rokom :-D ved na salu kapelu fotografa aranzerku a cukrarku potrebuje clovek len mobil a mail a teda pevne nervy este ked ta rok a pol dopredu odfajcia ze uz su obsadeny :-D a kedze nic extra neriesime nebolo to tazke :D Tazke bolo len vysvetlit ze ano bude to ako my chceme a komu se nelibi at si polibi :D
Odpovedať
@dominikakr tak ty si mi naozaj otvorila oci v tom lepsom svetle. Naozaj budem asi riesit svadbu iba ja a buduci.. Co sa ma stat sa stane, a to ze servitky budu biele mi je suma fuk 😀😀 dakujem ti si ma nakopla a povzbudila Ja uz saty mam.. A uz s tym zacala kritika, preco obycajne, preco nie princeznovske.. No preto, ze mam velkost 42 a vidim sa, ze si to nemozem dovolit.. Chcem byt krasna nie tucna torticka
Odpovedať
@sweetluska dakujeeem je mi este horsie 😀😀 ale nie.. Vies co my to mame v utorok takze ak niekomu poviem august zacne slovom to uz mame obs... V tom ho stopnem, ze v utorok a hned jasnee mame volne
Odpovedať
@miskahr tak to som velmi rada :) ja som tiez nechcela byt torta a tiez viem, ze moje saty nebudu korespondovat s predstavami vsetkych hosti, ale je mi to uplne jedno :-D ved predsa aj saty vyzeraju inak, ked su pekne vyzehlene, zena ucesana a nalicena, s kyticou v ruke.. rovnako vyzdoba vyzera inak priamo na stole, aj kvety vyzneju inak. preto je zbytocne to vsetko analyzovat s ludmi okolo, kazdy bude mat plno reci, kritiky a napadov, o ktore ani nstojis, ver mi :-D nic s nikym nekonzultujem, robim podla seba a snubenca a hotovo. odkedy nerozoberam vsetky detaily s mnozstvom ludi, zije sa mi ovela lahsie. dovtedy to bolo same "a preco v modre, ked ste obaja bratislavcania? a preco v piatok? preco hento a preco toto?". stacilo. kazdy dostane oznamenie, pokyny kedy a kam prist a hotovo. ciel je predsa vydat sa a neprist o zdravy rozum :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala opacny problem - preco chcem saty, ked to nie je Prva svadba, nestacil by nejaky kostym..? No, nestacil.
Odpovedať
@dominikakr ja to mam podobne.. Preco v utorok co ste nejake celebrity? No lebo to tak padlo.. Preco v Modre?no mohla som aj v Stropkove ale to sa mi uz zda prilis daleko
Odpovedať
drzim palce nech ta pripravy zacnu tesit, za seba / za nas mozem povedat, ze samotne pripravy boli rovnako dolezite a krasne ako svadba samotna. Bol to krasny spolocne straveny cas, ked sme vyberali vsetky detaily, pozerali spolocne fotky, pocuvali hudbu ktora by sa hodila, zabavali sa na mensich trapasoch pri vybavovackach alebo pozyvani.. jednoducho bol to krasny pol / tristvrterok, za ktory sme sa nastastie ani raz nepochytili, ale uzivali si jeden druheho a aj tie pripravy. Aby si sa vyhla stresu, radim pisat si zoznam toho, co vsetko treba vybavit, aj psychologicky ked z neho budes postupne vyskrtavat, tak sama budes mat pocit ze to napreduje a ide spravnym smerom.. 6 mesiacov je stale dostatok casu aby ste v klude a pohode pripravili vsetko podstatne, tak si to uzivajte (ja by som sa kludne vratila takto o rok dozadu :) )
Odpovedať
Profilova fotka
Kazda inak vnimame tu svadbu, z toho si vobec nic nerob :-) Ja som si z toho urobila taku svoju bublinku, vyberam co sa mi paci, co by som chcela mat a chcem hlavne aby sme si to my dvaja uzili :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?