Peklo tyzden pred svadbou :(

Idem sa asi len tak vseobecne vystazovat...myslela som ze posledne tyzdne pred svadbou budu totalna euforia,radost v celej rodine,prijemne stretnutia...namiesto toho su to oci pre plac, hadky, krik a zufalstvo. Moja buduca svokra sa rozhodla,ze najvhodnejsie cas asi kedy zacat proti mne bojovat po takmer 7 rokoch vztahu je pred svadbou. Vymysla si organizacne veci a rozkrikne to po rodine,pritom to pravda nie je,vykrikuje ako ona ziadne odpytanie robit nebude,nepraje si aby ju tocila kamera,ktoru si mimochodom sama vydupala na svadbe,nechce sediet s tym a tym a nechce pozerat na toho a toho,poziadala ma aby som jej dopodrobna spisala co ma v ktorom momente na svadbe robit a ako sa ma spravat, no najviac bolo ked mi povedala,ze nech si nemyslim,ze sobasom budeme rodina a ze to znamena ze ma budu mat radi. Denne niekolkohodinove telefonaty a vykrikovanie, hadky. Vlastna svadba sa pre mna stala stresom a tesim sa aby uz bolo po nej...neviem ako sa k nej na svadbe spravat
Odpovedať
1
2
Fíha, vôbec ti túto sitúaciu nezávidím, ale presne tak, ako si to napisala tu, povedz to jej, nechce aby ju točila kamera/prečo keď ju chcela ona, a nie Vy..., na svadbe sa ma zabávať, venovať hosťom a byt nápomocná ak je to potrebné... atď. Ja osobne niesom konfliktný typ, ale aby mi takýmto spôsobom niekto ničil moje predstavy a prípravy na svadbu, to by som asi nedovolila. U nás ak aj svokra chcela zasahovať, rýchlo, slušne a jasne sme jej vždy povedali čo, ako a prečo bude tak a tak..., ale hlavne by v tejto situácii mal stať pri Tebe Tvoj budúci manžel, a dať si mamu do poriadku, ak je to naozaj takéto neúnosné a takto Ta to trápi... Držím palce, nech sa to vsetko vyrieši, a vsetko dobre dopadne ;-)
Odpovedať
Je to neunosne, toto nie je ani desatina z toho co sa deje. Priatel je bohuzial pracovne odcestovany az do svadby, takze to riesi cez telefon ako sa da...a ona je nezastavitelna, vzdy nieco najde. Uz som sa neudrzala a s placom jej vravela ze nech sa proste len tesi a stoji pri nas,ze preco riesenim malichernosti kazi vsetlu radost...ale to som len dala podnet na hlasku ze vidno,ze sa vydavam kvoli svadbe samotnej a ze nam neveri ze budeme spolu stastni. Tyzden do svadby a ja zeriem magnezium ako lentilky.
Odpovedať
Profilova fotka
Fú no znie to naozaj hrozne. Z mojej skúsenosti ti môžem povedať že moja svokra začala takéto veci robiť dva mesiace pred svadbou a tiež som mala len oči pre plač. Keď som jej na to niečo hovorila bolo jej to úplne jedno ale potom raz to počul môj nastávajúci a po mojom neustálom naliehaní jej povedal že toto je naša svadba a že sa mi nemá do ničoho starať že tam príde ako hosť a nič nebude mať na starosti len jesť a zabávať sa a až vtedy sa mi dotoho prestala starať. Kým som hej to hovorila ja akoby som hrach o stenu hádzala musel jej to povedať syn a dosť zvýšeným hlasom. A najviac stìchla keď mu povedala že tak ona nám teda na svadbu ani nepôjde a priateľ že nechoď keď nechceš mne je to jedno. Odvtedy až na mini poznámky máme pokoj. DRžím ti palce a skús sa o tom porozprávať s nastávajúcim
Odpovedať
Svokra je asi v strese zo svadby :-( predtým ste mali dobré vzťahy ? V stresových situáciách si ľudia povedia aj veci čo potom ľutujú .
Odpovedať
Tak ju prosto ignoruj, nedvíhaj telefón a všetko si pripravuj tak, ako si si priala a plánovala, aj keď Ti radosť značne prekazila a eufória opadla...,pani si asi rieši nejaký komplex... ja musím asi iba poklopat, moja nic nevymýšľa, maximálne príde s nejakou otázkou, vysvetlime a vybavené..., a keď aj by mala o niečom inú predstavu ako my, jej to stačí jasne povedať a vysvetlit, a uz sa nestará... zo začiatku mala tiez predstavu, ze s nami bude od rana v tento deň, a ze este nám bude aj v nedelu po byte behať, ale vysvetlili sme jej, ze ona nech iba príde v daný čas, a odvoz domov po svadbe majú so svokrom zabezpečený :D, bola trosku prekvapená ze ich tu nepotrebujeme pred a po, ale nemohla veľmi protestovať :-)
Odpovedať
Ahoj. Vidim ze to nemas jednoduche a osobne som na tom skoro uplne rovnako ako ty. Svadbu mame az v oktobri a podobne problemy ako opisujes mam uz teraz. Zo vsetkym je problem a vec ktora na vybavenie trva jeden max dva dni sa taha uz dva tyzdne kvoli svokre. Kazdodenne hodinove telefonaty kde sa stale len hadame. Ako pise kajika nenechaj sa a povedz jej to do oci. Ked ti teraz v podstate povedala ze ta nema rada tak ti to moze byt jedno. Je to tvoja svadba a nenechaj sa zdeptat. Rozkaz jej. Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo a prebehlo vsetko hladko. :-)
Odpovedať
@anikaaninka toto je ako cez kopirak! Presne ked uz na nu vyletel priatel povedala ze ona tam nemusi prist a on ze ok, nechod. Ale len sa urazila ze ju tam nechceme a pokracovala dalej...uz ju nezmenim, len neviem, nedokazem sa celu svadbu silit do usmevov.
Odpovedať
@tatiana1329 dakujem :) ja som ju uz zablokovala. Velmi radikalny krok, viem, ale nedovola sa mi uz. Najviac sa bojim gratulacii po obrade....to si krute slova vypocujem a strasne tazko sa mi aj teraz nejako tesi,vobec si pripravy neuzivam
Odpovedať
@567funny567 ja som si myslela ze mame celkom ok vztahy,ale teraz som sa dozvedela ze cele roky ma vraj iba znasala ako nutnost. Oktem toho ze som drza, vraj psychicky labilna lebo placem kvoli svadbe a klamarka,lebo sa len pretvarujem aka som mila.
Odpovedať
Navyse este aj moju mamku vzali v piatok do nemocnice...ani to svokre nedalo stuchanec, ze riesi kraviny :(
Odpovedať
@ivlalia123 moj osobny nazor, ak to vie tvoj snubenec co sa deje, velmi dobre si urobila... Vykasli sa na nu a nenechaj si to viac uz kazit. Nech si hovori co chce. Ved s nou zit nebudes. Poznam ked to svokra kazi a kaslem na jej reci viac si to kazit nenecham. Mala by si urobit to iste.
Odpovedať
@tatiana1329 ano, mala by som kaslat,ale celkom mi to nejde. Asi preto ze sa nielen miesa, ale aj utoci na moju osobu....asi si idem dat nejake cvicenie sugescie :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Teraz sa tak zamyslam...viacere mame problemy so svokrou. Preco je to tak? Preco muzi tak nemaju? Je to len vyslovene to ze ako zeny medzi sebou superime alebo len tym, ze to len zle vnimame a na rozdiel od muzov prehaname?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja viem že sa to ľahko hovorí ale do svadby sa jej snaž vyhýbať a na svadbe si ju tiež nevšímaj snaž sa byť neustále v prítomnosti niekoho aby nemala šancu odchytiť si ťa samú lebo pred cudzími bude chcieť vyzerať že ona je tá dobrá takže ti nebude robiť scény. Je to smutné riešenie ale inak to asi nepôjde. Ja tiež stále počúvam aká som drzá a papuľnatá lebo naposledy som jej povedala že sa s ňou o výzdobe nemienim baviť lebo mi všetko len kritizuje a chce aby sme mali svadbu aké bývali pred 30 rokmi. Len preto že nedokáže pochopiť čo je to Vintage.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo sa týka tých problémov so svokrou začínam si to tak všímať že problém je v tom že pre mňa je jej syn len môj a ona ako by sa silou mocou snažila dokázať že navždy je len jej a ju má radšej ako mňa a myslím že to je problém väčšiny svokier. Nedokážu pustiť syna.
Odpovedať
@anikaaninka presne si to vystihla s tou pretvarkou, je to nechutne. A mas pravdu, len toto, ze to bude velmi krute a ze sa este budem musiet na vlastnej svadbe zaoberat tym, aby som sa niekomu vyhla :( pride mi to psychicky vycerpavajuce....ale budem musiet nejako. Nemyslim tiez ze ma zmysel snazit sa nieco urovnavat este teraz... s tym Vintage by to mala chapat, ved to je este starsie ako spred 30 rokov :D
Odpovedať
tak kus od veci ale mna velmi zaujima to, ze preco prave nase svokry su take, preco nase svokry robia problemy? Preco nikde nepocujem a necitam o tom, ze nase matky robia zo zivota peklo nasim nastavajucim? cim to je???
Odpovedať
Profilova fotka
@anikaaninka Toto si úplne vystihla
Odpovedať
Ja som od mojej svokry vzdialena stovky km co je vyhoda ale ked ideme na Slovensko tak sme u nej a zo zaciatku to bolo strasne! A potom som sa naucila ze cim viac sa snazim jej vyhoviet tym je to horsie, takze teraz sa jej nesnazim vyhoviet vobec a zaujmave vsetko je ovela lepsie, ked sa jej nieco nepaci tak jej poviem ze je to jej nazor alebo jej rozhodnutie a spravim si podla seba. Svadbu si platime my takze len my rozhodujeme co ano a co nie! Niekedy si proste musis vybrat ci je dolezity pre teba tvoj zivot alebo vyhoviet niekomu! Ja si vzdy vyberam svoj zivot mozna to znie trochu sebecky ale funguje to velmi dobre! Prajem pevne nervy a spravne rozhodnutie pre teba 👍😘
Odpovedať
Fuh toto ti vazne nezavidim a stoji to urcite vela sil.Manipuluje ta,ale ty sa ubran tym,ze uvidi ako si silna.Podla mna svokra s prepacenim nebola normalna ani predtym.Len to hrala na tebaJe to naozaj smutne ,ale vyhras jedine tym,ze uvidi aka si silna.Snubenec by si s nou mal spravit poriadky, tak ako pisu zienky hore.Je uz teraz jasne , ze dobre vstahy skoncili.Je mi to luto ,ked citam aj ostatne zienky co vam svokry robia.Drz sa a bud silna!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Boze...ked to tak citam, az mi je do placu. Velmi ma to za Teba mrzi. Najlepsie naozaj omedzit kontakt a popravde..........na svadbe bude ako med, lebo nebude pred ludmi chciet byt za tu zlu harpiu. A ak uz Teba nema rada, svojho syna urcite. Tak sa hadam kvoli nemu zdiriguje. Co bude po svadbe, Ti uz moze byt jedno..... ak sa takto o Tebe vyjadruje, nie si povinna sa ani len tvarit, ze ju mas rada. Sama viem ake je priprava svadby vycerpavajuca, kolko usilia a casu to stoji. Tiez sa neviem z tolkeho stresu tesit, nastastie nase obe rodiny stoja za nami a podporuju nas. A verim ze to robi aj ta Tvoja a Vasi kamarati. Mysli na nich a na ludi, co sa za Vas a spolu s Vami tesia.....urcite je ich viec nez dost :) Tak sa drz, podla moznosti sa nedaj tahat na dno....aj ked lahsie sa pise ako uvadza do praxe. Prajem vela stastia :)
Odpovedať
Dakujem Vam za povzbudenie :), je to naozaj velmi narocne snazit sa mysliet pozitivne, uvedomujem si ako to skodi len nam dvom a nici to nasu radost, najhorsie je ze jej mozete vykricat vynadat trebars ju aj vyhodit a ona si neuvedomi ani za svet ze nieco prepiskla. Som v soku z toho ze toto moze robit vlastnemu synovi, ze jej ani trosku nenapadne ze mu tym ublizuje. To ja osobne nechapem, s akym zamerom jemu na mna nadava. Trosku neskoro tyzden pred svadbou :D je mi smutno a neprijemne jej vobec pozriet do oci a mrzi ma to, lebo by som naozaj asi napriek vsetkemu mala mat uctu. Citim sa ako schizofrenik
Odpovedať
A mate pravdu...treba sa zamerat na tych ktori sa tesia na svadbu...i ked cez 20 ludi odmietlo prist a to iba jeden ma na to naozaj dovod. Je mi smutno ako sa nevieme v zivote tesit, spolocne...
Odpovedať
Keby bolo na mne a mala by som riesit taketo veci so svokrou asi by som jej slusne-keby to nepochopila tak neslusne povedala ze ak mieni byt takato tak na svadbe ani byt nemusi.. pripadne ak by sa to tahalo dalej,riesila by som svadbu iba o svedkoch, pripadne rodicia a surodenci . Rodine by som vysvetlila som dovody prečo svadbu "rusim" kto chce , pochopi, kto nie ma smolu. Isto by som si nenechala kecat do vlastneho zivota vlastnej svadby...A s takymto pristupom z jej strany- ze ani po svadbe s tebou nebude rodina a nemieni ta mat rada by som ju poslala kade lahsie a viac sa snou nekontaktovala-nezaujimala sa o cloveka ktory sa nezaujima o mna..:) Kazdopadne prajem pevne nervy, snad sa to nejako ukludni a poriesi :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pusti si toto: Jana Robbova - přijede mi tchýně.... Ja som si pred svadbou presla silnym stresom a neprajem to ziadnej neveste, ale k oltaru som sla s mojim ja. Len my dvaja...kostol bol len o nas dvoch ♥
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka tak ako písali baby, "synáčik je len môj a hotovo". Najhoršie sú svokry matky, ktoré sú bez muža a v synovi vidia svoju obrazne povedané polovičku. A okrem toho si myslím, že my dokážeme svoje mamy viac usmerniť v prípade, že skáču do našich mužov. @ivlalia123 mrzí ma, čo prežívaš, svokra by si mohla hryznúť do jazyka. Ale ak ti rovno povedala, že to neznamená, že budete rodina a že ťa bude mať rada, nie je ľahšia vec, ako povedať jej od pľúc svoje. Ja by som neváhala. Veľmi ti držím prsty, nech všetko dopadne, ako má :)
Odpovedať
@ivlalia123 ked som citala tvoj prispevok tak som ostala normalne v soku, ze aj taketo zakerne svokry existuju. nechapem ako niekto moze nieco taketo robit a hlavne, ked ste uz tak dlho spolu. ved ked ma nieco proti tebe, mala ti to uz davno povedat a nie teraz, ked je tyzden pred svadbou. nezavidim ti tvoju situaciu a drz sa. snad sa to na dobre obrati vsetko
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka Presne si to teraz vystihla, nikdy som sa tu nedočítala, že by sa nevesta sťažovala, ako vlastná mama robí prieky snúbencovi... Asi najlepšie je byť stovky km preč od všetkých a potom je pokoj
Odpovedať
Profilova fotka
@ivlalia123 lahko sa hovori, ale drz sa. Skoda, ze mas draheho mimo, toto su stavy, pre ktore by mal on matku upratat a kludne radikalne, nech si uvedomi svoju poziciu a hlavne, co si mysli, ze tym dosiahne? Komu tym pomoze? Robi ju stastnou vidiet syna a zenu ktoru on lubi nestastnu? Aj ked verim, ze su matky, ktorym do nedocvakne ani na tisicikrat. Nevidime do vasho vztahu, ale tebe ostava len zazelat pevne nervicky, hlavu hore, ona nieje dolezita v tomto kroku, aj ked si clovek zela prijemnu rodinu..
Odpovedať
Je mi luto ako sa dokazu niektore mamy spravat. Presla som si tym istym pred svadbou. Od riesenia darcekov pre hosti,cez jedlo,zasadaci poriadok,vyzdobu,MOjE CESANIE,moje licenie,moje popolnocne saty,moje svadobne saty,moju rodinu.preds vadbou ma poziadala aby som vytvorila vyzdobu aj pre manzela domov. V den svadby mala najatu pani ktora si priniesla vlasne veci a moje ostali pohodene len tak. Na svadbe to bol total trapas,nasi sa nemohli zasmiat,pobavit,lebo sa prstom ukazovalo a krutilo hlavou. Nakoniec sa moj pohadal este na sale so svokrou. Total zorganizovane kam pojdeme na noc po svad.dni,kedy budeme rano vstavat. Dodnes ma jeho rodina nema rada lebo som taka aka som. Z nie bohatej a nie znamej rodiny ani im nezobem z ruky ako predpokladali. Svokra zial uz nie je,ale aj za ten cas stihla toho dost. Bojovala som aj bojujem. Hnusi sa mi to ale neda sa inak. Je mi luto vsetky zienky ktore sa vydaju a zaziju peklo lebo si dovolili vziat niekoho syna a spravit ho statnym a ten syn uz nie je malicky ale stal sa vodcom a tvorcom svojej vlastnej rodiny. Po svadbe sa svokra spravala ako ze je vsetko v najlepsom poriadku. Nebolo,nie je ani nebude.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?