Svadba bez starostí a stresu

Ahojte, v tom mnozstve diskusii o tom, co je nutne vybavit, zariadit, kupit, som si povedala, ze nezaskodi aj uplne oddlahcena tema. Budem rada ak sa pridate so svojimi skusenostami, mozno poradite, co bolo zbytocne, cim sa zatazovat netreba, co by ste urobili inac, co ste urobili skvele. A buduce nevesty - co vam robi radost, na co sa tesite a podobne. U mna je to o tom - vzdy som mala paniku zo svadby, nevedela som preco a ked som zaciatkom roku 2011 zacala rozmyslat nad svojou svadbou, tak som pochopila preco - vedela som, ze nechcem snivat o svadbe, ze ju nechcem rok pripravovat, ze ju nechcem mat planovanu, ze nechcem stres, nechcem ziadne zvyklosti, ktore vobec nepoznam, nechcem jest tradicne menu a nechcem biele saty s velkou suknou....bolo mi to strasne vzdialene. Moja panika sa prehlbila, ked som si niekedy na jar nasla temu svadba jul 2011 a tam boli baby, co uz na jar 2010 zacali s pripravami. BABY JA VAS OBDIVUJEM!!! Uf a tak som teda dlhsie na toto forum nechodila, lebo mi to len nahanalo strach, ze nic nestihnem. Vydavam sa v zahranici za cudzinca a este k tomu sa berieme v krajine, v ktorej ani jeden z nas nebyva :) vybavit doklady nebolo jednoduche, povedala som si, co musi byt, musi byt. Saty som si zacala pozerat niekedy zaciatkom maja tusim, ale nevedela som si vybrat a hlavne som nechcela ist do salona a skusat! A tak som si otvorila ebay na prvy sup som nasla nejake saty co sa mi pozdavali, pekne v aukcii s troskou napatia som si ich kupila a bolo. Trosku sa presili potom a sadli dobre a su uplne nove. Kedy bude termin svadby, to viem asi od 20.6. a dali sme si termin na 15.7. :)))Naco stracat cas? Hostom sme to oznamili 1.7., telefonovali sme im, vsetci boli prekvapeni, strasne sa tesili, smiali a radovali. Este nemam dohodnuty catering, ak sa nepodari, nejako si poradim. Miestnost mam zhodou okolnosti presne taku, ako by som si mohla len vysnivat. Nebude hudba, nebude DJ, budu hadam nejake CDcka, ked kazdy z hosti nieco prinesie, lebo ja nemam ziadne :) Fotograf nebude, ja chcem momentky. Obrucky som objednala 1.7. cez internet. Bez skusania. Vlasy si ucesem sama. A este sa nam postastila jedna vec - bolo nam dopriane to stastie, ze som otehotnela a ak vsetko pojde OK tak koncom roka sa staneme rodicmi. Doteraz som len vedela, aku svadbu nechcem, teraz viem aku chcem. Presne takuto ako tato hadam bude. Plna radosti, prekvapenia, s minimom stresu a veeelkym mnozstvom improvizacie :) Buduce nevesty, prajem nam vsetkym, aby nam nasa svadba vysla podla predstav, nech uz su tie predstavy akekolvek. Nezabudajme na to, ze svadbu nerobime pre nase svokry, ani preto aby nas hostia neohovarali a pod., ale preto, ze chceme oslavit spojenie lasky, chceme pred zrakmi ostatnych potvrdit, ze sa milujeme a sme spolu stastni. Krasna dokonala svadba nam nezaruci manzelske stastie, strazme si teda to nase partnerstvo! (Ak sa po 15.7. dlho neozvem, tak ta moja uzasna svadba bola nakoniec hrozne fiiasko :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj, obdivujem ako pohodickovo to cele beries....aj ja sa snazim ale az takto dobre mi to nejde :-) tiez mame svadbu "narychlo" a v podstate mi to tak vyhovuje. Zaoberat sa planovanim svadby cely rok...asi by som sa na nu uz potoma ani netesila. Tiez sa vydavam v zahranici a veru tie papiere bola fuska.....cirkevne snad vacsia nez tie uradne. Tak ti drzim palce aby sa nasiel dobry catering a nech vam to cele vyde podla predstav!!
Odpovedať
@aluska3 ako sa to dobre cita :-) drzim silno moc palceky,aby vsetko dopadlo na jednotku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som nevedela planovat svadbu vyse pol roka :-D teda viac ako pol roka :D by ma to nebavilo a bola by som len unavena z toho na koniec. co je zbytocne riesit su farby siat druziciek, mamiciek a celkovo hosti :D :-D :-D :-D
Odpovedať
@susichkeit dakujem, si mila :-)
Odpovedať
No teda, ahojte dievčatá, aluska, číta sa to naozaj fajn a to hlavne preto, lebo Tebe ide len o podstatu toho celého - zobrať si za manžela svojho vyvoleného a byť pritom obaja šťastní - nech je to kdekoľvek a akokoľvek, v podstate Ti je to jedno. A to sa mi páči, lebo Tí čo Vás majú radi, to príjmu tak ako to vymyslíte. Ale... jedno malé "ale" ma napadlo hneď po prečítaní Tvojho príspevku - určitou organizáciou sa budete musieť zaoberať kvôli tomu, aby tí ľudia, ktorí budú pri tom, sa cítili príjemne tiež a to v každom ohľade. Držím Ti palce, aby Tvoja svadba bola krásna pre Vás dvoch a aby to Vaše šťastie precítili aj Vaši hostia. ;-)
Odpovedať
@vianocnystromcek Dakujem za info!
Odpovedať
@romanesca Dakujem pekne. No mas pravdu, ono sa to neobide bez nejakej tej organizacie :-) Ja si strasne cenim, ze hostia pridu aj ked je to mimo SR a ze su ochotni tak daleko cestovat. A velmi by som chcela, keby si po svadbe povedali, ze sa im ta cesta oplatila a ze to bolo super.
Odpovedať
Ahojte baby, chcem sa podelit o svoj nazor najskor som chcela velku svadbu s velkymi bielymi satami, S Dj s kameramanom fotografom, suborom na odcepcnie a neviem ci vsetkym mala som uz rezervovanu salu nastastie sa tam hned neplatila zaloha a ked som citala co vsetko treba okolo svadby vybavit tak som zacala upadat do depresii prislo mi to zvlastne tesit sa na toto vsetko a riesit kolko zakuskov mam dat komu do vysluziek. My s priatelom zijeme v zahranici na slovensko nechodime moc casto a ked tam sme, tak sme radi ze mozeme byt aspon s tou najblizsou rodinou. Potom som tak nad tym vsetkym zacala rozmyslat a prisla som na to ze preco by som mala robit cirkus celej rodine, ci naozaj vsetkych tych strykov a setrenice bratrancov a neviem koho vsetkeho tak zaujimame a ci by sa vobec tesili z nasej svadby a aj tak by uz o tyzden nevedeli ze nejaka svadba bola aj keby bola neviem aka dokonala pretoze kazdemu sa aj tak paci nieco ine. Takze padlo rozhodnutie a svadba bude bud v Dominikanskej republike alebo v Thajsku budeme tam len ja a moj drahy bude to romanticke a myslim ze si to navzdy zapamatam. Moj drahy to chcel takto od zaciatku a mal pravdu, ked som sa ho spytala koho chce na svadbe tak povedal ze teba milacik teba milujem a nikoho ineho tam nepotrebujem (takze aj tato veta pomohla k tomuto rozhodnutiu). Pre najblizsiu rodinu potom urobime iba nejaku "garden party" kde im premietneme fotky z nasej svadby na plazi. Viem ze aj toto bude stat urcite vela usilia vybavit, ale aspon nemusim riesit ci sa moja svadba niekomu pacila proste to bude len o mne a mojom priatelovi.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som na svadbu pozvala iba tych blizkych kamaratov a fakt vyvolenych :) 12rocne deti na koniec ani nepridu, lebo sme uznali ze je to zbytocne ich tam trepat - takze budu u babky. na koniec je to z 60 ludi teda 40 :) a co tak pozeram tak to vyzera suprovo:) dvoch ludi by som este vyhodila, ale nechavam ich tam ako rezervu :D no som mila co?:D vzdy sa da svadba spravit inac. je kopec inspiracii a napadov, neda sa vsetko pouzit. pre mna je hlavne ze mam saty ake si moj drahy vysnival, aj ja :) aj on bude fesi, a budeme mat spolu krasny den a pevne verim ze to tak bude pretoze uz teraz vidim ze moj frajer nedovoli ani muche aby mi robila vrasky kv svadbe :D
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnystromcek tak to mas suprackeho ocina :D
Odpovedať
U mna to cele zacalo na svade mojej drahej sestry. Ta sa vydavala uz davnejsie, pred 14timi rokmi, ano predsa len vtedy neboli take pekne saty a neboli az take moznosti.... a nevidela som na nej chuderke, ze by sa na svadbu a zo svadby tesila. Saty mala take, co mali v salone volne na ten termin (a to sa svadba dohadovala nejakych 8mesiacov vopred), pozvala vsetky babky a tetky ako sa patri, aj ich deti, lebo to sa patri. To bolo mnozstvo neuprimnych usmevov od ludi, ktorych sme ani 10rokov nevidel - ale sa patri ich pozvat. Presne ako gabika 1919 pise - vysluzka a kolko krabic na kolace, a tomu nemozme dat vacsiu, lebo by sa tamten zas urazil.....a kolace a flase s nealko boli presne na kus napocitane a potom jej svokra povedala, ze sme brali coca colu z jej casti.....tak mi je luto, ked si na to spomeniem.
Odpovedať
@aluska3 my s muzom sme tiez brali vsetko okolo svadby velmi s rezervou. Na planovanie sme mali 5 mesiacov, ale kedze as nam to velmi nechcelo riesit, vybavili sme vsetko za mesiac. Mali sme pokoj asi do mesiaca pred svadbou, ked zrazu zacali obe strany rodicov vsetko velmi prezivat a riesit a slovne spojenie "patri sa" a "to tak musi byt" ma privadzalo do zufalstva. NAucila som sa velmi pekne hovorit NIE. Rodicia nas ten posledny mesiac fakt tak stresovali. Aj sme zvazovali svadbu zrusit a zobrat sa len so svedkami, lebo tiez si myslim, ze jedine o co v ten den ide je stat sa manzelmi a ten cirkus okolo nie je nevyhnutny. Mali sme tradicnu dedinsku svadbu v kulturaku, ale bola upravena podla nasich predstav, hosti sem si pozvali iba takych, s ktorymi sme v kontakte a ci sa urazil niekto alebo nie, je nam jedno. My sme sa citili dobre a nakoniec aj hostia hovorili, ze taku veselu svadbu este nezazili. A to sme nemali skoro ziadnu vyzdobu, ani svadobnu tortu,vysluzky tiez velmi neboli, objednavali sme jednlo tak aby sa nic nevyhodilo (aj tak bolo vela), saty som nemala ani dlhe, ani biele, zenich nemal tradicny oblek, ani omsu sme nemali, ani prijimanie a dokonca dvoch fararov. Cast rodiny to velmi tazko niesla najprv, ale potom boli aj tak vsetci stastni. Takze moja rada je, kasli na mudre rady a urobte si tak ako chcete. Vy budete stastni a zvysok to rozdycha.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@oskvarka ocina?:D
Odpovedať
Profilova fotka
vysluzky davam 30 kolacov kazdemu - ak je parik tak ma parik 30 kolacov a nie 60. neriesim male velke vysluzky. aj tak bude zradla dost :D
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnystromcek z mojim citanim je to dakedy tazke :D... a cim je svadba blizsie sa to zhorsuje :D...
Odpovedať
Profilova fotka
@oskvarka :-D neblbni :D
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnystromcek to vies ja mam dislexiu miernu ale vecinou to nieje az take hrozne .. ale ja som precitala foter namieto frajer :D:D... tak hold smola ... ale predstava to bola mila... :D...
Odpovedať
Profilova fotka
@oskvarka hehe no bolo by blbe keby za mnou stal takto iba otec a nie frajer :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnystromcek najlepsie obaja :).... ale u nas je to tiez skorej tak ze nasi a aj iny rodinny prislusnici ma vytacaju a drahy ma ukludnuje :D
Odpovedať
Profilova fotka
@oskvarka neboj :) v den D budu vsetci uz tak unaveni ze nebudu mat nervy riesit blbosti ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnystromcek no to dufam .. aj ked moc tomu neverim moja mama ma vzdy dost energie riesit blbosti.. asi preto ze si ju nevie minut na normalne veci :D
Odpovedať
@oskvarka Proste ako keby boli ludia, ktori okolo seba potreuju rozruch, aby z toho mohli nacerpat energiu, ked vidia, ako ju Ty stracas, ze? Tak ako ta svokra mojej sestry - ked sa jej nepacilo, ze svadba prebehla bez problemov, tak pri plateni povedala, ze ale strana nevesty zjedla viac kolacov ....tak sa strapnila, usetrila mozno 100Sk, ale hlavne ze ludi tym nastvala tak, ze si na to este dnes spomenu aka bola odporna. Velmi Ti drzim palce, aby si bola obrnena voci zlobe a zavisti druhych!
Odpovedať
Profilova fotka
@aluska3 to si teraz uplne vystihla.. no co snazim sa byt na to pripravena.. dik moc...
Odpovedať
No a uz to zacina - prstene mi dodali neskor ako mali, ale hlavne ze dosli. Z kazdej strany uz zacinam pocuvat '' no ale toto si si mala premysliet skor, tamto si mala urobit uz davno, hento si mala....'', Ja som sa nikoho nic nepytala, tak co sa kto vyjadruje k tomu co som mala alebo nemala? Ked ja nie som nervozna z toho, ci svadba o tri dni bude ''perfektna'' tak co sa znervoznuju ostatne zeny v rodine? Preco si neventiluju nervozitu inac ale vesaju to mne na nos? Jaaaj baby, co sa tiez vydavate onedlho, prajem nam pevne nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
@aluska3 asi tak.. najlepsie je mudrovat ale co urobili "uz davno alebo uz skorsie" preto aby to bolo... nic len frflat vie kazdy :D... hlavne klidek pohoda a bez stresu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Svadba bez stresov a bez starosti po mojej skusenosti neexistuje...Teda s pripravami sme zacali skoro rok ak nie viac pred svadbou. Vsetko s pripravami slo velmi hladko a v pohode, ale 2dni pred svadbou chaos a samotny den som si povedala, ze nic neorganizujem, ale organizovala som. Bola som svadobna agentka a neveste v jednom. Preto po tejto skusenosti si poviem, kazda nevesta by si mala urcit niekoho, kto bude dohliadat nad svadbou. Ja som tiez mala svojho svedka- naj kamosku, ale ona sama tťo nedokazala riadit. Preto si myslim, ze je uplne na mieste vyuzit sluzby svadobnej agentky. Na to vsak slovensky narod dostatocne nevyspel a druha vec je, ze ak aj nejake agentury poskytuju tieto sluzby, nechcu urobit svadobny den danej osobe najkrajsim, ale zarobit...Tot moja skusenost.
Odpovedať
Tak ja musim zo svojich skusenosti povedat, ze hlavne vdaka tomu, ze sme svadbu zacali organizovat rok a 3 mesiace dopredu, som nemala absolutne ziadny stres. Ten rok a 3 mesiace dopredu sme objednali miesto na hostinu, pretoze to bol posledny volny julovy termin, ktory mali v nasej restike. Rok dopredu sme objednali fotografov, DJ, 9 mesiacov dopredu kostol, svadobne saty, obrucky a potom ostali uz len drobnosti, ktore sme postupne povybavovali. Posledny tyzden pred svadbou som nemusela vybavovat nic, okrem vyzdvihnutia siat, manikury, pedikury..Toto sa cudujem, ked citam, ako nevesty maju stresy posledny tyzden pred svadbou a co este vsetko maju vybavit. Velka vyhoda bola, ze sme nemuseli riesit veci ako vyzdobu saly, menovky a podobne, to vsetko zariadila restauracia. Takze preto moj nazor, radsej zacat organizovat o dost skor a pekne postupne ako na poslednu chvilu a potom nevediet co skor, nic nestihat a mat zo vsetkeho stresy. Ja som nemala absolutne ziadny stres pred svadbou.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrikazuzka To si asi nemala prilis stastie na agentku, pretoze u nas vsetko prebiehalo vdaka nej ako po masle, nemala som jediny stres, vsetko promptne riesila, ak sa aj vyskytli problemy, nemam o nich ani potuchy, lebo hostia nemali kriveho slova ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ciusinka to znie sice dobre ja som sice zacala len 3,5 mesiaca dopredu ale vsetko co sa vzdy v tej chvili dalo urobit som mala spravene.. ale ja napriklad chcem mat na svojej svadbe pernicky ktore upecie moj ocino lebo orbi najlepsie ake poznam a ja ich chcemmat ozdobene mnou.. tym padom som zabila tyzden mesiac pred svadbou ale som spokojna skorej som ich robit nemohla lebo by stvrdli.. + su este nejake kolaciky ktore maju nasi velmi radi a viem ze mi take ziadna cukrarka neuroby a preto som si naplanovala vykend pred svadbou este na toto + chcem mat pierka z vetvickami.. a nechcem aby mi zvedli + nemam peniaze aby som si ich dala zrobit tak som si vsetko pripravila a budu sa robit 1-2 dni pred svadbou... ci to bude moc velky stres to neviem.. dufam ze nie... sestra mi pomoze... jednoducho nieco sa neda robit rok dopredu...
Odpovedať
@oskvarka Jasne, to uz zavisi od konkretnej nevesty, co chce na svadbe mat, nie vsetko sa da urobit rok dopredu, my sme tiez nevybavili vsetko rok dopredu, ale postupne..Ja som hlavne reagovala na uvodny prispevok alusky, ze tie pripravy svadby rok dopredu, ako spominala, sa robia hlavne kvoli tomu, aby sa predislo tomu stresu a starostiam. Ja si napriklad neviem predstavit svadbu organizovat tak, ze si poviem, ze za 3 tyzdne sa idem vydavat. V niektorych mestach to ani nie je dost dobre mozne - a ja osobne by som prave v tomto pripade bolo maximalne v strese..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?