Zrušenie svadby?

Ahojte, Chcem sa s vami podeliť o moje pocity a poprosiť vás o vaše postrehy v tomto probléme. Po 2 rokoch sme sa s priateľom rozhodli sa zosobášiť. Čím viac sa blíži ten dátum a postupne sa vybavujú všetky veci so svadbou spojené, chytá ma čoraz väčšia úzkosť a panika. Neviem či ste niektorá riešili takýto problém pred blížiacou sa svadbou, či je to normálne, alebo je to intuícia ktorej by som mala venovať pozornosť. Nikdy som nebola nejak extra zaľúbená do môjho partnera, vlastne som s týmto vzťahom súhlasila, lebo som dlhšie nikoho nemala a mám už po tridsiatke a v duchu vždy lepšie niečo ako nič, som pokračovala vo vzťahu. Pár krát som sa to pokúšala aj ukončiť, ale vždy som sa nechala prehovoriť, bolo mi to ľúto len tak to zahodiť, keďže som nemala nikoho iného. Bolo nám celkom fajn, ale z mojej strany žiadna veľká láska nebola. Žiadosť o ruku prišla dosť nečakane, v čase keď som mala dlhšie pracovné problémy ktoré ma vyčerpávali a s vidinou, že snáď aspoň niečo radostné sa udeje v mojom živote som s tým súhlasila. Oznámili sme to už celej rodine, všetci sa tešia, iba vo mne sa to všetko búri a čoraz viac si uvedomujem, že ho proste neľúbim. Je to rozpor medzi rozumom a citom. On je slušný, dobrý, starostlivý muž, má ma rád, jednoducho žiadny objektívny dôvod na rozchod neexistuje. Len keď si predstavím ten sľub pred oltárom, že s ním budem zdieľať už celý svoj život ma desí.. Čím viac vo mne silnie myšlienka zastaviť to všetko.. ale bojím sa že to budem ľutovať a zároveň nechcem ublížiť ani jemu ani rodine ktorá sa už teší na svadbu.. Mali ste niektorá tieto pocity, ako by ste sa zachovali v podobnej situácii..
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozmýšľala by som ani chvíľu. Ak o niekom povieš "nikdy som nebola nejak extra zaľúbená do môjho partnera a predstava toho že s ním budem zdieľať celý svoj život ma desí" hovorí za všetko. Myslím, že tvojmu snúbencovi by oveľa viac ublížilo keby si ostala v tomto vzťahu a predsierala radosť ako keby si vyšla s pravdou von a rozišli by ste sa. Ak sa máš rada tak radšej odíď a počkaj si na niekoho koho budeš milovať celým svojím srdcom a o kom ani na minútu nezapochybuješ že je ten pravý 🙂
Odpovedať
Radšej ostať sama cestovať po svete a byť šťastna ako žiť s niekým koho ani neľúbim len som si na neho zvykla. Keď ti tie 2 roky s nim nič viac nedali a nič sa v tvojom smere vramci citov nezmenilo tak by som z toho asi vycúvala
Odpovedať
Profilova fotka
@denissa2022 Som úprimne zdesená z toho čo píšeš, pretože po žiadosti o ruku som zažívala najkrajšie obdobie v živote pretože to bolo a stále je krásne. To čo ty opisuješ je naozaj smutné 😞 Viem, že sa to ľahšie povie ako urobí, ale musíš zobrať svoj život do vlastných rúk. Ak čakáš, že sa okamžite objaví iný partner, ktorý ti bude vyhovovať a nebudeš tým pádom sama, tak to je veľmi málo pravdepodobné. Ak pre svoje šťastie chceš niečo spraviť tak asi budeš musieť prežiť nejaké obdobie sama, no a čo! Aspoň si usporiadaš myšlienky a začneš odznova. 🙂 Podľa mňa stále lepšie dostať sa z toho za pár mesiacov, ako seba a iných trápiť podstatne dlhšie...
Odpovedať
Sprav tomu muzovi laskavost a zrus svadbu aj vztah s nim cim skor. Ty si s nim len preto, ze nikto iny o teba meprejavil zaujem? Pisat o nom, ze ho nemas nejako extra rada, ze si sa s nim niekolkokrat rozisla a on ta ukecal... Hadam ani nebude prekvapeny... Tebe sa ulavi a on sa z toho oklepe. Taky je zivot..
Odpovedať
Chudak Tvoj partner, uprimne mi ho je luto... V takomto pripade by som svadbu urcite zrusila a nechala ho ist dalej k zene, ktora ho bude mat uprimne rada. Uvidis, ze aj Tebe sa ulavi. Ja som chodila s chlapcom, do ktoreho som nebola nikdy zalubena, ked som mala 17. Velmi na tom trval, doniesol by mi aj modre z neba. Tak po roku, co ma lamal, som to s nim skusila, ale z mojej strany to nebolo ono. Rozisla som sa potom s nim prave kvoli tomu. Najskor bol velmi nestastny, ale dnes je uz stastne zenaty a ma dieta. Ja mam tiez partnera, ktoreho milujem a citim, ze je ten pravy. Nezostavaj s niekym len preto, ze by si inak bola sama. Co ak neskor pride ten Tvoj "pravy" a Ty uz budes vydata za Tvojho sucasneho partnera? Budes ho podvadzas? Rozvediete sa? Nie je to lepsie a jednoduchsie ukoncit teraz a hladat ineho? Zamysli sa nad tymi otazkami. Rozhodnutie je iba na Tebe. Drzim Ti velmi palce.
Odpovedať
Profilova fotka
stres je normalny, predsa len clovek a hlavne nevesta, chce mat na svojej svadbe tak nejak vsetko dokonalo nachystane podla svojich predstav. no v tvojom pripade som si celou svadbou neni nejak ista. robit to len preto, aby si nebola sama nie je spravodlive ani voci tebe ani voci jemu
Odpovedať
@denissa2022 Ja popravde veľmi nerozumiem postoju "vždy lepšie niečo ako nič". Som presvedčená, že to má byť presne naopak - radšej byť dočasne sama než s niekým, s kým to nie je ono. Lebo s tým tvojím postojom iba klameš seba aj jeho. Tvoj partner si po svojom boku určite nepredstavuje ženu, ktorá s ním je len preto, že lepšieho nezohnala. A ty toho pravého len ťažko stretneš, ak budeš vydatá za iného... Daj sebe aj jemu šancu mať taký život, aký obaja chcete. Jasné, nebude jednoduché odvolať svadbu a rozísť sa, ale ako píše Martina vyššie, lepšie sa z toho za pár mesiacov dostať, ako sa zaviazať niekomu, s kým očividne nechceš byť.
Odpovedať
Áno, je to smutné. Nikdy som si nemyslela, že budem musieť riešiť predsvadobné problémy tohto druhu. Ďakujem za Vaše postrehy a podporu aj za to, že som to mohla takto vyjadriť. V podstate ste sa všetky zhodli.. Ako bolo spomenuté, treba zobrať život do rúk a radšej to chvíľu pretrpieť a dať šancu lepšiemu životu pre oboch do budúcnosti.
Odpovedať
Myslím, že svadba v tomto prípade nie je dobrý nápad. Klameš samú seba. A ublížiš tým hlavne svojmu priateľovi, lebo sám to vycíti a zrejme bude nasledovať rozvod. Tadšej sa o tom porozprávajte. Zrušiť svadbu nie je hanba, najmä ak je na to dôvod. A toto je dosť vážny dôvod, lebo láska je vo vzťahu mimoriadne potrebná.
Odpovedať
@denissa2022 Držím palce!
Odpovedať
@dkl ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Povedz mu pravdu a zruš svadbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Presne tak, už len to čo si napísala o tom zdieľaní spoločného života, tak neviem na čo je to celé dobré, radšej to ukonči.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?