Ako prebieha predmanželská príprava - víkendový pobyt?

Ahojte.. mate niekto skusenost ako prebieha predmanzelska priprava? Ideme s priatelom na vikend 3 dnovy kurz a neviem na co sa pripravit. Je to vo forme prednasok alebo ako to bude? Dakujem
Odpovedať
@zuzanka1910 ..ja som tiez zvedava ze ako to bude prebiehat :-)
Odpovedať
Tiež nás to čaká tak som zvedavá 🙂
Odpovedať
Prebieha to vo forme prednášok, aktivít, modlenia. My sme od rána do večera mali nejaký program s malými prestávkami.
Odpovedať
@achjajcoto vieš mi do IP prosím popísať ako to vyzeralo ? ďakujem :)
Odpovedať
to byvaju vacsinou nejake prednasky, niekde to robia tak, ze vsekto prednasa knaz, niekde zase chodia prednasat manzelske pary, ktore su spolu uz dlhsiu dobu a presli si nejakymi vecami vo vztahu a maju vam vlastne nejako poradit, potom samozrejme nejake modlenie a isto aj nejake diskusie, budu chciet pocut aj vase nazory na nejake veci
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka1910 ano, je to tusim 12 povinnych prednasok a plus my sme boli rozdeleny do skupin, kde sme sa po kazdej prednaske rozpravali a robili vselijake ulohy. napriklad jednu sme mali taku, ze sme museli napisat zalubeny list snubencovi. ale nam sa velmi ta predpriprava pacila, bol to pekny cas straveny spolu. mate sa na co tesit.
Odpovedať
@zuzanka1910 my sme boli na víkendovom pobyte takmer pred rokom. Bolo to formou prednášok a spoločných aktivít (každý z nás dostal pracovný list, ktorý si vypracoval a následne sme sa mali porozprávat so svojím nastavajúcim aby sme sa lepšie spoznali). Prednášali nám manželské páry, ktoré boli viac ako 25 rokov manželia a cirkevnu časť prednášal kňaz.
Odpovedať
@zuzanka1910 my sme boli na víkendovom pobyte takmer pred rokom. Bolo to formou prednášok a spoločných aktivít (každý z nás dostal pracovný list, ktorý si vypracoval a následne sme sa mali porozprávat so svojím nastavajúcim aby sme sa lepšie spoznali). Prednášali nám manželské páry, ktoré boli viac ako 25 rokov manželia a cirkevnu časť prednášal kňaz. Témy a termíny kurzov nájdeš na stránke www.domanzelstva.sk cez nich sa vieš aj prihlásiť ;-)
Odpovedať
Budu prednášky, po nich aktivita, ktorá z nej vyplynie. Okrem toho modlitby, omša, workshopy napríklad o plánovaní rodičovstva. Prenášajú kňazi a manželské páry, alebo u gréckokatolíkov aj kňazi s manželkami. Na konci dostanete papier o absolvovaní kurzu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?