Ako správne osloviť kňaza?

Profilova fotka
Baby, dnes idem zavolat na faru kvoli terminu a mam jednu otazocku. Ked mi to zdvihnu, ako mam oslovit daneho cloveka? Pan farar? Alebo nieco ako, mohla by som hovorit s panom fararom? ( Ak mi to zdvihne upratovacka :-D ).
Odpovedať
Jasne ze pan farar..... :-N alebo ked chcs, tak Vasa osvietenost alebo sluha bozi :-D :-p chi-chi-chi :-N nechapem taketo otazky :-|
Odpovedať
Profilova fotka
guiri: pan farar agi: co je na otazke nezrozumitelne..ked niekto nieco nevie, tak sa opyta. na tom nie je nic zle.
Odpovedať
Mozes aj duchovny otec, ak je starsi, to sa mi paci viac. :-)
Odpovedať
tiež nerozumiem, prečo by táto otázka mala byř zvláštna....jasom rad oslovila jedného pán farár a on mi povedal, ja nie som farár, ja som dekan..... ]-(
Odpovedať
ospravedlňujem sa za gramatické chyby....booooože.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ide o to, že nie každý je farárom, môže ísť o kaplána a iné funkcie, najmä ak je kňazov vo farnosti viac, v skratke farár je len ten, ktorý má faru :-), ale farárom nič nepokazíš :-) popr. "otče" alebo neviem, čo by bolo také v pohode :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dik baby, ja totiz nie som ani pokrstena ani nic a navyse cez telefon, no nechcem sa zakoktat alebo skomolit to, lebo niekedy cela spolupraca zavisi od prveho dojmu ktory urobite na cloveka. Teda farara. Nechcem jednoducho aby ma uz cez telefon odpisal, kedze vlastne na jeho faru ani nepatrim a vlastne chcem od neho laskavost. Tak dik moc.
Odpovedať
guiri, pohoda, takych ako si ty a s tou istou ziadostou, mu mozno volaju denne desiatky...takze len smelo do toho...vacsinou si naozaj mili a napomocni ;-)
Odpovedať
nooo...OTČE je najvšeobecnejšie, pavianca to vystihla dobre.... ;-)
Odpovedať
oslovenie dostojny pan je podla mna najvhodnejsie, ked nevies aku ma funkciu
Odpovedať
Profilova fotka
tiez by som pouzila asi "dostojny pan"
Odpovedať
guiri ako si to zvladla?
Odpovedať
Článok sa načítava...
:-) my tomu nasmu tykame :-) je to kamos 8-) takze Palino ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pavianca - presne tak. "Farar" je urcita funkcia, ktoru nema kazdy knaz .. niekto moze byt kaplan, dekan, administrator ... atd.
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko zavisi od toho, kto zdvihne telefon. nemozes predsavediet, ci to zdvihne farar, kaplan alebo dekan. farar je kazdy, dekan je len administrativna funkcia, je to vlastne prava ruka prislusneho biskupa a zabezpecuje komunikaciu medzi biskupom a ostatnymi fararmi, t.j. aby biskup nemusel dajme tomu volat alebo pisat kazdemu zvlast, ma nato dekana. a ked sa ozve muz, povies co potrebujes a on ti povie bud ze je kompetentny to s tebou vybavit alebo ti da farara. nie je to nic hrozne. inak sa pouziva aj dostojny pan, ale najcastejsie je pan farar. takze tak...
Odpovedať
Profilova fotka
Prepáčte, ale môj skromný poznatok, farár nie je každý. Farár je ten, čo má na starosti faru, laicky povedané. Každý je - kňaz. Treba sa normálne opýtať ako ho treba oslovovať, veď je to normálny človek.
Odpovedať
Profilova fotka
Mirko - ano, farar je tiez funkcia, niektory spravcovia farnosti nie su farari, len administratori...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?